Clubul Dunărea a sacrificat un porc pentru echipa de fotbal care
anul acesta a terminat pe podium în Seria a II-a.
Dacă această tradiție se poartă și la case mai mari, ca la Galați
sau Târgu Jiu, iată că și la Liga a III-a se mai găsește ceva pe
„fundul dublii” pentru achiziționarea unui „godinac” care să sature
toți jucătorii unei echipe de fotbal. Chermeza de astăzi de la
clubul Dunărea a fost una mare. Încă de la primele ore ale
dimineții, maseurul echipei i-a făcut o „recuperare” porcului
înainte să se apuce de tranșat și să-l pregătească pentru musafiri.
Porcul a fost unul pe măsură, la vreo 160 de kg la fel de mare ca
și pretențiile echipei călărășene care a terminat anul acesta pe
locul trei în clasamentul Seriei a II-a.
Oameni de seamă, printre care și edilul Municipiului Călărași,
Nicolae Dragu și-au făcut apariția la stadion, parcă după mirosul
gros de friptură și nu de țuică fiartă, care plutea în aer. Șef de
„protocol”, nea Sima Constantin, președintele echipei care a ținut
neapărat să facă și o mica ședință cu toți jucătorii, asta ca să
meargă mai bine după aceea friptura și șprițul.
Pe la orele prânzului, jucătorii clubului au uitat de șorici și s-a
lăsat cu o chermeză cu lăutarii invitați pe „barba” lui nea Sandu,
antrenorul de la grupele de copii și juniori din cadrul clubului
Dunărea. Tonul la distracție l-a dat Valeriu Petrescu, antronorul
trupei călărășene arătând că se pricepe și la dansuri, nu numai la
fotbal. Petrecerea continuă și acum la club mai ales că lăutarii,
se știe… fără număr… încing atmosfera la orice chermeză.
Sursa: sportcalarasean.ro