Pandurii, în căutarea primului baraj salvator. „Simt că putem readuce Mehedințiul în Liga 3”

Autori: Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU Publicat: 17 Jun. 2016, 10:28 Actualizat: 17 Jun. 2016, 10:29 Stiri
Pandurii, în căutarea primului baraj salvator.  „Simt că putem readuce Mehedințiul în Liga 3”
  • După ce a pierdut meciurile de „baraj” din 2007, 2012 și 2015, CS Pandurii Cerneți, campioana Ligii a IV-a Mehedinți, speră să nu mai clacheze și cu reprezentanta județului Caraș-Severin, CSM Școlar Reșița.

 

Învinsă în precedentele jocuri pentru promovare de campioanele Timișului, CS Nuova Mamma Mia Bechicherecu Mic (5-2), respectiv Vulturii Lugoj (3-0), iar anul trecut de CS U II Craiova (4-0, 8-0), Pandurii Cerneți se află în fața unui nou test al maturității. De data aceasta, echipa satului Cerneți va întâlni CSM Școlar Reșița, iar manșa-tur a play-off-ului pentru promovarea în Liga a III-a va avea loc sâmbătă, de la ora 18:00, pe Stadionul „Ion Floricică” din comuna Șimian.

Campioanene județelor Mehedinți și Caraș-Severin s-au întânit ultima dată în 2011, pe teren neutru, la Motru, când Gloria Reșița a dispus cu 1-0 de Dunărea Pristol. În dublă-manșă, cele două județe vecine mai jucaseră în 1996, când CS Termo Severin a eliminat Arsenal Reșița, după ce s-a impus cu 2-0 în Valea Domanului și cu 3-0 la malul Dunării.

Enea: „Trebuie să strângem rândurile”

Perdantă de trei ori la baraj, CS Pandurii are în componența lotului doar doi jucători care se pot lăuda că au promovat, iar unul dintre ei e atacantul Andrei Enea. În 2014, pe când juca la Minerul Mehedinți, acesta învingea Gilortul Târgu Cărbunești, scor 2-0 pe Stadionul  „1 Mai” Slatina.

Adus în iarnă de la AS Corcova, Enea a fost golgheterul primăverii la Mehedinți, marcând 17 goluri în Liga a IV-a și 7 în Cupa României. „Sper ca golurile pe care le-am marcat în partea a doua a sezonului să îmi dea încredere pentru baraj. Trebuie să jucăm cu mult curaj și încredere. Întâlnim o echipă bună, antrenată de Leontin Doană, cu fotbaliști experimențați, dar și noi avem în lot jucători de valoare, așa că șansele de promovare sunt egale. Depinde și cât de proaspeți o să fim în ziua meciului. Din păcate, majoritatea dintre noi avem servicii și jucăm fotbal de plăcere, dar trebuie să strângem rândurile. Pentru mine e a doua experiență la baraj și simt că putem readuce Mehedințiul în Liga a III-a”, a precizat Enea.

În 2010, actualul fundaș al Pandurilor, Alin Lăpădat, juca în ultimele minute ale meciului CS Termo Severin – FC Chișoda (Timiș), încheiat cu victoria mehedințenilor, scor 2-1 pe terenul din Caransebeș.

Totuși, Pandurii Cerneți va avea însă o misiunea grea în fața reșițenilor. CSM Școlar e văzută ca mare favorită la câștigarea acestui baraj și la promovare. „Am luat câteva referințe despre echipa de la Cerneți. Sperăm ca la ora jocului să fim deasupra lor ca formă. Valoare eu zic că este. Trebuie să îi refacem pe băieți după meciul cu Lupac, care a fost unul cu încărcătură, atât fizică, cât și psihică, și la ora meciului retur să fim în cea mai bună formă și rezultatul să fie de partea noastră”, a spus și antrenorul CSM-ului, Leontin Doană.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Autori: Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU Publicat: 17 Jun. 2016, 10:28 Actualizat: 17 Jun. 2016, 10:29 Stiri
Pe aceeași temă