Planuri mari la o echipă din serie cu Oțelul, Foresta și Ceahlăul! Și-a numit conducător un fost campion cu Rapid, obiectivul este promovarea și are un buget la care multe cluburi visează

Marius ANGHEL 31 May. 2019, 09:09 Stiri

Nici bine nu s-a încheiat campionatul Ligii 3 că echipele cu pretenții la promovare în noua ediție au început deja să-și facă planuri și să le pună în aplicare. De exemplu, în Seria a 3-a, U Craiova 1948 SA a bătut palma cu viitorul antrenor, Eugen Trică (42 de ani), care în acest moment o pregătește pe Sportul Snagov, în Liga 2, și tot formația lui Adrian Mititelu a luat primele decizii în privința lotului de jucători.

Mai nou, în Seria 1, pentru promovare va lupta și echipa CSM Focșani 2007. Edilul-șef al orașului din județul Vrancea a susținut joi o conferință de presă la primărie în care a anunțat noile obiective ale clubului, bugetul și a prezentat mutarea făcută deja în conducere. În prima fază, CSM va avea un buget de 7 milioane de lei pentru tot clubul, iar obiectivul este unul singur: accederea în Liga 2.

Marius Bratu, numit director tehnic. Ultima performanță a Focșaniului, legată de numele fostului portar


Focșănenii merg pe „cartea” Marius Bratu (46 de ani), pe care acum l-au numit director tehnic și de care se leagă ultima performanță a clubului din oraș.

În 2008, atunci când fostul portar era președintele fostei echipe CSM Focșani, aceasta reușea să promoveze în Divizia B. În noul sezon de Liga 3 are obiectivul de a duce noua formației în eșalonul secund. Aceasta a fost înființată în 2016.

„Nu știu câți mă mai cunosc, pentru că eu, în ultima perioadă, am fost plecat din țară, am fost implicat în fotbal. Asta nu înseamnă că nu am fost atent la ceea ce se întâmplă în Focșani sau în județ. În sport, în general, dar mai ales în fotbal, mi-a plăcut anumite lucruri care s-au întâmplat în ultimii doi ani, și aici mă leg de implicarea domnului primar în sport. E un lucru extraordinar. În sfârșit avem un domn primar care iubește sportul, și aici nu mă refer la fotbal, ci tot ceea ce înseamnă sport. Eu mi-am dorit foarte mult să mă întorc în țară. În momentul în care am primit această șansă sau această ofertă de a face parte din această familie CSM Focșani, nu aveam cum să spun nu sau cum să mă gândesc la un contract. Nu aveam cum să refuz. Când spun acasă, eu spun Focșani, Vrancea. Și mi-am dorit foarte mult să mă întorc, mi-am dorit să fac parte din această echipă. Vin cu inima deschisă și pun la dispoziție toată experiența mea, acumulată în ani de muncă și seriozitate, și ceea ce am făcut ca jucător, antrenor și chiar conducător de echipă, chiar a acesteia. Îmi doresc foarte mult să împărtășesc cu colegii mei experiența acumulată, să ajutăm tinerii sportivi care sunt în cadrul echipei de fotbal. Îmi doresc foarte mult să reușim, să punem umărul la muncă și să ne atingem obiectivul, care este promovarea în Liga 2″, a spus Marius Bratu în cadrul conferinței de presă.

Marius Bratu este un fost goalkeeper originar din Focșani și care a început fotbalul la Acord Focșani, iar apoi a evoluat la mai multe echipe cu nume din fotbalul românesc, precum Rapid (în două rânduri), FCM Bacău, Astra (în două rânduri), Petrolul și FC Vaslui, iar în afara țării a jucat pentru FC Uralan Elista (Rusia). La Rapid, a două oară a evoluat în perioada 1997-1999, când clubul a câștigat Cupa României, campionatul și Supercupa

După ce s-a retras ca jucător, Bratu a fost președinte la CSM Focșani, a fost antrenor cu portarii la mai multe echipe, iar ultima dată a activat în Qatar.

CSM Focșani îl va avea în continuare ca președinte pe Gheorghe Căldare Moldovan, ca director sportiv pe Gabriel Pădineanu, iar ca antrenori pe Vasile Burgă și Adrian Toma.

