Remiză cu goluri marcate din faze fixe. Reprezentante județelor Brăila și Vrancea vor juca pentru promovare în retur

Marius ANGHEL 22 Jun. 2015, 11:57 Stiri

Primul act al confruntării din cadrul barajului de promovare în Liga a III-a dintre Victoria Traian și CS Panciu, la care au fost prezenți peste 250 de spectatori, s-a încheiat la egalitate, 1-1, cu toate că, potrivit raportului ocaziilor, formația gazdă ar fi trebuit să se impună la cel puțin un gol diferență. Ambele goluri s-au marcat din faze fixe. În minutul 71, Pârlițeanu a executat impecabil o lovitură liberă, dintr-un unghi dificil, și a deschis scorul, însă, cu șapte minute înainte de finalul partidei, CS Panciu a obținut un penalty, Marian Covaci l-a transformat și a stabilit scorul final, 1-1. Formația vizitatoare a încheiat meciul în inferioritate numerică, deoarece Valentin Menghia a fost eliminat în minutul 89 pentru cumul de cartonașe galbene.

Primul sfert de oră al partidei tur contând pentru barajul de promovare în Liga a III-a, a fost controlat de echipa gazdă numai că, la prima ocazie de poartă, Vali Durbacă (min. 4), a șutat pe lângă țintă, iar la centrarea perfectă a lui Martinescu (min. 6), Barbu a luftat de la marginea careului mic. Victoria Traian a continuat să atace și, la capătul primului sfert, după o acțiune colectivă, Postolea a încercat un șut cu efect, însă mingea a ocolit vinclul porții apărate de Burdujel. CS Panciu a replicat abia în minutul 21 prin Marian Covaci. Acesta a șutat, din lovitură liberă, însă mingea a trecut peste transversală. În minutul 28, Victoria Traian a obținut două cornere consecutive, iar la al doilea, Harabagiu i-a așezat mingea pe cap lui Barbu, însă atacantul gazdelor nu a găsit spațiul porții.

Până la pauză ambele formații au irosit căte o șansă de gol, oaspeții prin Menghia (min. 30), care a șutat din unghi și mingea a trecut razant cu transversala, iar gazdele nouă minute mai târziu, prin Tureac. Fundașul central a șutat însă prea slab ca să-l poată învinge pe Burdujel.

Oaspeții au ieșit ceva mai motivați de la cabine și, pe contraatac, Isac (min. 50) și Menghia (min. 55) i-au încercat vigilența lui Constandache, însă portarul gazdelor a fost la post de fiecare dată. Treptat, inițiativa a trecut din nou de partea gazdelor, iar în minutul 71, Victoria Traian a beneficiat de o lovitură liberă și Pârlițeanu a deschis scorul. Două minute mai târziu, Vali Durbacă i-a pasat lui Martinescu, iar acesta a șutat din voleu, însă nu a cadrat mingea pe spațiul porții. Echipa gazdă a irosit în minutul 75 o imensă ocazie de gol, prin Barbu, care a trecut în dribling de portarul Burdujel, dar a amânat momentul șutului, a intrat în unghi și a șutat imprecis. Și cum ocaziile se răzbună, în minutul 83, oaspeții au obținut o lovitură de la 11 metri, după o intrare imprudentă a lui Tureac la Menghia și Marian Covaci a restabilit egalitatea.

În penultimul minut de joc, Menghia a fost trimis la cabine de arbitrul Florin Dan, iar Victoria Traian a forțat golul victoriei și-l putea obține în
cel de-al treilea minut de prelungire al părții secunde, însă Barbu a șutat peste poartă în situație de unu la unu cu portarul Burdujel.

Partida s-a încheiat nedecis astfel că, meciul retur de la Panciu de sâmbătă, 27 iunie, va fi decisiv în privința accederii în Liga a III-a.

„Eu consider că meritam să câștigăm acest joc. Ne-au lipsit trei jucători importanți, dar și așa ne-am creat destule ocazii, pe care, din păcate, le-am ratat. Mergem la Panciu să ne jucăm în continuare șansele de promovare”, a declarat la finalul jocului, Nicușor Abăseacă, primarul comunei Traian.

„Neavând la dispoziție tot lotul ne-am propus să marcăm la Traian și nu numai că am înscris, dar am reușit să scoatem o remiză, care ne conferă prima șansă la accederea în Liga a III-a. Promovarea se va decide la Panciu”, a spus Dănuț Bolocan, antrenorul echipei CS Panciu.

VICTORIA TRAIAN (BR) – CS PANCIU (VN)    1-1
Pârlițeanu (71) / M. Covaci (83)

Victoria Traian: Constandache – Olmazu, Tureac, Zăgan, Harabagiu – Martinescu (min. 86: Leu), Pârlițeanu, Balcan, Postolea – Barbu, V.
Durbacă.

CS Panciu: Burdujel – Ciornei, Cioran, Isac (min. 74: Golea), Parlac – Stoian (min. 90: F. Ciobotaru), Vlase, Voinea, Bucur (min. 73: Dumitru) – Menghia, Covaci.

Stadion: Comunal Traian (Traian – Brăila); Arbitru: Florin Costin Dan (Chirnogi – Călărași); Asistenți: Vasile Dan Popescu și Laurențiu Constantin (ambii din Buzău – Buzău); Observatori: Daniel Burloiu (Galați – Galați) și Vasile Mihu (Constanța – Constanța).

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 22 Jun. 2015, 11:57 Stiri
Pe aceeași temă