Penalty-uri cu noroc. Metalul Oțelu Roșu a promovat în Liga a 3-a

Marius ANGHEL 22 Jun. 2014, 15:51 Stiri

După 11 ani, Metalul Oțelu Roșu revine în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării. Meciul de baraj de la Motru a avut nevoie de lovituri de la 11 metri pentru stabilirea echipei promovate în Liga a III-a.

După un meci decis la penalty-uri, Metalul Oțelu Roșu a ajuns în Liga a III-a de fotbal. Adversara sa, campioana județului Sibiu, Măgura Cisnădie, a avut ghinion la loviturile de departajare, unde inspirația portarului Grecu a făcut diferența.

Metalul Oțelu Roșu a început bine partida și chiar a ținut-o la respect pe Măgura Cisnădie, pe care mulți au considerat-o favorită în această întâlnire. Chiar dacă partida s-a disputat mai mult la mijlocul terenului, pasele în diagonală ale lui Feneș au făcut diferența, punându-i în valoare pe Bădeț și Nedelcea, iar la fazele fixe pe Ovidiu Bălan. În minutul 21, oțelarii puteau deschide scorul, după un corner de pe stânga executat de Feneș, Ovidiu Bălan a reluat cu o lovitură de cap din opt metri și numai reflexul uimitor al portarului Zăvoi, care a scos mingea de sub transversală în corner, a făcut ca scorul să rămână 0-0. La următorul corner, tot Ov. Bălan, bine plasat, a trimis mingea peste poarta sibienilor. Măgura Cisnădie a replicat prin Petrescu, în minutul 25, dar se remarcă celălalt goalkeeper, Grecu. În minutul 30, Metalul Oțelu Roșu trece din nou pe lângă deschiderea scorului: centrare Feneș, iar Nedelcea a trimis puțin pe lângă vinclu, cu capul, la o fază la care Zăvoi a rămas țintuit pe linia porții. Pe finalul primei reprize, în minutul 40, după o fază prelungită de atac a sibienilor, pe flancul stâng, Nasta trimite un șut pe jos, la colțul lung, dar pe lângă poarta lui Grecu.

Începutul reprizei secunde este unul echilibrat, dar încet încet sibienii au mutat jocul în jumătatea oțelarilor, situație posibilă datorită tacticii defensive adoptate de elevii lui Alin Olariu, în încercarea de a-i surprinde pe adversari pe contraatac. Finalul primelor 90 de minute aduce o situație bună pentru Cisnădie, în minutul 86, când Dudiță intră în careul oțelarilor și trimite din alunecare mult peste poartă. Chiar dacă echipa din Cisnădie a jucat ofensiv, Oțelu Roșu s-a apărat foarte bine, cu portarul Grecu în frunte, alături de Marițescu și Aiojoaiei, menținându-se astfel remiza albă. S-a intrat în prelungiri cu același scor ca la începutul meciului, iar în minutul 97, Metalul Oțelu Roșu a înscris un gol prin Burcoiu, după o frumoasă acțiune de atac, dar reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid, la semnalizarea asistentului Chițoiu. De altfel, arbitrajul brigăzii timișene a fost fără greșeală, centralul Flavius Roșu având o manieră de arbitraj ce a condus la un joc sportiv, dovadă doar cele două cartonașe galbene acordate, câte unul de fiecare parte, lui Ov. Bălan și, respectiv, Enuță. De semnalat că din minutul 100 Veche a cedat din punct de vedere fizic și nu a mai putut continua partida, Metalul Oțelu Roșu jucând ultimele 20 de minute din prelungiri în inferioritate numerică, fiindcă cele patru schimbări permise de regulament fuseseră deja efectuate.

S-au încheiat și cele două reprize ale prelungirilor cu același scor, 0-0, așa că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Primii care au executat au fost cei de la Metalul Oțelu Roșu, Feneș înscriind pentru 1-0. A egalat Beza, apoi Aiojoaiei a dus-o pe Metalul din nou în avantaj, cu 2-1. Dudiță ratează pentru Măgura, iar Burcoiu face 3-1 pentru Oțelu Roșu. Petrescu transformă pentru 3-2, după care vine prima ratare a oțelarilor, Negru fiind pe lista celor ce nu au marcat de la punctul cu var. Tănase a restabilit egalitatea, dar Moldovan înscrie și Metalul Oțelu Roșu conduce încă o dată, 4-3. Și a venit penalty-ul decisiv, iar execuția lui Enuță i-a permis lui Grecu să se remarce din nou și să aducă promovarea pentru Metalul Oțelu Roșu.

Au curs lacrimi de fericire după acest meci de infarct, iar președintele echipei de pe Valea Bistrei, Alexandru Florei, vizibil emoționat, a dedicat această reușită memoriei tatălui său, Mihai Florei, fost antrenor al Metalului, formație pe care a dus-o în Liga a III-a cu mai bine de un deceniu în urmă, culmea, tot după loteria penalty-urilor.

VEZI mai multe POZE de la meciul de baraj

Metalul Oțelu Roșu: Grecu – Veche, Marițescu, Ov. Bălan (min. 70, Moldovan), Aiojoaiei – Ispas (min. 96, Ivănici), Șt. Bălan, Feneș, Negrei – Nedelcea (min. 64, Slătaru) – Bădeț (min. 78, Burcoiu). Antrenor: Alin Olariu.

Sursa: Arena bănățeană
Foto: Florin ȘTIUBE

Marius ANGHEL 22 Jun. 2014, 15:51 Stiri
Pe aceeași temă