Buget pentru prima parte a noului sezon e egal cu cel pe tot campionatul recent încheiat
 

Pentru îndeplinirea obiectivului, CSM Focșani va avea un buget foarte important asigurat de autoritățile locale, unul pe care nici măcar în Liga 2 multe echipe nu-l au.

Primarul Cristi Misăilă a anunțat că bugetul clubului în recentul campionat a fost de 7,8 de milioane de lei, iar în următorul, în care are ca obiectiv promovarea, doar în prima fază au fost alocați 7 milioane de lei, scrie Ziarul de Vrancea.

Consilierul pe probleme de sport, Victor Istrate, a vorbit și de clauze speciale în contracte, care prevăd că se pot face schimbări în cazul în care echipa este la patru puncte distanță de primul loc în clasament, iar obiectivul este pus în pericol. În schimb, antrenorul Vasile Burgă a anunțat că au început deja negocierile cu mai mulți jucători de la echipele clasate pe primele locuri în Liga 3, dar și cu unii din Liga 2, în timp ce din actualul lot vor fi menținuți doar cei care au avut rezultate.

Obiectivul este unul cât se poate de clar: promovarea în Liga 2.

Campionat puternic în Seria 1 și în noul sezon
 

CSM Focșani, care în acest sezon a terminat pe locul 6 în Seria 1, după ce a pierdut patru puncte obținute pe teren în urma unor grave greșeli ale conducerii, fiindcă au fost utilizați jucători în stare de suspendare, nu va avea deloc un parcurs ușor în noul campionat pentru a-și îndeplini obiectivul.

În primul rând, trebuie să-și rezolve problemele interne amatoricești, care au dus la aceste situații de a pierde la „masa verde” jocuri în care obținuseră un egal și o victorie. Altfel, cu adversari ca SC Oțelul Galați, Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți, Știința Miroslava, CSM Ceahlăul Piatra Neamț sau Aerostar Bacău, Focșaniul va avea o misiune foarte dificilă pentru a câștiga seria.


 

Iată comunicatul clubului CSM Focșani 2007:

„Marius Bratu este directorul tehnic al echipei de fotbal a CSM Focșani 2007!

Marius Bratu este director tehnic al echipei de fotbal a CSM Focșani 2007, dar va avea în coordonare și echipele de juniori ale clubului.
Marius Bratu a fost jucător al Focșaniului unde s-a lansat în fotbal și a jucat la juniori și în Divizia B în perioada 1992-1994, după care a evoluat pentru echipe reprezentative ale fotbalului românesc.
A fost internațional de tineret și campion al României, a făcut parte din staff-urile tehnice ale mai multor formații de primă ligă. A lucrat cu mari antrenori români, ultima dată cu Răzvan Lucescu în Oatar.
A fost președinte al echipei de fotbal a Focșaniului la revenirea în divizia B, în 2008.
Echipa va păstra staff-ul tehnic și administrativ de până acum: președinte – Gheorghe Căldare Moldovan, director sportiv – Gabriel Pădineanu, antrenori – Vasile Burgă și Adrian Toma.
Obiectivul echipei pentru viitorul sezon va fi promovarea în Liga a II-a.
La Primăria Focșani, la finalul unei conferințe de presă care a avut loc cu participarea primarului Cristi Valentin Misăilă, Marius Bratu a semnat contractul cu CSM Focșani 2007.
Primarul Cristi Valentin Misăilă a spus că obiectivul de promovare în Liga a II-a a fost stabilit încă de la reînființarea echipei, în 2016 și că s-a ajuns la momentul în care să fie și concretizat.
CSM Focșani 2007 a jucat, de la reînființare, un campionat în Liga a IV-a și două campionate în Liga a III-a. La finalul sezonului 2018-2019, CSM Focșani 2007 s-a clasat pe locul al șaselea în Seria 1.
Marius Bratu a mulțumit pentru încredere primarului Cristi Valentin Misăilă și a spus că, împreună cu colegii din echipa tehnică și cu jucătorii, va lucra astfel încât să îndeplinească obiectivul viitorului sezon: promovarea în Liga a II-a!”

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: CSM Focșani 2007
Video: Adevărul

Marius ANGHEL 31 May. 2019, 09:09 Stiri
Pe aceeași temă