Ruță: „Avem a treia echipă din serie ca valoare”

Mihai Andries, Silviu MIHAI 24 Apr. 2014, 15:18 Stiri
Ruță:**

Atletic Bradu continuă seria bună a rezultatelor, iar unul dintre jucătorii care au pus umărul la obținerea acestora a fost Nicolae Ruță (foto, În verde). Mijlocașul de 23 de ani și-a făcut junioratul la LPS Pitești, după care a jucat 3 ani la Girom Albota, iar de un an și jumătate a fost adus la Atletic Bradu. În sezonul acesta, Ruță a marcat trei goluri, însă toate în tur: unul acasă, cu Zagon, scor 2-2, unul la SCM Pitești, scor 1-4, și altul acasă, la FCM Tîrgoviște, scor 4-0. Fotbalistul alb-verde a spus mai multe despre parcursul actual al echipei și despre atmosfera care este la Atletic cu antrenorul Rică Neaga.

Sunteți în play-off, cum s-a pre­­zentat echipa pînă acum?

– S-a văzut încă din pregătire că se vor schimba multe. Am fă­cut un cantonament bun și apoi au venit rezultatele. Acum este mai mult respect între noi, la an­trenamente, la meciuri. Suntem mai uniți. Și toate acestea, prin venirea lui Rică Neaga, a lui Măr­­găritescu și a lui Remus Băr­­bărie. Și în continuare e­chi­pa este pe drumul cel bun.

Ce vă doriți de la play-off?

– Cît mai sus să terminăm… Locul al III-lea ar fi cel mai bun. Mai sunt multe meciuri de jucat și trebuie să cîștigăm cît mai multe din ele. Sunt șanse, de ce nu, să ajungem unde ne-am propus. Sîn­tem doar la 4 puncte de locul al III-lea și putem ajunge acolo.

Cum sunteți în comparație cu celelalte echipe?

– Eu cred că avem a treia e­chipă din această serie, ca va­loare, după Chindia și Brazi. A­cum în retur am mers excelent, numai cu victorii și egaluri. În tur însă, am început bine, am avut tot așa o serie bună fără în­frîn­geri – mai multe meciuri, apoi nu știu ce s-a întîmplat… Pe fi­nal, am cam pierdut niște me­ciuri, și asta a fost. Bine că am re­cu­pe­rat acum în partea a do­ua.

Care este atmosfera acum, după această serie senzațională de meciuri?

– Atmosfera este foarte bună, și la antrenamente, și la meciuri, merge altfel echipa. Rică a um­blat la psihic, la mentalitate și a schimbat foarte mult în bine a­ceastă echipă. Ne-a dat o men­talitate de învingător, ne mo­bi­lizează altfel, ceea ce nu prea s-a întîmplat pînă acum la Bradu.

Și voi la rîndul vostru…

– Și noi îl ajutăm! Dar, în pri­mul rînd, ne ajutăm pe noi, și în al doilea rînd, îl ajutăm pe el cu evoluțiile pe care le avem.

Au fost două meciuri cu SCM Pitești. Cum au fost considerate de voi aceste partide?

– Întotdeauna, astfel de me­ciuri au fost unele speciale. Me­reu au fost ambiții mari pe plan local și orgolii. Sunt fru­moa­se aceste meciuri. Și cu Albota, era la fel, derbi! Mi-a părut rău că nu am reușit să cîștigăm un meci măcar.

Deci rezultatele nu au fost juste…

– Cred că toată lumea a văzut că noi meritam să cîștigm cel puțin partida de la Bradu. Am dominat și am ratat ocazii multe, iar ei nu au ajuns decît o dată la noi în careu…

Ce așteptați de la următorul meci?

– Jucăm la Zagon și vrem în primul rînd să nu pierdem, să rămînem neînvinși și, de ce nu, dacă e posibil, să venim cu cele trei puncte.

Cunoașteți bine adversarul, pentru că ați jucat acolo acum trei etape…

– Eu zic că poate fi învinsă această echipă. Cînd am făcut egal la ei, am început meciul mai prost, dar apoi, în repriza a doua, puteam să cîștigăm, pen­tru că am controlat-o total. Ori­cum, bine că nu am pierdut și am rămas neînvinși și după acel joc.

Ce se vrea la anul la Bradu?

– La anul se promovarea, iar noi suntem trup și suflet alături de acest obiectiv. Dar mai întîi să vedem cine rămîne și cine plea­că de la echipă în vară. Dar, dacă se va vrea promovarea, nor­mal ar fi să se schimbe și bu­getul și să fie aduși și cîțiva ju­că­tori.

În momentul de față, se poate promova?

– Cred că ne-ar mai trebui 2-3 ju­cători ca să facem treabă. E­chi­pa asta se bazează pe a­ce­lași nucleu în ultimii ani.

În iarnă credeați că veți avea un asemenea parcurs?

– Credeam în șansele noastre și a fost important începutul. Apoi, de la meci la meci, am crescut ca joc, evoluții au fost foarte bu­ne, iar rezultatele pe măsură.

 

Articol scris de Silviu MIHAI

Mihai Andries, Silviu MIHAI 24 Apr. 2014, 15:18 Stiri
Pe aceeași temă