Roland Nagy preia o nouă echipă, după despărțirea de anul trecut de UTA. Va reface cuplul care a adus „Bătrâna Doamnă” în Liga 2

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 24 Apr. 2017, 15:27 Actualizat: 24 Apr. 2017, 16:56 Stiri

Demisia înaintată de Mircea Aslău în vestiarul Cermeiului după înfrângerea cu Ripensia, scor 0-4, înregistrată sâmbătă, pe teren propriu, în cadrul etapei a 21-a a Seriei a 4-a a Ligii 3, a fost acceptată de conducerea clubului, iar de azi, echipa arădeană a intrat pe mâna unui nou staff tehnic.

Roland Nagy (45 ani) va fi director tehnic, iar Radu Anca – antrenor principal. Cei doi au contribuit la ascensiunea echipei UTA Bătrâna Doamnă din Liga a 4-a până în a 2-a. Nagy revine astfel în iarbă după demiterea de la UTA.

„Îi mulțumim lui Mircea pentru tot ce a făcut la Cermei, pentru rezultatele bune din ultimii trei ani și mai ales pentru promovarea istorică în Liga a 3-a, dar am fost cu toții de acord că e nevoie de un șoc la echipă. Mircea va avea întotdeauna ușa deschisă la clubul nostru, fiindcă este un antrenor bun și un om de caracter˝, a menționat Petre Bulza, președintele clubului Gloria Lunca Teuz Cermei, aflată pe locul 11 din 14 în Seria a 4-a.

Pe cale de consecință, președintele divizionarei a treia arădene a demarat și încheiat negocierile cu un nou staff tehnic. ˝Ne-am gândit să implicăm în proiectul nostru un antrenor de valoare, de o persoană legată sentimental de Cermei, și astfel am bătut palma cu Roland Nagy pentru postul de director tehnic. Antrenor principal va fi Radu Anca, fostul jucător al UTA-ei, care împreună cu Nagy a format o echipă ce a avut rezultate excelente la UTA Bătrâna Doamnă. La fel de important este și faptul că am reușit să-l convingem și pe Norby Varga să revină la echipă, cel puțin pentru aceste ultime cinci etape. Suntem convinși că am făcut alegerile cele mai bune, iar Cermeiul își va îndeplini fără probleme obiectivul, salvarea de la retrogradare˝, a adăugat Bulza.

Noii antrenori nu vor avea timp de acomodare, vineri vor avea o deplasare de foc la Reșița, unde a fost numit la începutul lunii în mod oficial ca director tehnic fostul internațional Dorinel Munteanu.

Nagy: „Minuni nu se pot face, ele s-au făcut deja odată cu promovarea”

Roland Nagy revine la cârma unei formații arădene, implicată și ea într-o competiție organizată de FRF. Antrenorul cu care UTA a fost la 180 de minute de Liga 1 a acceptat postul de director tehnic al celor de la Lunca Teuz Cermei, avându-l lângă el pe Radu Anca.

„Am acceptat pentru că am avut o datorie morală vizavi de primarul Vesa, cu care soția mea este rudă, dar mă leagă și o prietenie cu Petre Bulza. Performanțele realizate de Mircea Aslău și băieții, condițiile oferite de conducere, trebuie să fie continuate și realizat obiectivul propus, de a rămâne în liga a treia să fie realizat. Minuni nu se pot face, ele s-au făcut deja odată cu promovarea, ci dorim ca jucătorii să redescopere plăcerea de a juca, să regăsească gustul victoriilor. I-am avut ca elevi pe o parte dintre jucătorii de la Cermei, mă bucur și de revenirea lui Norbi Varga. Echipa are potențial, vom lucra la încredere și moral, voi vorbi și cu Mircea Aslău și sunt convins că va fi bine, vom termina frumos campionatul”, a spus Nagy pentru Sport Arad.

Cum au decurs negocierile cu Cermeiul și ce își propune Roly Nagy pe Teuz? „Toate s-au întâmplat foarte rapid, aseară, la insistențele celor de la Cermei și încă nu am apucat să iau chiar toate detaliile legate de jocurile care mai sunt de jucat dar o voi face zilele acestea. Dacă au reușit să câștige în tur la Galda care acum este în fruntea clasamentului, nu cred că este de nerealizat un rezultat bun în deplasarea din etapa următoare de la Reșița. Mă gândesc acum doar să terminăm cu bine aceste cinci etape, în vară nu știu dacă mă voi angrena în continuare în fotbal, de o bună bucată de vreme m-am implicat mai tare în afacerile de familie împreună cu soția și nu reveneam dacă nu era vorba de Cermei”, a adăugat fostul mijlocaș al Stelei și al UTA-ei.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 24 Apr. 2017, 15:27 Actualizat: 24 Apr. 2017, 16:56 Stiri
Pe aceeași temă