Oțelul a dat drumul la goluri și a urcat pe locul 3. Antrenorul vede ca suspecte două decizii luate de arbitru: „Nu prea cred în coincidențe”

SC Oțelul Galați a câștigat, scor 3-0, partida cu Sănătatea Darabani, disputată sâmbătă, pe teren propriu, în cadrul etapei a 20-a din Liga 3, Seria 1.

Oțelul a obținut prima victorie din retur, meci pe care și l-a făcut ușor din prima jumătate de oră. Jocul ofensiv a fost mult mai consistent față de precedentele două partide (ambele încheiate cu 0-0) și a rezultat un meci fără emoții pentru puținii fani din tribună (600 de spectatori). Atacantul Alexandru Muscă și-a regăsit forma sportivă din prima parte a campionatului, el deschizând scorul în minutul 19, finalizând o centrare perfectă a lui Bârlădeanu. Apoi, Bahnașu a fost faultat în careul advers, iar Radu Necșulescu a făcut 2-0 din penalty, în minutul 26. Cel de-al treilea gol a fost înscris de Cristian Bahnașu în minutul 57. Oțelul a mai avut multe alte mari ocazii de a înscrie, prin Sălăgeanu (16”), Bahnașu (24”), Muscă (39”, 53”, 62”- bară), Danciu (81”) și Silvestre (88”).

Singurele aspecte negative pentru echipa gălățeană au fost cartonașele galbene primite de Sălăgeanu și căpitanul Bârlădeanu, care astfel sunt suspendați pentru meciul următor, cel de marți, în deplasare, cu Bucovina Rădăuți. Antrenorul Alexandru Ciobanu pune semne de întrebare asupra corectitudinii acordării celor două galbene de către arbitrul Alin Gheorghe (Ploiești).

„Mi se pare ciudat ca exact singurii jucători ce erau în pericol de suspendare să fie primii avertizați cu galbene, iar eu nu prea cred în coincidențe. Oricum, avem soluții de a-i înlocui”, a reacționat antrenorul Alexandru Ciobanu.

Într-un alt meci al rundei, una dintre pretendentele la promovare, Csikszereda, a făcut doar egal în deplasarea cu Olimpic Cetate Râșnov, scor 2-2, după ce formația din Miercurea Ciuc a condus cu 0-2 în minutul 48!

Situația din fruntea clasamentului Seriei 1 la finalul etapei a 20-a: Aerostar Bacău 43 puncte, Csikszereda 40p, Oțelul 37p, Sporting Liești 36p, CSM Roman 36p.

Rezultate etapa 20, seria 1:

sâmbătă, 31 martie, ora 15:00
AFC Odorheiu Secuiesc – Bucovina Rădăuți    1-0
Peter Mozes (23)
Suporter Club Oțelul Galați – Sănătatea Darabani    3-0
Alexandru Muscă (19), Radu Necșulescu (26 – pen.), Cristian Bahnașu (58)
AFC Hărman – CSM Pașcani    0-1
Eusebiu Mercaș (31)
Sporting Liești – CSM Roman    2-1
Daniel Munchiu (13), Cătălin Constantinescu (23) / Iosif Netbai (55)
Olimpic Cetate Râșnov – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc    2-2
Bogdan Minciună (57), Vlad Boția (70) / Bajko Barna (19 – pen.), Laszlo Hodgyai (48)
Metalosport Galați – CSM Focșani     0-3
Metalosport a fost exclusă din campionat în timpul returului și va pierde la „masa verde” toate meciurile din această a doua parte a sezonului.
Aerostar Bacău – Avântul Valea Mărului     3-0
Avântul s-a retras în pauza de iarnă și va pierde toate meciurile returului la „masa verde”.
KSE Târgu Secuiesc a stat.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă