Sărbătoare în Galați. Avântul Valea Mărului a trecut la pas de Pajura Huși și este a treia echipă care va reprezenta județul în Liga 3

Marius ANGHEL 27 Jun. 2016, 11:24 Stiri
Sărbătoare în Galați.** Avântul Valea Mărului a trecut la pas de Pajura Huși și este a treia echipă care va reprezenta județul în Liga 3

Sâmbătă seară, la Valea Mărului a avut loc un meci de referință pentru locuitorii comunei. Echipa locală – Avântul, a făcut marele pas în fotbalul de performanță. După ce peste 30 de ani a evoluat în eșaloanele patru și cinci, la finele actualului sezon a reușit promovarea în Liga a III-a, după ce anul trecut a ratat acest examen, fiind învinsă de Olimpia Râmnicu Sărat.

Dubla vălmărenilor a fost susținută în compania jucătorilor de la Pajura Huși – campioana județului Vaslui. Primul meci s-a încheiat cu un succes clar: 4-1 pentru Avântul, la Huși. Sâmbătă a fost tot victorie, cu 3-1 de data aceasta, astfel că promovarea a fost realizată cu un scor liniștitor: 7-2.

Despre meci ne-a vorbit și unul dintre antrenori, care a pus umărul la promovare și din teren: Ovidiu Lupu. „Este, într-adevăr, o victorie istorică. Tribunele au fost arhipline, la meci venind tot satul. Au fost spectatori și din comunele limitrofe, din Tecuci, dar și din Galați. De altfel, echipa este a tuturor, compusă din cinci tecuceni și 13 gălățeni. Dintre aceștia, cel puțin cinci jucători au venit cu bogata lor experiență, în sezoanele trecute evoluând și în eșantioanele doi și trei. Aceștia sunt: Dodan, Ionuț Cristian, Cristi Frunză, V. Popa și tecuceanul Căldăraru, fost component al FCM Dunărea Galați, înainte de desființare. Prima promovare a unei echipe din Valea Mărului a creat o atmosferă sărbătorească, fiecare dintre participanți putându-se considera părtași la acest eveniment”, a declarat tânărul tehnician al echipei.

Meciul doi, fără emoții

Având asigurată promovarea, după un prim 4-1, echipa gazdă a început meciul fără emoții. Și mai siguri de calificare, vălmărenii au devenit după ce tabela ajunsese la 2-0 (20). Scorul a fost deschis de Antofe, în urma unei acțiuni colective, pentru ca Ionuț Cristian să ducă tabela la 2-0, printr-un șut de la distanță. La acest scor, Toma a ratat un penalti, pentru ca golul de 3-0 să fie materializat tot printr-o lovitură de pedeapsă, transformată de Cristi Frunză (60). Scorul final a fost stabilit tot printr-un penalti, vasluienii închizând tablea prin jucătorul Mădălin Căciulă, care este și președintele clubului din Huși.

Este a treia promovare, după Liești și Metalosport, și Avântul face pasul spre Liga a III-a după o dublă confruntare cu o echipă campioană a Vasluiului.

Cu trei și două sezoane în urmă, Sporting Liești și „metalurgiștii” se calificaseră mai departe după ce au depășit echipa FC 2007 Gârceni în două sezoane consecutive.

Meciul a fost arbitrat de constănțeanul Eduard Ioniță.

Echipa învingătoare, care din toamnă va juca în cel de-al treilea eșalon, a început meciul cu următorul „unsprezece”: Pohrib – Toma, Lupu, Nastea, Bălan – Antofe, Căldăraru, Frunză, Anastasie – Dodan, I. Cristian. Au mai jucat: Coviț, Curteanu, Dorofte și Ciochină.

Sursa: Viața liberă

Marius ANGHEL 27 Jun. 2016, 11:24 Stiri
Pe aceeași temă