Planuri mari la Caransebeș! Alin Artimon principal, Dan Alexa investitor

Mihai Andries 08 Jul. 2013, 17:58 Stiri
Planuri mari la Caransebeș!** Alin Artimon principal, Dan Alexa investitor

După un sezon de tranziție sub așteptări, „gugulanii” au planuri mari și vor să se bucure în curând de o divizionară secundă. Primăria Caransebeș a ajuns la un acord cu Dan Alexa, care va investi din nou în fotbalul din orașul natal, și cu tehnicianul timișorean Alin Artimon, ultima dată la Farul.

Caransebeșul va miza și în noul sezon pe două echipe dar cu obiective și conduceri modificate. Astfel, se dorește ca prima echipă din Liga a III-a să se apropie de marea peformanță, în timp ce echipa secundă din Liga a IV-a, va asigura pepiniera. Aceasta va fi sprijinită pe lângă autorități, de Cosmin Popovici și Gheorghe Simescu. Marea noutate o reprezintă deocamdată înregimentarea antrenorului principal Alin Artimon, bun prieten cu internaționalul de la Anorthosis Famagusta. De altfel, Dan Alexa i-a fost elev la Poli Timișoara în sezonul 2006-2007 celui care va pregăti echipa orașului său.

„Dan Alexa a luat legătura cu mine. El și Primăria vor finanța echipa. Se dorește ridicarea Caransebeșului în Liga a II-a cât mai rapid. Pare un proiect frumos. Eu am acceptat pentru încrederea pe care o am în Dan Alexa. Încredere pe care am avut-o în el și ca jucător când l-am numit căpitan la Poli. Altfel nu aș fi venit în Liga a III-a. Sper să avem o relație la fel de bună antrenor-conducător, cum aveam ca între antrenor și jucător. Mă bucur că am acceptat după ce l-am cunoscut și pe domnul primar Marcel Vela, e un om de încredere”, a declarat Alin Artimon pentru BanatSport.ro.

Artimon a mai fost ofertat după despărțirea de Farul de o altă trupă dobrogeană, Delta Tulcea, dar și de încă o divizionară secund dar a refuzat discuțiile pentru a fi mai aproape de casă.

Discuții pentru întărire

FC Caransebeș se va reuni miercuri, 10 iulie, marea problemă în acest moment e lotul de jucători. Deoarece după ultima „aventură” cu impresarul Eutin Bojin, clubul a rămas cu șase jucători legitimați la nivelul trupei de Liga a III-a.

„Miercuri începe pregătirea, am în acest moment șase jucători la dispoziție. Nu știu dacă obiectivul va fi promovarea în acest sezon. Sunt în discuții cu mai mulți jucători din Liga a II-a, unii dintre ei tineri. Șase sunt sub 21 de ani, urmărim și valoarea lor pe termen lung. Sunt condiții foarte bune de cazare. Stadionul se prezintă foarte bine, mâine începe cosmetizarea la arena CFR”, a precizat Artimon.

Echipa va efectua un stagiu centralizat în perioada 11-27 iulie. Acesta e posibil să fie pe plan local pentru a se economisi bani.

Din noua echipă de la Caransebeș va face parte și Sorin Boiangiu, fost conducător la Viitorul Sânandrei, probabil ca manager sportiv. De asemenea noul tehnician va beneficia și de serviciile unui nou „secund”, care urmează să fie anunțat, probabil acesta va fi tot din zona Timișoarei.

La cârma echipei a doua a fost dorit Ciprian Urican, însă antrenorul federal a refuzat oferta, el având la dispoziție alte propuneri mai tentante.

Dan Alexa a mai fost finanțator la echipa caransebeșeană FC Scorilo (L4) în urmă cu câțiva ani. În sezonul trecut Caransebeșul s-a salvat în extremis de la picajul din C4

 

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)

Mihai Andries 08 Jul. 2013, 17:58 Stiri
Pe aceeași temă