Promovare „ca la tenis”!

Marius ANGHEL 21 Jun. 2013, 11:00 Stiri
Promovare „ca la tenis

Fără înfrângere în campionat, CSM Câmpina nu a avut adversar în jocul de baraj pentru accederea în Liga a III-a, meci în care a întâlnit pe campioana județului Buzău, Voința Lanuri. Partida decisivă a fost programată miercuri seara pe stadionul „1 Mai”, din Slobozia, iar prahovenii antrenați de Valentin Sinescu s-au impus la un scor de tenis, 6-0 (la pauză: 3-0).

A fost un joc controlat de la un capăt la altul de către câmpineni, în condițiile în care adversarii întâlnirii au trimis un singur șut (și acela slab) pe spațiul porții apărate de Panaite, abia în minutul 86! La cum s-a jucat la Slobozia, CSM Câmpina putea, bine mersi, să evolueze fără portar…

Debutul de partidă a fost monopolizat de către atacantul Marius Vișan, care până când a reușit să deschidă scorul (minutul 23 – reluare din 8 metri, după o pasă ideală a lui Bunea) și-a trecut în cont patru ocazii clare de a marca, faze la care l-a făcut mare pe portarul George Sava (5, 11, 14, 17). Și după prima reușită a întâlnirii, tot Vișan s-a aflat la originea oportunităților prahovenilor, dar până la pauză, cel care avea să marcheze a fost mijlocașul ofensiv George Bridinel, izbutind o dublă: 36 – a reluat în poartă o minge sărită din pieptul portarului Sava; 43 – plecat de la limita offsaidului, a lobat din întoarcere mingea, de la 12 metri.

„Au stins” motoarele după pauză

Cu trei goluri avans, CSM Câmpina a continuat să domine partida și în actul secund, astfel că au mai punctat în alte trei rânduri. Mai întâi, fundașul central Stan și-a deviat în proprie poartă o minge centrată de Bridinel și atinsă, în prealabil, de Nae (56), acesta din urmă ducând scorul la 5-0 în minutul 64, cu un șut la colțul lung. Din acel moment, elevii lui Sinescu au pasat la trecerea timpului, iar în ultimul minut al partidei deja amintitul Bridinel (cel mai bun om al jocului) a scos un penalti, pe care Bărăgan l-a transformat cu un șut la încheietura barelor.

Cam aceasta a fost istoria jocului de la Slobozia, meci în care campioana județului Prahova, CSM Câmpina, a continuat tradiția ultimilor 13 ani, ajungând, la finele unui joc de baraj, pe scena celui de-al treilea campionat al țării.

Nu în ultimul rând, trebuie apreciată și prestația brigăzii de arbitri condusă de centralul de Liga I – Radu Petrescu.

Declarații după joc:

Valentin Sinescu, antrenor CSM Câmpina: „A fost un meci mai ușor decât mă așteptam, credeam că circumstanțele speciale ale partidei vor egaliza ușor valorile. Am urmărit această echipă în play-off-ul buzoian și, împreună cu jucătorii, am reușit să contracarăm punctele lor forte. La CSM Câmpina există un grup unit, cu 7-8 jucători care au evoluat în ligile superioare, iar diferența afișată la final vorbește de la sine despre acest meci de baraj”.
Adrian Nistoroiu, finanțator CSM Câmpina: „Nu am avut emoții înaintea acestei partide. Sperăm ca, din vară, să formăm o echipă competitivă pentru nivelul Ligii a III-a. Proiectul merge mai departe, mai ales că, din câte am auzit, autoritățile locale au alocat o sumă de bani pentru sezonul viitor. Ne-am dori să-l putem păstra pe domnul Sinescu la cârma echipei, este un antrenor valoros care a acceptat această provocare pe final de sezon, deși, în urmă cu două luni, se bătea pentru podium în Liga I”
.

Valentin Bunea, mijlocaș CSM Câmpina: „Am avut un debut excelent de partidă, ne-am creat multe ocazii și am reușit să înscriem destul de devreme. Acest lucru ne-a oferit o cu totul altă perspectivă pentru restul jocului, iar golurile au continuat să vină. S-a jucat la o singură poartă”.

