Retrospectiva etapei a XVI-a din C6

17 Mar. 2012, 17:14 Stiri
Retrospectiva etapei a XVI-a** din C6

Încă de la debutul sezonului de primăvară, suporterii echipelor din C 6, nu au fost scutiți de emoțiile debutului de retur. Doar trei formații au reușit să beneficieze de avantajul terenului propriu. Derby-ul municipiului Cluj, dintre Sănătatea și CFR II, s-a încheiat cu o remiză. În alte patru partide, victoria a revenit echipelor vizitatoare.
În prima rundă a sezonului de primăvară s-au înscris 25 de goluri, din care 13 sunt trecute în contul echipelor gazdă, iar 13 în cel al echipelor care au evoluat în deplasare.

Sănătatea Cluj – CFR II 1907 Cluj 2 – 2 (1-1)

Preambulul primei etape a sezonului de primăvară în C6, a fost semnat joi, 15 martie, de la ora 15, de derby-ul Clujului, unde Sănătatea în calitate de gazdă a primit vizita celor de la CFR II. După cum era de așteptat fiecare dintre cele două combatante și-a dorit victoria. Chiar dacă elevii lui Alin Minteuau, au reușit să deschidă scorul prin Bouba Bakary SARE, în minutul 16, egalitatea pe tabela de marcaj, a survenit patru minute mai târziu, prin reușita lui Alexandru Gașpar, cel mai galonat marcator al virușilor. La pauză scorul înregistrat a fost unul de egalitate (1-1).

În partea secundă a întâlnirii, cei care au punctat primii, au fost tot virușii, prin Rareș Adrian Hoca, care în minutul 60 și-a adus echipa în avantaj. Elevii lui Marius Semeniuc, au fost aproape de obținerea celor 3 puncte în joc, numai că Ovidiu Andrei Imbuzan, a reușit să restabilească egalitatea în primul minut al prelungirilor (90+1). Fiecare dintre cele două echipe a trebuit să se mulțumească cu câte un punct în clasament, după prima etapă a sezonului de primăvară, Sănătatea acumulând 22 de puncte și rămâne pe locul 9, iar CFR II, cu cele 19 puncte rămâne pe locul 11 și indiferent de ce rezultate se vor înregistra în celelalte jocuri, nu poate fi depășită.

Unirea Tărlungeni – Gloria Bistrița II 3 – 0 (0-0)

Gazdele au pornit favorite în această partidă, chiar dacă Cristi Coroian, tehnicianul bistrițenilor își pune mari speranțe în salvarea echipei de la retrogradare. Totuși ,,mânjii,, lui tătuca Jean, au reușit să mențină tabela imaculată timp de 53 de minute, când S. Marin, de la gazde a modificat tabela pentru prima dată. După numai zece minute, Pricop majorează avantajul gazdelor, apoi tot el semnează prima dublă în minutul 79, consemnând o victorie la scor de neprezentare. Această victorie urcă echipa din Tărlungeni, două locuri în clasamentul seriei.

Avântul Reghin – Unirea Dej 1 – 0 (1-0)

Era de așteptat ca acest joc să se încheie cu un scor strâns, ținând cont de necessitate dejenilor de a obține măcar un punct pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare. De cealaltă parte elevii lui Andrei Enedy, din postura de gazde, a dorit să certifice poziția din partea superioară a clasamentului. Cu această victorie reghinenii, au urcat pe podiumul clasamentului seriei, nu întâmplător deoarece este o echipă bine așezată în teren și respectă sarcinile de joc. Etapa viitoare echipa din Reghin se deplasează la Bistrița pentru jocul cu Gloria II, căreia în tur i-a administrat un sec 5-1. Unirea Dej, primește vizita celor de la CS Zlatna, echipă care se luptă și ea pentru evitarea retrogradării.

CS Zlatna – Unirea Ungheni 3 – 1 (1-1)

,,Aurarii,, de pe valea Ampoiului, pregătiți de Dorel Mureșan, au reușit o victorie muncită în fața formației pregătită de Ioan Orosfoian, echipă cu o evoluție imprevizibilă. Oaspeții au reușit să deschidă scorul în minutul 12 prin Pastor, dar bucuria lor a durat numai două minute, deoarece A. Câmpean de la Zlatna a reușit să restabilească egalitatea în urma transformării unei lovituri de pedeapsă. Au încercat cele două echipe să incline balanța, numai că la pauză tabela a arătat remiza. Același Câmpean, a reușit dubla pentru zlătneni în minutul 53, apoi zece minute mai târziu Sergiu Pop, a mărit avantajul gazdelor la două goluri. Victorie necesară pentru echipa din Zlatna, care la zestrea celor 9 puncte, a mai adăugat încă trei, dând speranțe că vor reuși să se salveze de la retrogradare.
Etapa viitoare, zlătneni se vor deplasa pe malul Someșului la Dej, unde vor întâlni colega de suferință Unirea, aflată și ea în subsolul clasamentului.
Echipa lui Ioan Orosfoian, în runda a doua a sezonului de primăvară,v-a avea o misiune destul de dificilă pe teren propriu, în compania ,,virușilor verzi,, ai Clujului.

