Petrolul trece lejer de Concordia II și își continuă cu punctaj maxim parcursul în Liga 3. Arnăutu a înscris din nou

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 30 Sep. 2017, 14:44 Stiri

Petrolul își continuă parcursul fără greșeală în Liga 3 și după cel de-al șaselea meci jucat în acest campionat. Ploieștenii au trecut cu 2-0 de una dintre echipele bune ale seriei, una care runda trecută câștigase „doar” cu 8-0 cu Urban Titu, club care s-a desființat după această înfrângere. Golurile celei de-a șasea victorii consecutive a „lupilor” au fost marcate de Sergiu Arnăutu (45+2 – penalty) și Dragoș Gheorghe (80), „găzarii” împărțind, și după această etapă, prima treaptă a clasamentului cu AFCM Alexandria.

Pe sinteticul de la Chiajna, „lupii” au avut prima oportunitate a meciului, atunci când Arnăutu (10) a reluat, cu capul, după o centrare a lui Velisar, iar mingea a întâlnit transversala, dar Chiajna a echilibrat jocul la centrul terenului și, chiar dacă nu s-a apropiat mai deloc periculos de buturile lui Bolboașă, a izbutit, în schimb, să împiedice construcția ploieșteană, astfel încât elevii lui Tavi Grigore n-au mai beneficiat de prea multe oportunități. A mai fost o lovitură de cap a lui Ciocâlteu (38), la care balonul a ocolit transversala, iar prima repriză părea să se îndrepte spre un rezultat „alb”. A venit, însă, primul minut al prelungirilor, atunci când, la un șut al lui Ciocâlteu, mingea l-a lovit în mână pe Georgescu, iar Sergiu Arnăutu (45+1) n-a ratat de la punctul cu var, aducându-le petroliștilor oxigenul necesar chiar înainte de intrarea la cabine.

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici în partea secundă, Chiajna fiind chiar un pic mai curajoasă și mai periculoasă, la acțiunile lui Ciobanu (62 – șut din lateral stânga, puțin pe lângă colțul lung) și Odobeanu (66 – pătrundere pe dreapta și un șut de la 10-12 metri, blocat foarte bine de către Bolboașă). În replică, Dragoș Gheorghe (80) putea închide meciul, dar, după o cursă pe stânga, a șutat în piciorul lui Isvoranu, însă tot el a adus, în cele din urmă liniștea, cu patru minute înainte de final, atunci când a profitat de o gafă a defensivei gazdelor și a împins balonul în poarta goală.

Petrolul s-a impus, astfel, cu 2-0, și, cu 18 puncte din tot atâtea posibile, își continuă parcursul de regularitate din campionat. Următorul meci va fi marți, la Borcea, în Cupa României, după care urmează o pauză în weekend, dată fiind retragerea celor de la Urban Titu, și, mai apoi, confruntările cu AFCM Alexandria (acasă) și Voința Turnu Măgurele (deplasare), cele care, foarte probabil, vor trasa și configurația clasamentului la finalul turului de campionat.

CONCORDIA CHIAJNA 2 – PETROLUL PLOIEȘTI  0-2 (0-1)
Sergiu Arnăutu 45′ – pen., Dragoș Gheorghe 86′

Isvoranu – Săftescu, Dobrosavlevici, Georgescu, Ciortan – Novacek (cpt.) – Răsdan, Radu, Ghiță (Odobeanu 56′), Rogoveanu – Ciobanu
Antrenor: Mugur Cornățeanu

Bolboașă – Catană, Prunescu (cpt.), Antoche, Velisar – M. Chindriș, Olaru (Lambru 89) – Șaim, Ciocâlteu (D. Gheorghe 72′), N. Popescu (Frîncu 88′) – Arnăutu (G. Păun 59′)
Antrenor: Octavian Grigore

Au arbitrat: Bolgdan Ionuț Anghelinei (Galați) – Alexandru Midvichi (București) și Răzvan Negoiță (Brăila). Observatori: Mihail Ghiberdel (Pitești) și Roxana Cernea (București).

Articol și foto: FC Petrolul Ploiești

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 30 Sep. 2017, 14:44 Stiri
Pe aceeași temă