Retrospectiva etapei 20 din C 6

10 Apr. 2012, 19:56 Stiri
Retrospectiva etapei 20 din C 6

În runda cu numărul 20, în seria C 6, a fost înregistrată o singură victorie în deplasare, obținută de Unirea Ungheni pe terenul celor de la FCM II Tg. Mureș, dar și remiza liderului Corona Brașov, pe terenul comunal din Livezile, remiză benefică ocupantei poziției secunde din serie Olimpia Satu Mare.

Unirea Tărlungeni – CS Zlatna 5-1 (2-0)
L. Nicolae (13, 69 – pen), Brujan (26), S. Marin (65, 73) / Câmpean (83)

Uniriștii brașoveni au realizat scorul etapei în compania celor de la CS Zlatna. Cu această victorie conturată încă din prima parte, Unirea Tărlungeni a totalizat 35 de puncte și a urcat pe poziția a 4-a în clasamentul seriei C 6. Cu cele 16 puncte acumulate, „aurarii” de pe valea Ampoiului pregătiți de Dorel Mureșan rămân în continuare pe locul 14, care la finalul sezonului face trimiterea către liga a IV-a. Etapa viitoare Unirea Tărlungeni se va deplasa la Turda pentru jocul cu Unirea Florești, iar CS Zlatna va primi vizita „virușilor verzi” echipă incomodă indifferent pe ce teren ar juca.

Sănătatea – Avântul Reghin 2-0 (0-0)
Șos (73 – pen), R. Rus (90 – pen)

Avântul a fost virusat pe malul Someșului, chiar dacă a rezistat timp de 73 de minute, până la primirea golului cu numărul unu, gol înscris de echipa gazdă în urma acordării unei lovituri de pedeapsă. Golul doi încasat de reghineni a fost tot dintr-o lovitură de la 11 metri acordată gazdelor la finalul timpului regulamentar de joc. Cu cele 28 de puncte, acumulate „virușii” se află pe locul 9, iar echipa din Reghin, ocupă locul 8 cu 31 de puncte. Etapa viitoare „virușii” lui Marius Semeniuc se vor deplasa la Zlatna, unde îi așteaptă o echipă în foame mare de puncte. Avântul Reghin va primi echipa „șepcuțelor roșii” de pe Someș, care au avut o evoluție bună până în present.

„U” II Cluj – Gloria II Bistrița 3-1 (2-0)
Szilagyi (18), Horvath (45+1), A. Calcan (54) / Șomodi (48)

Studenții mici ai Clujului au reușit încă o victorie, chiar dacă Gică Barbu se plângea că nu știe ce o să facă în sezonul de primăvară deoarece are numai copii în lot. Cu toate acestea elevii lui Barbu, după înfrângerea din prima etapă în fața liderului, au obținut trei victorii și o remiză. În jocul cu bistrițenii, echipa studențească și-a asigurat încă din prima repriză victoria prin cele două goluri înnscrise. La reluare echipa condusă de Cristi Coroian, a reușit să reducă din diferență, numai că clujenii au refăcut diferența de două goluri, care s-a păstrat până la fluierul final. Cu cele 36 de puncte acumulate, Universitatea ocupă locul 3, iar bistrițenii, cu numai 10 puncte, ocupă poziția de lanternă roșie a clasamentului. Etapa viitoare Universitatea se deplasează la Reghin pentru jocul cu Avântul, echipă care prin evoluțiile mai șterse la începutul sezonului de primăvară a ajuns pe locul 8 cu 31 de puncte.