„U” II Cluj – Corona Brașov 0 – 1 (0-1)

Deși „studenții” mici, au avut de luat o revanșe în fața celor de la Corona Brașov, dar după cum arată scorul nu au reușit. Dacă în partida tur, brașovenii s-au impus la scor de neprezentare, de această dată, elevii lui Gică Barbu, au reușit să limiteze proprțiile scorului. Singurul gol al întâlniri, poartă semnătura lui I.Coman și a fost înscris în minutul 24. Cu această victorie la limită, liderul Corona, a mai adăugat 3 puncte, păstrând distanța de două puncte de urmăritoare Olimpia Satu Mare. În cea de-a doua etapă, liderul primește vizita celor de la Seso, echipă destul de șifonată după înfrângerea de pe teren propriu. Universitatea II, vor evolua pe terenul rivalilor de moarte, CFR II, pregătiți de Alin Minteuan

FC Zalău – Voința Livezile 3 – 4 (3-2)

Joc nebun sub poalele Meseșului, unde gazdele porneau ca principali favoriți în partida cu nou promovata Unirea Livezile. Elevii lui Marius Pașca au reușit să înscrie trei goluri în prima repriză (G. Gorga (15; 42), Sabou (18), apoi li s-a terminat „muniția”. De cealaltă parte oaspeții pregătiți de Ioan Daniel Baciu, au furnizat surpriza etapei, înscriind în primul mitan două goluri, prin Rodriguez (8) și R. Stan (38 pen), ținând aproape de adversari care cedează greu puncte pe propriul teren. În partea secundă Almior reușește să restabilească egalitate în minutul 60, apoi celălalt stranier Rodriguez, din lotul bistrițenilor a pus „cireașa amară” pe tort în minutul 82. A fost o victorie nesperată a celor de la Voința, dar cu eficiență în ce privește zestrea de puncte. Etapa viitoare echipa lui Marius Pașca se deplasează la vecinii de județ Olimpia Satu Mare, echipă aflată în lupta pentru promovare în liga secundă și este greu de presupus că ar putea recupera punctele pierdute pe teren propriu.
Victoria obținută la Zalău, poate să le de-a încredere celor de la Voința, în partida de pe teren propriu cu Unirea Tărlungeni.

Seso – Unirea Florești 1 – 3 (2-1)

Surpriză destul de mare înregistrată la Câmpia Turzii. Echipa gazdă a fost considerată favorita întâlnirii, dar se pare că uneori se mai poate răsturna calculul hârtiei. Gruparea condusă de Valentin Șandru, considerată cu mai multă experiență competițională, cu relații de joc bine cristalizate, a trebuit să se recunoască învinsă pe teren propriu după o evoluție palidă. Adrian David, a deschis scorul (4), încă din debutul partidei, iar egalitatea a fost restabilită de radu Tarcea, după 20 de minute. Bucuria gazdelor a durat numai 5 minute, deoarece Alexandru Barbuloviciu, a mai adus o dată echipa oaspete în avantaj. Avantajul de un gol pe tabelă în favoarea oaspeților, a fost majorat de Bogdan Costea la finalul timpului regulamentar de joc. Dacă echipa gazdă ar fi obținut punctele puse în joc, ar fi putut ajunge pe locul 3 în clasament, devansându-i pe cei de la Avântul Reghin. Unirea cu această victorie, a totalizat 23 de puncte și v-a fi una de moral pentru jocurile care vor urma.

FCM II Târgu Mureș – Olimpia Satu Mare 0 – 1 (0-0)

Jocul de la Târgu Mureș, a fost un fel de dialog la distanță cu cel de la Cluj dintre Universitatea II și liderul seriei Corona Brașov. După cum arată scorul final al partidei, prima parte s-a încheiat cu un scor alb (0-0). La două minute de la reluare elevii lui Tiberiu Csyk, au reușit să modifice tabela de marcaj prin Villand (47). Acest gol, a transferat zestrea de 3 puncte în contul celor de la Olimpia Satu Mare, care continuă să rămână în plasa liderului, sperând la unii pași greșiți ai acestuia, dar și la o revenire pe cea de-a doua scenă fotbalistică. Etapa viitoare sătmărenii vor evolua pe teren propriu în comăpania celor de la FC Zalău și evident că au ca obiectiv cele 3 puncte puse în joc. Echipa mureșeană se v-a deplasa la Turda pentru jocul cu Unirea, care după victoria de la Câmpia Turzii, are un ascendent moral.

Articol scris de Ioan Arion

17 Mar. 2012, 17:14 Stiri
Pe aceeași temă