SC Bacău a ajuns pe minus în clasament. Depunctarea drastică dictată de FRF care nu îi mai dă nicio șansă de supraviețuire clubului moldovean

Marius ANGHEL 18 Nov. 2016, 14:27 Stiri

Prima echipă din campionatul Ligii 3 care va abandona competiția este ușor de anticipat. După decizia Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal luată în ședința din 16 noiembrie, SC Bacău nu mai are aproape nicio șansă de a evita retrogradarea și probabil că în această pauză de iarnă, dacă nu cumva mai devreme, se va desființa. În cazul în care nu o va face și nu își va stinge litigiile, atunci SC Bacău va fi în cele din urmă exclusă din campionat.

SC Bacău a aflat ieri, 17 noiembrie, că a primit încă o penalizate, a treia, de această dată de 12 puncte, după ce săptămâna trecută rămânea fără încă două puncte și ajungea la un total de patru puncte pierdute la comisii. În acest moment, formația care sezonul trecut încheia campionatul Ligii 2 pe locul 4 în play-off, dar cobora în Liga 3 din cauza problemelor financiare are o penalizare de 16 puncte și a ajuns la -7 puncte în clasamentul Seriei 1, ocupând ultima poziție retrogradabilă, a 15-a.

Cele 12 puncte penalizare primite în ședința din 16 noiembrie a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF vin în urma celor șase litigii pe care le are cu CSM Pașcani. Celelalte 4 puncte pierdute până acum au fost în urma litigiului cu fostul jucător Alexandru Țuțu.

Dacă nu-și va achita datoriile, SC Bacău va continua să fie depunctată de FRF și în cele din urmă se va ajunge la excludere.

„Comisia în baza art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, sancționarea ASC Bacău cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar, scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată-depunctare 2 puncte pentru perioada 26.10.2016 – 10.11.2016. Comisia a acordat termen în data de 28.11.2016, ora 15.00, dată la care clubul să prezinte dovada plății față de creditorul CSM Pașcani pentru a evita în continuare depunctarea”, sună unul dintre cele șase verdicte asemănătoare date de Comisia de Disciplină și Etică a FRF împotriva SC Bacău.

VEZI cum arată acum CLASAMENTUL SERIEI 1 a Ligii 3 după depunctarea Bacăului

În această etapă, a 13-a a Seriei 1, SC Bacău e programată să joacă sâmbătă, de la ora 14:00, pe teren propriu cu Olimpic Cetate Râșnov (locul 11 cu 12 de puncte).

Foto: Deșteptarea

Marius ANGHEL 18 Nov. 2016, 14:27 Stiri
Pe aceeași temă