Oltenii, sabotați din propria poartă, smulg doar un punct cu Steaua II

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 10 Sep. 2016, 15:13 Stiri

Programat pe „Extensiv”, unde-și desfășoară meciurile de acasă prima echipă a Craiovei, derby-ul sateliților, dintre CS Universitatea II și Steaua II, a fost degustat de aproximativ 1.000 de spectatori. Partida a fost echilibrată și cu nu mai puțin de șase goluri, deși jocul etalat de speranțele celor două forțe din Liga 1 a fost sub așteptări.

Trupa lui Cornel Papură a mizat pe doi jucători de 26 de ani, Cioinac și Surugiu, în timp ce Ion Toma a avut la dispoziție și el trei jucători care au avut contact cu prima echipă a Stelei: Enceanu, Vâlceanu și Mihalcea. Oltenii au deschis scorul prin vârful Ad. Popescu, acesta „onorând” faza concepută de Surugiu, care s-a distrat pe dreapta cu defensiva oaspeților.

Peste câteva minute și-a intrat în rol portarul Craiovei, C. Popescu, personajul care avea să-i enerveze la culme pe fanii din Bănie, fiind practic coautorul celor trei goluri ale oaspeților. La primul, tânărul goal-keeper a fost învins din lovitura liberă executată de Chitoșcă pe colțul său, la al doilea s-a tăvălit degeaba la un șut plasat de la 25 de metri, iar la al treilea a privit pur și simplu cum mingea trimisă cu capul de Raiciu s-a scurs cătinel în colțul lung.

Dacă unii fani s-au amuzat de prestația portarului oltean, alții au acuzat că selecția s-ar face pe „pile” la tineretul Craiovei, iar unii dintre coechipieri chiar i-au solicitat antrenorului Papură să-l scoată pe Popescu din poartă, deoarece „alergăm degeaba, ăsta nu e în stare să prindă nicio pasă de la noi”

Colegii lui Popescu au reușit totuși să marcheze suficient pentru a păstra un punct acasă. Surugiu a transformat un penalty obținut de Burlacu, iar Hodea a egalat la o fază construită de același Surugiu, cel mai bun om al gazdelor.

De la Universitatea II s-au mai remarcat Vlădoiu, Hreniuc, Dinu și atacantul Al. Popescu. În schimb, dintre jucătorii cu pretenții la prima echipă, Screciu i-a exasperat pe cei prezenți, pasând doar în spate și de multe ori la adversar, iar Burlacu, în ciuda calităților evidente, este într-o formă fizică execrabilă, el fiind sufocat din prima repriză, când a solicitat apă la fiecare zece minute scurse. De partea cealaltă, linia de mijloc, cu jucători care au debutat deja în Liga 1, a asigurat posesia superioară pentru echipa secundă a Stelei, iar „decarul” Vâlceanu a fost cel care a inițiat fiecare acțiune de atac.

CS Universitatea II Craiova – FC Steaua II București  3-3
Au marcat: A. Popescu 18, Surugiu 45 – pen., Hodea 77 / Chitoșcă 21, Mihalcea 66, Raiciu 72

C. Popescu – Vlădoiu (Marcu ”89), Cioinac, Hreniuc, Ionescu – Buzan, Screciu (Hodea ”69), Al. Dinu (Enache ”86) – Surugiu, Al. Popescu, Burlacu (V. Constantin ”67) Antrenor: Cornel Papură

Poiană – Vlad, I. Dinu, Chiochină, Nicola (Ion ”88) – Raiciu – Vâlceanu, Enceanu, Mihalcea, Chitoșcă (R. Gavrilă ”70) – Botă (Obreja ”58). Antrenor: Ion Toma.

Au arbitrat: Ioan Mihai – Vasile Duță, Daniel Nagy.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: CS U Craiova
 

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 10 Sep. 2016, 15:13 Stiri
Pe aceeași temă