Ousmane zâmbește iar: „Batem tot, cu oricine jucăm”

Marius ANGHEL 19 Oct. 2014, 15:44 Stiri
Ousmane zâmbește iar:**

Atacantul de abanos al UTA-ei e din alt film. Dintr-un film vechi și fermecător, pe care mulți și-l amintesc, și-n care eroul principal avea acea dăruire capabilă să magnetizeze. Timp de trei meciuri, Ousmane Gueye n-a înscris. Și s-a văzut pe chipul lui amărăciunea greu de deslușit pe fețele celor pentru care fotbalul se încheie în minutul 90. Senegalezul a suferit enorm la sfârșitul meciurilor cu Filiași, Giarmata și Mehedinți, dar sâmbătă a zâmbit din nou. A deschis drumul UTA-ei spre victorie cu Vulturii Lugoj, apoi i-a oferit lui Strătilă un assist magic, care a adus detașarea alb-roșie.

„Am marcat și mă bucur că am marcat. Și i-am dat prietenului meu Strătilă pasă de gol. Am fost supărat că am stat trei meciuri fără gol, serios am fost necăjit, dar ăsta e fotbalul. Am zis acum că trebuie să uit ce a fost și să dau gol. Știam că dacă marcăm în prima repriză ne va fi mai ușor. Cum am crezut, așa a fost, mă bucur pentru colegii mei, pentru antrenori și pentru suporteri”, a exultat atacantul utist.

„Tot batem!”, a întrerupt Ousmane întrebarea referitoare la meciul cu Minerul Motru. „Batem, nu mă interesează cu cine jucăm, să fie oricine!”, a decretat golgeterul arădenilor, ajuns la cota 4 după meciul cu Lugoj.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Nagy: „Ne bucură ce s-a întâmplat, mergem cu stare de spirit și mai bună la Motru”

Vulturii au arătat că survolajul lor din preajma arădenilor nu era de fațadă: un gol anulat a fost suficient să le dea fiori utiștilor, apoi, câteva șarje în debut de repriză secundă au vorbit de la sine, lugojenii au arătat ca adversar demn de luat în seamă.

„Cunoșteam echipa adversă, condusă de un antrenor serios, despre care știam că imprimă o stare fotbalistică și preocupare pentru joc”, a admis Roland Nagy, dând apoi adevărata dimensiune a victoriei de azi: „Rezultatul putea fi și mai mare în favoarea noastră, dar nu e neapărat conform cu ce a fost în teren”.

UTA a savurat o a doua victorie consecutivă, la scor identic cu cea de săptămâna trecută. Și de-acum e cu gândul la Minerul Motru, pe care o întâlnește săptămâna viitoare. „Sunt trei puncte, dar mergem din joc în joc. Ne bucură ce s-a întâmplat azi, victoria trebuie să ne dea moral pozitiv, ne gândim deja la Motru, unde mergem cu o stare de spirit și mai bună”, a încheiat Roli Nagy.

Petruescu: „Scorul nu reflectă ce a fost pe teren. Îi felicit pe toți cei implicați în proiectul UTA”

Antrenorul Lugojului și trei din fotbaliștii săi au apărat în trecut și culorile Aradului! Cosmin Petruescu a fost unul din oamenii de bază ai lui FC Arad, echipa lui Raoul Burtea de fotbal în sală ce a jucat în Divizia A, Mânecan a fost component al Sebișului, iar Miculescu și Magdaș s-au simțit în largul lor pe Motorul, arenă ce le-a fost casă pe când erau la AC Universitatea.

„Felicit chiar și echipa mea, în ciuda rezultatului nefavorabil. Anticipam că vom avea meci dificil, UTA e în creștere vizibilă de formă, de randament și de moral. Am urmărit absolut tot ce s-a întâmplat la Arad, nu am încercat să ne închidem pe două linii, să fim defensivi, deși o dată la 50 de jocuri echipa care face așa reușește să câștige. UTA probabil se gândea că vom proceda așa, după cum spunea și Radu Anca înaintea meciului. Știu că Lugojul trezește amintiri frumoase UTA-ei, poate cu rezultatul de astăzi îi ajutăm să promoveze și în liga a doua”, a zâmbit Petruescu, același interlocutor plăcut ca de fiecare dată.

Antrenorul Vulturilor a indicat apoi sinteza meciului: „Aveam stări de spirit diametral opuse, noi dorim să evităm retrogradarea, în timp ce UTA se gândește la promovare. Dar fără falsă modestie, scorul nu reflectă ce a fost pe teren. Îl felicit pe Roli pentru promovare, nu am apucat să fim față în față de atunci, și pe toți cei care se implică în proiectul UTA-ei”, a conchis cel poreclit „Conferențiarul”.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Marius ANGHEL 19 Oct. 2014, 15:44 Stiri
Pe aceeași temă