Păcat că au fost doar 90 de minute!

Mihai Andries 13 May. 2013, 09:36 Stiri

Fără nici-o exagerare – jocul de la Călărași a fost cu mult peste nivelul ligii a III-a! Argumente? Cele 5 goluri, un adevărat hat-trick realizat de Marian Șerban, un euro-gol marcat de Alin Robu, la care adăugăm 2 premiere: primul meci în care viitoarea echipă de liga a II-a, Viitorul, primește 3 goluri, dar și prima victorie a echipei călărășene după 5 jocuri disputate în companie echipei din Axintele (unul în Cupă).

La aceste argumente nu pot fi omise marile ocazii ratate sau apărate de portarii Răduță și Popa, dar și sportivitatea disputei. De reținut că lovitura de începere a jocului a fost dată de fostul mare atacant al echipelor Celuloza Călărași, Dunarea Călărași si Politehnica Iași, Mihai Costea. În vârstă de aproape 64 de ani, Costea este acum instructor la o școală de fotbal de lângă Florența.

Dunărea Călărași a început mai bine partida, jucătorii fiind dornici să facă uitate evoluțiile anterioare. Primul care încearcă vigilența portarului Răduță este M. Șerban în min. 4. În min. 7 se va deschide scorul. B. Kanda este faultat la 18 metri de poarta oaspeților, execută Olteanu, un jucător din zid lovește mingea cu mâna și de la punctul cu var, M. ȘERBAN nu îi lasă nicio șansă lui Răduță.

Rând pe rând, Bertea (min. 9), Cârloganu (10) și M. Șerban (16) au mari șanse de desprindere, dar și S. Bucă (18) sau Novac (24) puteau egala. Cert este că Dunărea a controlat jocul autoritar, oaspeții reușind cu greutate să echilibreze partida în ultimul sfert al reprizei. Și după marea ratare a lui G. Badea (min. 40), egalarea se va produce în min. 45 la gafa lui Nicodim, care alunecă (inexplicabil pentru experiența lui), scapă singur Alin ROBU și de la 10-12 metri îl execută pe Popa.

La reluare, gazdele își intră mai greu în ritm, iar oaspeții au șansa de a prelua conducerea prin I. Nicolae (min. 50), Robu (51) și mai ales G. Badea (52). Simțind pericolul, antrenorul M. Condei face o schimbare inspirată – îl scoate pe Cârloganu și îl aruncă în luptă pe Lupașcu, încă nerefăcut deplin după accidentare. Și jocul se echilibrează, mai ales prin efortul liniei de mijloc. După ce Popa își etalează calitățile în min. 55 când îl blochează pe G. Badea scăpat singur spre gol, M. ȘERBAN va aduce Dunărea în avantaj prin golul marcat cu capul la al 6-lea corner la poarta lui Răduță.

Dunărea este dezlănțuită!

Dar pe acest fond, reluarea de excepție a lui A. Robu (volé după corner, puțin peste bară), gazdele se desprind decisiv. M. ȘERBAN va dezvolta o acțiune de la centrul terenului, driblează tot ce întâlnește pe drum, inclusiv pe Răduță și înscrie ușor în poarta goală. Tribunele sunt în delir! Jocul place și toată asistența participă cu entuziasm la spectacol.
Finalul este controlat autoritar de gazde. B. Kanda nu profită total de eroarea lui I. Dedu și trimite peste poartă (min. 81), la fel ca și Olteanu (90+3), pentru ca în min. 90+4 (ultimul din cele 5 minute de prelungire, just acordate), Alin ROBU să înscrie un euro-gol printr-un volé de la 15 metri, după corner, în colțul lung al porții lui Popa.

Deși nu prea obișnuim, la reușita meciului și-au adus aportul brigada de arbitraj condusă de purtătoarea ecusonului FIFA – Cristina Babadac – a cărei prestație o caracterizez prin eleganță și prestanță, promptitudine și claritate.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI: POPA – BOZEAN, Nicodim, M. POPESCU, OLTEANU – Bertea, S. MATEI (80 B. Topor), B. Kanda, M. TUDOR (I. Popescu) – Cârloganu (54 Lupașcu), M. ȘERBAN (89 Ed. Tănase).
Antrenor: Mirel Condei.
VIITORUL AXINTELE: I. RĂ‚DUȚĂ‚ – Tache, S. BUCĂ‚, Oprișan (30 Șelaru), C. Andrei – D. Stan (46 D. Florea), Bogorodiță (67 I. Dedu), I. NICOLAE – Alin ROBU, L. NOVAC, G. Badea (59 Mazarache).
Antrenor: Ion Nica

Articol scris de Laurean MOȚĂ‚ȚĂ‚IANU

Foto: Cătălin NIȚU

Mihai Andries 13 May. 2013, 09:36 Stiri
Pe aceeași temă