Rapid a încheiat en fanfare participarea în Liga 3. Pancu anunță obiectivul pentru noul sezon și câte transferuri pregătește: „Noi nu facem greșelile celor de la U Cluj și Petrolul”

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 14:47 Stiri

Rapid și-a încheiat participarea în campionatul Ligii 3 într-o manieră de mare campioană. Echipa giuleșteană antrenată de Daniel Pancu a susținut duminică după-amiază, pe teren propriu, pe stadionul Regie, ultimul meci din acest sezon, cu Axiopolis Sport Cernavodă, pe care a umilit-o cu 8-1. În tur, pe aceeași formație o învingea cu 9-1.

Cătălin Hlistei (3, 51), Marian Vlada (12), Antonio Sefer (16), Amir Jorza (38), Alin Cârstocea (76), Lucian Goge (83) și Robinho (85) au înscris golurile Rapidului în meciul cu Axiopolis din etapa a 30-a a Seriei a 2-a, cel care a început după ce lovitura de start a fost dată de muntenegreanul Vladimir Bozovic (37 de ani), fost jucător al alb-vișiniilor între 2007 și 2012.

Rapid stă cel mai bine la trei capitole în acest sezon al Ligii 3. Are cele mai multe puncte acumulate dintre cei cinci lideri (75), cele mai multe goluri marcate (97) și are o singură îngrângere, la fel ca SCM Gloria Buzău la acest capitol. Ca defensivă, cu 18 goluri, se află pe locul 3, după Turris Oltul Turnu Măgurele (15) și SCM Gloria Buzău (17). E la egalitate cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (18).

La finalul partidei, Daniel Pancu a tras concluziile după acest sezon de Liga 3. „A fost un sezon extraordinar din punctul meu de vedere. Am fost o echipă care s-a omogenizat mai greu, o echipă care în iarnă a făcut transferuri tocmai în ideea că o să promovăm în Liga a 2-a, lucru pe care l-am reușit, lucru absolut normal în opinia mea, pentru că am fost cea mai bună echipă de departe. Sunt foarte mulțumit de numărul de situații și de ocazii pe care le-am avut în ultimele șapte-opt meciuri, indiferent de adversar. Acum, îi felicit pe toți, pe jucători în primul rând, pe cei din staff, conducătorii, nu mai spun de suporteri. Am fost o familie”, a spus antrenorul Rapidului.

„Obiectivul nu poate fi la Rapid decât locul 1”

Pancu vrea unitate în continuare și anunță că obiectivul Rapidului pentru sezonul următor al Ligii 2 nu poate fi altul decât cel al ocupării locului 1.

„Încă o dată o spun. Vom avea nevoie de multă-multă unitate la Liga a 2-a, pentru că impactul s-ar putea să fie unul – eu nu-mi doresc acest lucru – destul de greu din punctul meu de vedere. Vom întâlni altfel de echipe, echipe de tradiție, echipe cu bugete mari, iar dacă nu vom fi uniți, vom avea probleme. Dar sunt convins că lucrul acesta nu se va întâmpla și vom reuși să ne îndeplinim obiectivul, lucru care nu poate fi la Rapid decât locul 1”, a transmis Daniel Pancu, care nu vrea schimbări majore în lot pentru noul campionat: „E important entuziasmul, pentru că, în opinia mea, cheia succesului unui fotbalist o reprezintă încrederea și plăcerea, plus entuziasmul. Dar, încă o dată, mă repet, trecem la alt nivel și fără entuziasm și emoție nu putem să jucăm fotbal la Rapid. Cred că vom avea o campanie reușită. Am văzut câțiva jucători zilele trecute. Avem nevoie de întăriri, e clar, pentru că au fost momente, până când ne-am omogenizat, în care am avut probleme și cu echipele de Liga a 3-a. Nu este un secret. Nu vor veni mai mult de șase-șapte jucători, la fel cum nu vor pleca mai mult de cinci-șase, pentru că s-a format un nucleu aici, sunt jucători care, nu numai fotbalistic, se înțeleg foarte bine, ci și uman”.

„Nu avem voie să facem greșelile celor de la U Cluj și Petrolul. Rapid cred că are peste 50 la sută șanse să fie peste un sezon în Liga 1”

Fostul atacant a urmărit parcursul celor de la „U” Cluj și Petrolul în acest sezon al Ligii 2 și spune că Rapid nu va face greșeli asemănătoare. Pancu dă șanse peste 50 la sută formației giuleștene de a promova pentru a treia oară la rând.

„În momentul în care am fost ales de conducători, pentru că aveam discuții cu ei, mi-au și spus atunci că nu concep alt antrenor la Rapid decât Pancu dacă Schumacher va fi demis. Se bazau pe acest lucru pentru că îmi vedeau modul de a gândi, filozofia de fotbal, de joc. O să fie puțin mai echilibrat jocul la Liga a 2-a, dar nu o să mă abat de la principiile mele orice s-ar întâmpla. Vom avea un joc ofensiv, cu siguranță. Din punct de vedere al abordării și al filozofiei mele de fotbal și a ideii mele de fotbal pe care o am în cap, jocul va fi îndreptat spre poarta adversă.

Sunt cluburi care nu au istoria și tradiția noastră în spate, dar care s-ar putea să aibă bani mai mulți decât noi, s-ar putea să aibă mai multă liniște. Și sunt echipele de tradiție, care, la fel, vor fi în număr mare la promovare. În momentul de față, Rapid cred că are peste 50 la sută șanse să fie peste un sezon în Liga 1. I-am următit foarte atent și pe „U” Cluj și pe Petrolul de când au început campionatul și noi nu avem voie să facem greșelile lor, pentru că, din punctul meu de vedere, la aceste două cluburi undeva s-a greșit. Sunt greșeli diferite, pentru că le-am analizat foarte bine pe amândouă, și noi nu vom face astfel de greșeli”, a mai spus Pancu la finalul partidei cu Axiopolis.

Bozovic: „Le urez baftă în continuare și ne vedem la Liga 1”

Circa 3.500 de spectatori au asistat la ultimul meci desfășurat de Rapid în Liga 3, iar lovitura de start a fost dată de Vladimir Bozovic, un fost jucător foarte iubit în Giulești. Acesta a lăcrimat atunci când galeria i-a scandat numele, iar la pauza partidei a transmis că așteaptă echipa în Liga 1.

„Am venit aici după șase ani și am mari emoții. Le mulțumesc fanilor noștri pentru că au venit foarte mulți. Când îmi aud numele strigat de suporteri, eu sunt „mort” pe teren. Așa era și când eram jucător. Rapid este echipa pe care eu și familia mea, Bozovic, foarte mult o placem. E cea mai iubită echipă și atunci când jucam, o făceam cu inima. Le mulțumesc pentru tot ceea ce au făcut pentru mine. Fără ei, eu sigur nu făceam nimic. Le urez baftă în continuare și ne vedem la Liga 1″, a spus Bozovic.

Rapid în meciul cu Axiopolis: Ciuculescu – I. Voicu (cpt.), Al. Iacob, Bg. Manole, Demici – Jorza, Cârstocea – Sefer, Pănoiu, Hlistei – Vlada
Rezerve: Drăghia – Rob. Băjan, Ad. Grigore, Robinho, Goge, Babaua, Ad. Neacșu
Antrenor: Daniel Pancu

Înregistrarea meciului Rapid – Axiopolis Cernavodă:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: fb FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 14:47 Stiri
Pe aceeași temă