Retrospectiva etapei a 19-a din C 6

05 Apr. 2012, 00:41 Stiri
Retrospectiva etapei a 19-a din C 6
A mai trecut o etapă din acest retur de campionat, prima intermediară a lui 2012 și în fruntea seriei a VI-a bătălia la distanță dintre Corona Brașov și Olimpia Satu Mare continuă
Unirea Ungheni – Seso 1 – 2 (0-0)
Pastor (76) / Dicher (50), Crăciun (56)
După ce în primele trei etape ale sezonului de primăvară, elevii lui Vali Șandru au reușit un singur punct prin remiza de pe teren propriu cu CFR II, Seso a răbufnit în intermediara de marți pe terenul celor de la Unirea Ungheni, obținând maxim de puncte. Jucătorii din Câmpia Turzii au fost mai pragmatici și după o remiză albă la pauză, au punctat de două ori prin Dicher și Crăciun, la interval de șase minute unul de celălalt. Gazdele au redus din diferență în minutul 76, prin Pastor, datorită bunăvoinței centralului Dănuț Maghiar, care a dictat o lovitură de pedeapsă, văzută doar de el. Pe lîngă acest favor, centralul l-a trimis mai repede la vestiare pe fostul unirist Ștefan Popa. Și ca să fie tacâmul complet același central a arătat prelungirea jocului cu 5 (cinci) minute, care de fapt au fost 8 (opt).

Unirea Florești – Voința Livezile 2 – 1 (0-0)
Cârstean (65), Cocoară (71) / Sighiartău (77)
Elevii lui Ciorceri, chiar dacă nu au strălucit în jocul cu cei din Livezile, s-au impus pe teren propriu, bifând cea de-a patra victorie din tot atâtea jocuri în sezonul de primăvară. După o remiză albă înregistrată după primele 45 de minute, tehnicianul turdean, a făcut două modificări inspirate, care s-au dovedit a fi câștigătoare. La pauză i-a lăsat la cabine pe Bilegan și Barbuloviciu, înlocuindu-i cu Ovidiu Niculescu și Cârstean. Ultimul a semnat primul gol al întâlniri, dar totodată primul de la venirea sub comanda lui Ciorceri. O altă premieră a constituit golul semnat de Cocoară într-un joc oficial, la revenirea în lotul echipei unde a învățat ABC-ul fotbalului. Oaspeții din Livezile au reușit să reducă din diferență prin Sighiartău.
Avântul Reghin – CS Zlatna 1 – 1 (1-0)
Fulop (20) / Suciu (85)
Echipa din Reghin, cu tot Avântul de partea ei, nu a reușit decât o remiză pe teren propriu în compania unei echipe care se zbate în nisipurile mișcătoare din subsolul clasamentului. Gazdele au reușit să modifice tabela după numai 20 de minute de joc și cam atât, deoarece ultima modificare a tabelei a fost făcută în minutul 85, de către elevii lui Dorel Mureșan. Reghinenii, în acest sezon de primăvară au reușit o victorie, o remiză și două înfrângeri, iar echipa din Zlatna a bifat două victorii, o remiză și o înfrângere.
Olimpia Satu Mare – Unirea Tărlungeni 2 – 0 (2-0)
Micaș (21), Heil (30)
Sătmărenii nu își puteau permite pași greșiți pe teren propriu, dacă nu vreau să piardă contactul cu liderul seriei Corona Brașov. Pentru liniștea echipei și a celor care se ocupă de destinele fotbalului sătmărean, gruparea condusă de pe banca tehnică de Tiberiu Csik, a încheiat conturile în primele 30 de minute, cu uniriștii din Tărlungeni, care au terminat meciul cu un om în minus.
Corona Brașov – FC Zalău 3 – 0 (2-0)
Marinescu (4), Ene (22), Câmpean (46)
Liderul seriei C 6 continuă dialogul la distanță, cu urmăritoarea Olimpia Satu Mare. Brașovenii au reușit să obțină un scor de neprezentare în fața celor de la FC Zalău, care încă nu reușesc să-și regăsească cadența în acest debut de sezon. Lucrurile dintre cele două pretendente la șefia seriei C 6, se vor limpezi la partidă directă din etapa a 21-a.
CFR Cluj II – FCM Târgu Mureș II 2 – 1 (2-0)
Roșu (15), Imbuzan (24) / Gândilă (72)
În aparență ceferiștii lui Alin Minteuan ar fi trebuit să aibe un joc destul de ușor în compania colegilor de la FCM II Târgu Mureș. Echipa din Gruia a deschis și totodată a majorat scorul în primele 24 de minute, ceea ce dădea semne că vor înregistra un scor fluviu. Reușitele lui Roșu și Imbuzan din păcate au fost primele și ultimele în această rundă. Târgmureșenii au reușit să reducă din diferență în minutul 72, dând emoții pe final garniturii ceferiste, care până la urmă a obținut toate punctele puse în joc.
Gloria Bistrița II – Sănătatea 0 – 1 (0-0)
Vădana (73)
În acest retur, „virușii verzi” au reușit până în această etapă o remiză și două înfrângeri. După cum au decurs lucrurile până acum având în vedere că a evoluat pe teren propriu, echipa pregătită de Cristi Coroian, pleca drept favorită în fața clujenilor. Nu a fost suficient, deoarece elevii lui Marius Semeniuc, au răsturnat toate calculele și au reușit o victorie la limită, care o face să spere la îndepărtarea de zona fierbinte a clasamentului.

Unirea Dej – U Cluj II 1 – 1 (1-0)
Szilagyi (20 – autog.) / Tulio (85 – pen.)
După înfrângerea din prima etapă în fața liderului Corona Brașov, elevii lui Gică Barbu și-au revenit și nu au mai pierdut, urcând până pe treapta a treia a clasamentului. Aflați în zona nisipurilor mișcătoare din subsolul clasamentului, uniriștii din Dej au avut nevoie de toate punctele precum bolnavul de oxigen, dar nu au reușit decât o remiză pe teren propriu. Studenții mici vor primi vineri vizita celor de la Gloria Bistrița, altă echipă în foame de puncte, iar Unirea Dej se va deplasa la Câmpia Turzii, unde îi așteaptă un joc greu după cum s-au derulat ostilitățile în turul campionatului pe terenul de pe malul Someșului.
Articol de Ioan ARION
05 Apr. 2012, 00:41 Stiri
Pe aceeași temă