Piteștenii continuă lupta pentru promovare: trei echipe împart primul loc în seria a treia din Liga 3

Mihai Andries 16 Mar. 2015, 15:17 Stiri
Piteștenii continuă lupta pentru promovare:** trei echipe împart primul loc în seria a treia din Liga 3

Fotbaliștii de la SCM Pitești continuă cu succes lupta pentru promovarea în liga secundă. Echipa de fotbal a orașului împarte prima poziție a seriei, la egalitate de puncte cu Chindia Târgoviște și CS Afumați, după ce a scos un punct din deplasarea de sâmbătă de la CS Ștefănești.

Jucătorii lui Adrian Dulcea au terminat la egalitate, 1-1, confruntarea cu ilfovenii, la capătul unui meci în care ocaziile cele mai mari de gol au aparținut argeșenilor. Pînă la jumătatea primei reprize, ambele echipe au preferat să se tatoneze, după ca­re piteștenii au început să pună presiune pe adversar. Rând pe rând, Da­lu, Marincău și Boboc au fost foarte aproape de a deschide scorul, însă intervențiile portarului ilfovean au făcut ca scorul să fie unul alb la pauză.

În partea secundă a întîlnirii, gazdele au avut o singură o­cazie de a deschide scorul, dar șu­tul lui Voicu nu a prins cadrul porții. Al­bu și Neagu le-au dat emoții oficialilor ilfoveni, însă șuturile acestora au trecut milimetric pe lîngă buturile por­ții apărate de Manciu. Contrar cursului jocului, Ștefăneștiul a des­chis scorul cu 20 de mi­nute înainte de final prin Stănescu, care a înscris cu un șut din interiorul careului.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA MECIUL CS ȘTEFĂ‚NEȘTI – SCM ARGEȘ PITEȘTI 1-1

Du­pă primirea golului, SCM s-a aruncat în atac, însă portarul gazdelor a făcut adevărate minuni la șuturile lui Marcu și Naciu. Golul e­galizator a fost marcat cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar. Mihai Stancu a trimis în for­ță de la 20 metri, portarul a respins mingea în bară, iar aceasta a in­trat în poartă.

În ultimele cinci minute ale întîlnirii, gazdele au evoluat cu doi oameni în minus, după ce Stănescu și Mihai au fost eliminați pentru cu­mul de cartonașe. În minutele de prelungire ale meciului, piteștenii au mai avut încă două oportunități de a marca, însă portarul Manciu a făcut minuni la devierea cu capul a lui Pîslaru și la șutul lui Mihai Stancu din interiorul careului.

Dulcea: „Meritam să câștigăm”

La finalul întîlnirii de la Ștefănești, antrenorul pi­teștenilor s-a declarat mulțumit de evoluția echi­pei. Adrian Dulcea consideră că formația sa merita să plece cu toate punctele, având în vedere nu­mărul de ocazii pe care le-a avut. Tehnicianul spune că echi­pa este în creștere de formă, iar victoriile vor veni cât mai curând.

„Ca aspect al jocului, eu cred că meritam să cîștigăm, având în vedere numărul mare de ocazii pe care le-am avut. Ghinionul nostru a fost că l-am prins pe portarul celor de la Ștefănești în zi de senzație și a scos cam tot ce se putea. Bă­ieții au avut o atitudine foar­te bună. Cred că, dacă nu greșeam la faza golului, puteam pleca cu cele 3 puncte. Se ve­de o creștere fizică și a vitezei de joc. Sînt sigur că Ștefăneș­tiul le va pune mari probleme și celorlalte echipe din fruntea clasamentului. Este bine că am rămas în fruntea clasamen­tului. Sîntem trei echipe care împărțim primul loc. Sînt sigur că, de la meci la meci, vom arăta din ce în ce mai bine. Începem să devenim o echipă redutabilă și de temut pentru orice adversar. Vom lua lucrurile pas cu pas, iar la final vom vedea unde sîntem. Lupta pen­tru promovare rămîne des­chisă pînă la final. Pe noi ne interesează ce facem noi și nu adversarii”, a spus Dulcea.

VEZI CLASAMENTUL LA ZI AL SERIEI A III-A

CS ȘTEFĂ‚NEȘTI – SCM PITEȘTI 1-1 (0-0) Stănescu 71 / M. Stancu 89

Manciu – M. Alecsandru, Cazacu, G. Lazăr, Voineag – V. Dinu (min. 64 R. Stănescu), Tudo­rică – V. Mihai, Zaina (min. 56 M. Gheorghe), Bereșoae (min. 88 Dumitrache) – A. Voicu
Antrenor: Marin Dună.

Vlăsceanu – Pîslaru, Marincău, Delcea, Dumitrache – Neagu (min. 75 Dobra), Popescu (min. 57 Stancu), Boboc, Ale­xe (min. 77 Marcu), Albu – Dalu (min. 57 Na­ciu)
Antrenor: Adrian Dulcea

Stadion: „Dumitru Mătărău” (Ștefăneștii de Jos). Spectatori: 500. Arbitri: Ionel Ivan (Brăila), Florin Vișan (Galați), Daniel Vlase (Galați). Observatori: Mugurel Vădan (București), Olivian Capra (București).
Cartonașe roșii: Stănescu.(86), Mihai Vasile.(90+2).

Filmul meciului

# min. 27: Dalu șutează de la 20 m, portarul ilfovenilor reține în doi timpi.
# min. 31: Marincău trimite cu capul din 6 m în urma unui corner, însă Manciu are un reflex uimitor și respinge în afara terenului.
# min. 37: Șutul lui Boboc de la 30 m trece milimetric peste transversală.
# min. 51: Voicu din interiorul careului mic trage pe lîngă.
# min. 59: Albu reia cu capul pe lîngă poartă din interiorul careului.
# min. 65: Neagu trimite o bombă de la 30 m, dar balonul se duce puțin peste transversală.
# min. 71: 1-0 – Delcea îl scapă din marcaj pe Stănescu, care trimite în plasă, din cîțiva metri.
# min. 87: Marcu trimite lîngă bară o lovitură liberă de la 20 m, iar Manciu respinge miraculos în corner, deși era mascat de zid.
# min. 89: 1-1 – Mihai Stancu șutează în forță din afara careului, portarul respinge în bară, mingea intră în poartă.
# mi. 90+1: Pîslaru deviază cu ca­pul o lovitură de colț, însă goal-keeperul ilfovenilor respinge în corner.
# min. 90+3: Șutul lui Mihai Stancu din interiorul careului este scos cu ma­re greutate de Manciu.

Sursa: Curierul Zilei

Mihai Andries 16 Mar. 2015, 15:17 Stiri
Pe aceeași temă