Alte informații de la jocul de baraj:

Voință și amatorism la Lanuri

Echipa Voința Lanuri a ajuns la stadion cu o oră înainte de startul partidei, adică în același timp cu galeria echipei prahovene! Elevii antrenorului Tănase Lăptoiu au ieșit la încălzire în jurul orei 17.05, care s-a rezumat la două sprinturi și tot atâtea pase. În schimb, echipa CSM Câmpina, condusă de fostul tehnician de Liga I Valentin Sinescu, a făcut deplasarea la Slobozia cu o zi înainte de joc, iar pentru acomodare au efectuat un antrenament pe stadionul divizionarei secunde Unirea.

Sinescu și Bărăgan au promovat și cu Petrolul Telejean

Doi dintre actualii componenți ai echipei CSM Câmpina, antrenorul Valentin Sinescu și căpitanul Gheorghe Bărăgan, nu se află la prima promovare de acest gen. În sezonul 2008-2009, cei doi apărau culorile echipei Petrolul Teleajen Ploiești, grupare cu care au promovat pe scena celui de-al treilea campionat al țării, după ce în jocul de baraj au învins pe Inter Cristian Brașov cu 4-1. Și în aceea partidă Bărăgan a reușit să marcheze, în minutul 52 din dreptul punctului cu var, așa cum a făcut-o și miercuri la Slobozia.

Roșca – la oficială, Onuț – în tribună

La partida de la Slobozia au asistat și cei doi tehnicieni care au mai antrenat pe CSM Câmpina în stagiunea recent încheiată – Victor Roșca (etapele 1-17) și Bogdan Onuț (etapele 18-31). Dacă antrenorul Roșca a preferat să stea la tribuna oficială, în schimb, Onuț s-a aflat la peluză, în condițiile în care fusese invitat de fostul oficial al câmpinenilor, Dan Tănase, să ia loc alături de oficialii CSM-ului. La final, cei doi tehnicieni amintiți anterior au fost aclamați de foștii jucători. În altă ordine de idei, lângă finanțatorii prahovenilor – Virgil Guran și Adi Nistoroiu, a mai luat loc și Ion Dragomir – viceprimarul municipiului Câmpina, dar și mai mulți oameni politici din cel de-al doilea municipiu al județului Prahova.

A scăpat de retrogradare Caraimanul Bușteni

Odată ce a promovat CSM Câmpina în Liga a III-a, echipa care a încheiat pe locul al XV-lea în ultimul sezon de Liga A, în speță Caraimanul Bușteni, va evolua și campionatul următor în eșalonul de elită județean. În aceste condiții, au retrogradat în Liga B echipele Voința Vadu Părului, Brădetul Ștefești și CS Ceptura, iar în următorul sezon de Liga A vor combate CSO Teleajen Vălenii de Munte, CS Cornu, Rapid Sălciile și Fortuna II Brazi.

Reunirea lotului, la mijlocul lunii iulie

Nu toți componenții lotului au intrat în vacanță, 12 dintre fotbaliștii echipei CSM Câmpina sunt angrenați și în fotbalul jucat pe teren redus. Astfel, ei sunt legitimați la AS Vispești 2010 Ploiești și, în perioada 4- 7 iulie, vor pleca la Hunedoara pentru a participa la finala campionatului național de minifotbal.
Însă, sâmbătă seara, jucătorii și staff-ul tehnic al formației sunt invitați de către conducerea clubului la banchet, pentru a onora, cum se cuvine, performanța din acest sezon. Cu acest prilej, patronul Adrian Nistoroiu a anunțat că le va plăti ultimele salarii, dar și prima aferentă promovării în Liga a III-a, mai exact câte 500 de lei de fiecare jucător.

Trebuie spus și faptul că reunirea echipei CSM este programată la mijlocul lunii viitoare, iar de atunci formația se va numi ACSM Câmpina, grupare la care va deveni acționară și primăria orașului.

Au mai fost și alți prahoveni fericiți

Tot miercuri, pe stadionul « Conpet » din Strejnic, în fața a peste 700 de spectatori, Gloria Cornești – campioana județeană din Dâmbovița – a trecut de FC Chitila care a reprezentat Bucureștiul în acest meci (deși echipa este de fapt, din Ilfov). Corneștiul – care pierduse ultimele meciuri de baraj (cu CSO Plopeni, respectiv Progresul Cernica), echipă susținută de prahoveanul Nelu Radu și care are în componență foștii astriști Cristi Oprea și Daniel Movilă (acesta din urmă și antrenor) a învins Chitila cu 1-0, având alături și o galerie compusă, în mare parte din prahoveni, Viorel Gheorghe, alias Ulise, fiind șeful acestora.

Din ”89, fără eșec!

