Piteștenii sunt încrezători în propriile forțe: „Putem promova în acest an”

Marius ANGHEL 05 Dec. 2013, 14:03 Stiri
Piteștenii sunt încrezători în propriile forțe:**

Fotbaliștii de la SCM Argeșul Pitești au terminat anul pe primul loc în clasament, cu 34 de puncte, la egalitate cu Chindia Târgoviște, ocupanta poziției secunde, care are un golaveraj inferior. Deși echipa finanțată de Primăria Pitești este liderul seriei a VI-a a Ligii a III-a, gruparea alb-vio­le­tă este doar pe locul 4 în clasamentul echipelor care vor intra în play-off. Lider este Chindia Târgoviște, cu 12 puncte, urmată de Fortuna Po­iana Câmpina și FCM Câmpina, ambele cu câte 10 puncte.

SCM Argeșul Pitești ocupă doar lo­cul 4, cu 9 puncte, urmată de FC Za­gon, cu 8, și Atletic Bradu, cu 5 punc­te. Oficialii piteșteni nu sunt îngrijorați de felul în care arată clasamentul și spun că distanța poate fi recuperată în re­tur, însă meciurile cu principalele con­­tracandidate la promovare tre­bu­ie tratate cu foarte mare atenție.

Echipă încropită în ultimul moment

Antrenorul secund al SCM, Dan Di­diță, a analizat parcursul alb-vio­le­ților în aceste 15 etape și a tras con­clu­ziile: „Ne-am apucat de treabă cu pa­tru săptămâni înainte de începerea cam­pionatului. Am găsit o echipă for­mată din jucători de Liga a III-a, dintre care doar doi aveau să fie titulari în noua formație. Este vorba de portarul Andrei Vlăsceanu și de fundașul Ilie Bai­cu. A trebuit să construim echipa din temelii, cu fotbaliști liberi de con­tract. Una este să selectezi tu jucătorii din timp și să ai o arie de selecție mai mare, iar alta este să lucrezi cu ce gă­sești. Am reușit să încropim un lot, iar cu sprijinul lui Dulcea și al lui Tameș am în­ceput pregătirea. În jurul lor am cons­truit echipa. Pe parcursul celor 15 e­tape am avut în teren doi juniori care nu aveau experiență la seniori. S-au descurcat foarte bine și merită feli­ci­tări, pentru că miza din toate me­ciurile a fost una cu care nu se mai în­tâl­ni­seră. Am reușit să creăm o echipă com­petitivă, cu care am terminat pe primul loc”.

Probleme pe faza defensivă

Secundul lui Crivac a identificat punc­tele forte ale echipei și pe cele sla­be: „Am avut probleme pe faza de­fensivă din cauza faptului că am făcut greșeli mari individuale. Pe faza de a­tac am stat destul de bine, cu ex­cep­ția jocurilor cu FC Zagon și FCM Câm­pina, în care nu am reușit să marcăm. Probleme am avut și la Păpăuți, când nu am reușit să marcăm, dar acolo au fost și probleme de arbitraj. Am avut un 11 m care nu ni s-a dat la un fault clar în careu asupra lui Adi Dulcea. Cen­­tra­lul a dat galben pentru simu­la­re și nu l-am mai putut folosi în jocul cu FCM Câmpina. Lipsa lui s-a văzut foar­­te mult, pentru că nu am marcat”.

Vor achiziții de valoare

Oficialul argeșenilor vrea ca în re­tur echipa să arate cât mai bine și să pro­moveze în Liga a II-a: „În cla­sa­men­tul play-off-ului suntem la 3 punc­te distanță de Chindia, care ocu­pă primul loc. Suntem în grafic, pentru că vom întâlni acasă Chindia și For­tuna Câmpina, principalele candidate la pro­­movare. Este foarte important cum abordăm returul. Cred că putem să promovăm. Voi rămâne la această echipă atâta timp cât vom putea con­strui. Este foarte important în a­ceas­tă perioadă sprijinul conducerii ad­minis­trative. Trebuie să știm din timp pe ce jucători ne vom baza. În de­fensivă tre­buie să ne organizăm foarte bine, ca să nu mai primim go­luri. Trebuie să aducem doi jucători de valoare pentru a rezolva pro­ble­me­le. În atac, lucrurile au stat bine. Albu a arătat o creștere de formă în ul­timul timp, iar Nilă, după cele două accidentări, și-a cam ieșit puțin din ritm. Avem nevoie de întăriri pe toate com­partimentele, pentru a putea pro­mova”.

Play-off destul de greu

Didiță se așteaptă la un play-off des­tul de greu: „Promovarea se va juca până în ultima etapă. Ne vom lupta cu Chindia Târgoviște, care are în componență mulți jucători de Liga a II-a, plus alți cinci aduși de la Oto­peni. Are și conducere de Liga a II-a. Fortuna Câmpina este o echipă cu un patron cu mulți bani, care va face in­vestiții în această iarnă. Din infor­ma­țiile pe care le am, este posibil să vină antrenor în această iarnă Edi Ior­dă­nes­cu. Anul trecut s-au luptat până în ultima etapă la promovare cu cei de la Unirea Tărlungeni, dar au pierdut. A­cum va fi la fel. Sistemul com­pe­tițio­nal s-a schimbat față de anul trecut pentru că s-au introdus play-off-ul și play-out-ul. Este un an propice pentru noi, dar și o șansă ca să promovăm. Pu­tem face o treabă bună dacă vom avea toată susținerea”.

Încă două zile de antrenamente

Fotbaliștii de la SCM Argeșul Pitești nu au intrat în vacanță, deși sezonul s-a încheiat la sfâr­șitul săptămânii trecute. Ju­că­torii lui Iulian Crivac se vor mai pre­găti până vineri la stadi­onul „Nico­lae Dobrin”, ca apoi să intre în va­canță. Fotbaliștii ar­geșeni își vor relua pregătirea pe 13 ianu­arie, când e reunirea lotului.

Fac planul de pregătire

La începutul săptămânii viitoare, SCM Argeșul Pitești are pro­gra­mată o ședință în care se va a­naliza parcursul echipei din a­ces­te 15 etape scurse din a­ceas­­­tă ediție de campionat. Staff-ul tehnic va face și planul de pre­gătire pentru această iarnă. O­ficialii intenționează să treacă în programul de pre­gă­ti­re și un cantonament montan. „Dacă vom găsi o locație care să ofere condiții bune de pre­gă­tire și de masă, vom merge. Da­­că nu vom rămâne la Pitești, pen­tru că aici avem terenuri sin­­tetice, ba­zin, sală de forță și de re­cu­pe­rare. Nu are rost să plece și să joci pe terenuri în­ghe­țate doar de dragul de a ple­ca. Oricum, ne trebuie un can­tonament pentru a ține jucă­torii în mână”, a spus secundul Dan Didiță.

Sursa: Curierul Zilei

Marius ANGHEL 05 Dec. 2013, 14:03 Stiri
Pe aceeași temă