Petrolul câștigă la Saelele și egalează liderul Alexandria. Arnăutu a adus victoria în meciul cu teleormănenii de la Voința

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Oct. 2017, 13:52 Stiri

Petrolul a obținut trei puncte uriașe pe terenul Voinței Turnu Măgurele, în meciul jucat sâmbătă după amiază, la Saelele. „Lupii” s-au impus la limită, 1-0, prin golul reușit de către Sergiu Arnăutu, în minutul 13. Ploieștenii au jucat în ultimele minute în inferioritate numerică, însă asta nu i-a împiedicat să obțină victoria și să egaleze la puncte liderul AFCM Alexandria, care a stat în această etapă a 9-a.

Decisă să demonstreze că este, fără dubii, principala favorită la promovare a Seriei a 3-a, Petrolul a început meciul de la Saelele ca o adevărată pretendentă la primul loc. Claudiu Tudor și coechipierii săi s-au preluat, din start, frâiele confruntării, împingând jocul către buturile adverse. Iar răsplata jocului curajos a venit repede, atunci când Claudiu Tudor i-a pasat excelent lui Ciocâlteu, acesta a șutat, din 12-13 metri, în picioarele lui Sălăjan, ieșit la blocaj, însă Sergiu Arnăutu (13) a urmărit foarte bine și a trimis, cu capul, direct, în poarta părăsită.

Petrolul conducea, astfel, pe tabela de marcaj și căpăta liniștea necesară pentru a imprima ritmul partidei, iar elevii lui Tavi Grigore au reușit să-i anihileze adversarii. N-a venit, însă, și un gol care să aducă mai multă liniște, Ciocîlteu având cea mai bună oportunitate, cu un șut de la 18 metri, ce a trecut de puțin peste transversală.

Jocul s-a echilibrat din debutul părții secunde, atunci când teleormănenii părut ceva mai insistenți în ofensivă, însă șuturile lui Fotescu (47) și Mihaiu (56) nu i-au dat mari emoții lui Bolboașă, atent de fiecare dată. „Lupii” au replicat prin ocazia lui Olaru (78), care a șutat, din lateral dreapta, la colțul scurt, dar Sălăjan a respins în corner, dar, imediat, Antoche a văzut al doilea „galben” și a plecat la vestiare mai repede, Petrolul rămânând să joace, astfel, finalul în inferioritate numerică.

Logic, presiunea amfitionilor a fost din ce în ce mai intensă, și cu câteva situații bune de gol, dar petroliștii au rezistat eroic și au obținut, astfel, o victorie esențială în lupta pentru promovare.

Marți, de la ora 18:00, pentru Petrolul urmează meciul de pe „Ilie Oană” cu CS Mioveni, din „16″-imile Cupei României, apoi, la finalul săptămânii, partida de campionat cu Atletic Bradu. Ploieștenii sunt acum la egalitate cu AFCM Alexandria, însă rămân pe locul 2, deoarece au un golaveraj inferior.

VOINȚA TURNU MĂ‚GURELE – PETROLUL PLOIEȘTI   0-1
Sergiu Arnăutu 13′

Sălăjan – Mărioara (Tucă 65′, Onțel 87′), Sălcianu, Prodan, Mitrea – Suciu – Cincă (A. Roman 26′), Mihaiu, Fotescu, Fl. Nicolae (Moise 54′) – B. Oprea (cpt.)
Antrenor: Marius Baciu

Bolboașă – Olaru, Prunescu, Frîncu, Velisar – Antoche, M. Chindriș (Stănescu 90+3′) – Ciocâlteu (N. Popescu 74′), Cl. Tudor (cpt.)(Catană 60′), Saim Tudor – Arnăutu
Antrenor: Octavian Grigore
Eliminat: Paul Antoche 79′ (cumul de cartonașe galbene)

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Petrolul Ploiești

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Oct. 2017, 13:52 Stiri
Pe aceeași temă