În istoria fotbalului județean, ultimul episod în care o echipă din Prahova a ratat promovarea din primul eșalon județean în Divizia C îl regăsim în anul 1989!
Astfel, atunci, Rafinorul era învinsă de Carpați Nehoiu (care reprezenta Buzăul), astfel că, după Revoluție, fotbalul prahovean nu a mai avut parte de vreun eșec, lucru care spune multe despre valoarea acestuia, chiar dacă, o perioadă, conform regulilor de la acel moment, câștigătoarea diviziei D a promovat fără meci de baraj!

CSM Câmpina va deveni ACSM Câmpina!

Fără emoții, după un scor care scutește de prea multe comentarii, 6-0! Așa s-a „consumat” ultimul episod al unui sezon perfect pentru CSM Câmpina. Început cu Victor Roșca, dus mai departe, cu brio, de Bogdan Onuț și „finisat” de Valentin Sinescu, drumul spre eșalonul trei s-a concretizat fără mari emoții după „unirea” forțelor fotbalistice și financiare ale lui Adrian Nistoroiu și Virgil Guran.

Ce se va întâmpla, de săptămâna viitoare la „noua structură” ACSM Câmpina, rămâne de văzut, sunt multe variante și supoziții! Dacă se va merge pe necesara, logica și normala continuitate, echipa câmpineană nu va avea 200% emoții în eșalonul trei valoric, unde a promovat acum! Cum însă la noi, orgoliile, mândria, diversele interese, politica și fotbalul nu fac, întotdeauna, „casă bună”, rămâne să vedem ce va fi.

Oricum, CSM Câmpina merită felicitări prin prisma faptului că a reprezentat la cele mai înalte cote posibile fotbalul județean prahovean și s-a reprezentat pe sine, ca structură, cu succes.

Lanurile lui Coșconea

Când antrenorul Tase Lăptoiu de la Voința Lanuri – „celebra” echipă buzoiană – prevedea un „meci echilibrat” în barajul cu CSM Câmpina, probabil că se referea la alt sport decât… tenisul! Pentru că, nici la tenis, când pierzi cu 6-0, nu se poate spune că ai treabă cu fenomenul, iar la fotbal… ce să mai vorbim! Uimește însă „corespondența”, „priza” pe care o are în județul nostru acest fotbal buzoian (vezi și alte „cazuri”, gen litigiul Axintele – Buzău)!

Echipa din județul condus de la fel de celebrul Pompiliu Coșconea visa chiar să câștige la masa verde acest meci!!! Orice logică infirma varianta că CSM-ul nu ar avea drept de promovare pentru că, altfel, nu ar fi fost programată la baraj, nu i s-ar fi luat cele 35 de milioane de lei vechi, pentru organizare, nu i s-ar fi delegat arbitrii la meci.

Așa că, nea Coșconea, rămâi mata cu lanurile lui Tase Lăptoi, Coman Usturoi, Chiorpec și Cireașă, mai fă rost de ceva „zdrențe” pentru a acoperi rezultatele rușinoase gen 33-1… După ce a făcut acum un an, Voința Lanuri avea voie să participe la baraj, dar Câmpina, nu?

CSM Câmpina – Voința Lanuri 6-0 (3-0)

Stadion: „1 Mai”, Slobozia. Spectatori: circa 600. Au marcat: Vișan (23), Bridinel (36, 43), Stan (56-autogol), Nae (64), Bărăgan (90-penalti)/-.

CSM: Panaite – B. Olteanu (76 Puchea), I. Neagu, V. Sandu, Nincă – Bunea (80 Gânju), Bărăgan (cpt) – D. Nae (65 Burloiu), Bridinel, Ilioiu – Vișan (80 C. Nicolae). Antrenor: Valentin Sinescu.

Voința: G. Sava – Roșca, Stan, Sârbescu, Moise – Lungu (46 A. Sava), I. Lazăr (cpt), Chiorpec, Chirică (70 Andreiu) – Feraru (60 Ignat), Lică. Antrenor: Tănase Lăptoiu.

Avertismente: -/Roșca (51), Ignat (71), Stan (72).
Au arbitrat: Radu Petrescu (București) – Aurel Onița (Constanța) și Vlad Bârleanu (București). Observatori FRF: Laurențiu Vărgatu (Brăila) și Marcel Paraschiv (București).
Jucătorul meciului: George Bridinel (CSM Câmpina).

Sursa: Ziarul Prahova

Marius ANGHEL 21 Jun. 2013, 11:00 Stiri
Pe aceeași temă