Seso Câmpia Turzii – Unirea Dej 0-0
Joc viu disputat între cele două echipe. În primul rand, echipa din Câmpia Turzii, a avut de luat o revanșă în fața celor din Dej, pentru jocul din turul campionatului. După cum spun cei care au asistat la această partidă, au fost mari erori de arbitraj, făcute numai împotriva echipei gazdă (vezi www.turdanews.net). Cu toate că a remizat pe teren propriu, echipa lui Vali Șandru are contabilizate până în prezent 31 de puncte și ocupă locul 7. Etapa viitoare, echipa din Câmpia Turzii se va deplasa la Bistrița pentru jocul cu Gloria II, echipă obligată să câștige toate partidele de pe teren propriu și chiar să aducă puncte din deplasare, dacă își dorește să rămână în liga a III-a. Unirea Dej va evolua pe propriul teren în fața celor de la FCM II Tg. Mureș

FC Zalău – CFR II Cluj 4-1 (2-0)
R. Stanciu (37), Sabou (45 – pen), Teglaș (73), Bălan (80) / Mocan (90+3)

În cele 5 etape scurse până în present, echipa reprezentativă a județului Sălaj are un bilanț negativ cu cele 4 înfrângeri și doar o victorie. Nici la capitolul eficacitate nu stă pe ape roze, echipa lui Marius Pașca înscriind 7 goluri și primind 15. Noroc că în jocul cu CFR II a reușit să mai dreagă cât s-a putut busuiocul. FC Zalău, după 5 etape din retur, are acumulate 27 de puncte și ocupă locul 10, iar echipa din Gruia, pregătită de Alin Minteuan se află pe locul 11 cu 23 de puncte. Etapa viitoare FC Zalău se deplasează la Unirea Ungheni, iar CFR II primește vizita celor de la Voința Livezile.

FCM II Târgu Mureș – Unirea Ungheni 0-1 (0-1)
Pastor (1)

În derby-ul județului Mureș, echipa pregătită de Ioan Orosfoian a reușit să se impună la limită pe baza TranSil, după un gol consemnat chiar în primul minut al partidei. Cu toate eforturile depuse de-a lungul celor 90 de minute, nici una dintre echipe nu au reușit să mai înscrie, deși echipa gazdă ar fi avut mare nevoie de toate punctele puse în joc, pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare. Este greu de crezut că etapa viitoare FCM II o să reușească cel puțin un punct la Unirea Dej, altă echipă care se zbate să părăsească zona fierbinte a clasamentului. Unirea Ungheni, în runda cu numărul 21, va primi vizita celor de la FC Zalău.
După 5 etape scurse din sezonul de primăvară, FCM II se află pe locul 15, cu 15 puncte, iar Unirea Ungheni ocupă poziția a 5-a, cu 34 de puncte.

Voința Livezile – Corona Brașov 0-0
Remiza albă înregistrată pe stadionul comunal din Livezile a făcut ca Olimpia Satu Mare să egaleze la puncte liderul Corona Brașov. Departajarea celor două echipe implicate în lupta pentru promovare se va face etapa următoare, deoarece Corona Brașov primește vizita celor de la Olimpia. În partida tur sătmărenii s-au impus la limită cu 1-0. De această dată va fi o bătălie pe viață și pe moarte pentru obținerea celor trei puncte puse în joc.

Olimpia Satu Mare – Unirea Florești 2-0
Dănilă (75), Feier (77)

Galben-albaștrii lui Tiberiu Csik atât au așteptat ca cei de la Corona să facă un pas greșit, pas pe care l-au făcut unde foarte puțini se așteptau. Nici Olimpia nu a avut un joc ușor în compania celor de la Unirea Florești, care au rezistat timp de 75 de minute fără să primească gol. Cel de-al doilea gol a căzut după numai 2 minute de la înscrierea primului, pe o cădere psihică a adversarului. Elevii lui Ciorceri nu au putut emite mai mult, deoarece din minutul 80, au evoluat în inferioritate numerică, după ce Ovidiu Niculescu a comis un fault din spate pentru care a văzut culoarea roșie a cartonașului. Etapa viitoare Unirea Florești, ocupanta locului 6 cu 32 de puncte, va primi pe municipalul turdean vizita celor de la Unirea Tărlungeni, ocupanta locului 4 cu 35 de puncte

Articol de Ioan ARION

10 Apr. 2012, 19:56 Stiri
Pe aceeași temă