Remiză muncită și pe deplin meritată cu CS Balotești

24 Mar. 2012, 10:03 Stiri
Remiză muncită și pe deplin meritată** cu CS Balotești

Aproximativ 350-400 de spectatori au ținut să vină la stadionul „Ștefan Vrăbioru” din Ianca pentru a putea vedea la fața locului partida dintre Conpet Cireșu și CS Balotești, meci care a contat pentru etapa cu numărul 17 din cadrul ligii a treia la fotbal, seria a doua. Jocul în sine a fost unul extrem de disputat, cu multe intrări tari atât de o parte cât și de cealaltă, tratate cu multă ușurință de centralul acestui joc, Adrian Moroianu (Târgoviște), cu mari ocazii de gol la ambele porți, iar scorul final, 1-1, este unul în concordanță cu ceea ce s-a întâmplat pe terenul de joc.

Prima ocazie de gol a aparținut oaspeților, în minutul 5, dar șutul din voleu a lui Anton a trecut la o palmă de bara brăileană. Replica gazdelor a venit prompt, în minutul 18, atunci când Stoian nu a putut să împingă în poarta goală, de la 2 metri, o minge venită dintr-o lovitură liberă executată de Oprea. Apoi șuturile lui Crăciun și Percă trec de puțin peste transversală (min. 26 și 31), pentru ca în minutul 43, oaspeții să rateze cea mai mare ocazie de gol a primei reprize. Turcu a scăpat singur spre poarta bnrăileană, l-a driblat pe portarul Stoica ieșit în întâmpinare, dar Grozea a venit din spate și a respins incredibil de pe linia porții o minge pe care toată lumea o văzuse în plasă!!

După pauză, oaspeții sunt ceva mai insistenți, iar în minutul 47, Stoica respinge greu mingea șutată de de Anton de la 20 de metri! Apoi Turcu și Marinaș de la oaspeți s-au încurcat unul pe altul la 2-3 metri de poarta brăileană (min. 52), iar în minutul următor s-a deschis scorul. A fost o lovitură liberă de pe partea dreaptă, executată de Mocanu, iar Ardeleanu a reluat fulgerător cu capul direct sub transversala porții apărate de Stoica: 0-1!

Replica brăileană a venit în minutul 66, dar lovitura liberă executată de către Dima, a fost reluată direct în brațele portarului Mincu de către Moldoveanu! După ce Stoica a mai scos încă o dată de lângă bara laterală, mingea trimisă de Tudor din lovitură liberă de la 30 de metri (min. 68), în minutul 70 a avut loc momentul culminant al meciului. A fost un contrasatac rapid purtat de Badea și Andrei, iar ultimul dintre ei a trimis în bara transversală, de la 16 metri, o minge care-l bătuse pe Stoica. Același portar brăilean mai face o minune în minutul 80, atunci când scoate incredibil mingea trimisă de Turcu, scăpat singur spre poarta brăileană, pentru ca în minutul 92, ratările oaspeților să se răzbune. A fost o lovitură liberă pentru brăileni de la 17 metri de poartă, Crăciun a șutat în zid, mingea a ajuns la nigerianul Ekene, iar acesta șutat fulgerător sub bara transversală a porții apărate de Mincă: 1-1!! După acest rezultat de egalitate, Conpet Cireșu se află pe locul 11 cu 16 puncte, iar CS Balotești pe poziția a 12-a cu 14 puncte.

Imediat după meci, conducătorii oaspeților și-au băgat jucătorii în ședință, în timp ce la brăileni domnea un optimism destul de temperat. După partidă, antrenorul principal de la Conpet Cireșu ne-a declarat destul de bucuros: „A fost un meci la capătul căruia eu cred că rezultatul este unul echitabil. Puteam să pierdem acest meci, dar Dumnezeu a ținut cu noi astăzi, sau dacă vreți altfel, portarul Stoica a fost cel mai bun jucător al nostru! Punctul de astăzi poate fi punctul salvator, având în vedere rezultatele de astăzi (n.r. de vineri) care au ținuit tot cu noi. În următorul meci, cel de la Berceni, mergem acolo să ne jucăm șansa noastră, iar dacă vom pierde nu va fi nicio nenorocire!”- a spus Vasile Darie, tehnicianul brăilean.

În meciul de pe stadionul „Ștefan Vrăbioru” din Ianca, cele două formații au avut următoarele alcătuiri:
Conpet Cireșu: Stoica – Grozea (min. 76: Popa), Olenic, Cotigă, Moldoveanu – Percă, Dima, Crăciun – Costache (min. 40: Ekene), Oprea, Stoian (min. 83: Mirescu). Antrenori: Vasile Darie Darie și Ionel Ivan.
CS Balotești: Mincu – Găman, Tudor, Mocanu, Ardeleanu – Pojer, Pârvan (min. 65: Badea), Chirilă, Anton (min. 73 Giugiumică) – Marinaș (min. 60: Andrei), Turcu. Antrenor: Dumitru Tudora.

Au arbitrat în general bine: Adrian Moroianu (Târgoviște) – George Duța și Bogdan Terente (ambii din Bacău)

Articol scris de Valentin Constantinescu

24 Mar. 2012, 10:03 Stiri
Pe aceeași temă