Parteneriat public-privat la Moinești

29 Jun. 2012, 11:54 Stiri
Parteneriat public-privat la Moinești

Nou promovata CSM Moinesti este pregatita pentru a face fata rigorilor ligii a treia. Inclusiv din punct de vedere financiar. In acest sens, gruparea moinesteana va conta pe sprijinul Primariei Moinesti in baza unui parteneriat public -privat.

„Vom beneficia de intreaga sustinere din partea autoritatilor locale. E un lucru foarte important pentru echipa, mai ales ca obiectivele noastre pe termen mediu si lung sunt destul de indraznete. E pacat ca un oras precum Moinestiul sa nu-si propuna mai mult in plan fotbalistic”, a declarat antrenorul formatiei, Sorin Trofin.

Cadru legal

Desi echipa moinesteana se afla in vacanta pâna pe data de 8 iulie, conducerea clubului este foarte activa in aceasta perioada. Pâna pe 15 iulie, staff-ul administrativ al CSM Moinesti are misiunea de a reglementa statutul clubului, in conditiile in care, incepând cu aceasta vara, Federatia Româna de Fotbal nu accepta sa afilieze decât grupari de drept privat. Având in vedere parteneriatul public -privat incheiat cu autoritatile locale, CSM Moinesti trebuie sa gaseasca in perioada imediat urmatoare cadrul legal necesar afilierii la FRF.

Reunirea, pe 8 iulie

Prin urmare, CSM Moinesti isi va relua pregatirile pe data de 8 iulie, fiind astfel ultima de pe lista divizionarelor C bacauane care va suna adunarea. Intârzierea este insa una pe deplin justificata, având in vedere ca Darie si compania s-au aflat in febra competitiilor pâna pe 20 iunie, atunci când au sustinut barajul de promovare câstigat cu 5-0 contra galatenilor de la Sporting Liesti. „Vom fi ultimii la startul pregatirilor, dar nu cei din urma in campionat”, au dat asigurari jucatorii moinesteni, marea lor majoritate decizând sa-si petreaca vacanta impreuna, pe Litoral.

Meciuri de verificare

„Tinând cont ca Liga a III-a va porni la drum pe 17 august, asta daca nu cumva va exista o amânare de o saptamâna, dupa modelul ultimelor sezoane, consider ca avem timp suficient pentru a ne pregati”, a declarat Sorin Trofin, care a precizat ca accentul va fi pus pe meciurile de verificare: „In mod cert, va exista si un stagiu centralizat, pe care il vom efectua in cantonamentul propriu, de la stadion, unde beneficiem de toate conditiile necesare. Baza pregatirii o vor constitui insa jocurile de verificare”.

Sursa: Deșteptarea

29 Jun. 2012, 11:54 Stiri
Pe aceeași temă