Olteanul care vrea să cucerească Banatul!

Marius ANGHEL 05 Dec. 2013, 14:36 Stiri

Achiziționat în vară de Muncitorul Reșița, Dragoș Săulescu s-a dovedit a fi unul dintre cei mai eficienți jucători transferați de gruparea ce evoluează la Lupac.

Dragoș Săulescu s-a născut pe data de 22 februarie, 1992, în localitatea Peștena – Jiu, o micuță așezare de lângă frumosul oraș Târgu Jiu. Încă de când era copil, visa să ajungă fotbalist, iar destinul i-a surâs în momentul în care a ajuns să joace pentru echipa secundă a vicecampioanei Pandurii Tg. Jiu. În această vară, tânărul oltean s-a decis însă să îi părăsească pe gorjeni și să vină în Banat, la colega de serie a Pandurilor, CS Muncitorul Reșița. Toate meritele îi sunt adresate profesorului Viorel Lolea, cel care s-a luptat să îl transfere pe tânărul mijlocaș dreapta și să îl includă în planurile muncitorilor de a crea o echipă tânără, cu care să atace promovarea în sezonul viitor.

„Domnul profesor Lolea m-a dorit foarte mult, el mă urmărea de ceva timp și a făcut tot posibilul astfel încât să ajung în echipa dânsului. M-a contactat și m-a întrebat dacă îmi doresc să joc la Reșița, nu am stat pe gânduri, deși în orice moment puteam fi chemat la prima echipă a Pandurilor și am semnat în vară cu Muncitorul, unde categoric îmi doresc și sunt sigur că voi reuși să mă impun și sunt sigur de tot sprijinul din partea domnului profesor”, a spus Dragoș Săulescu.

„M-am simțit grozav împotriva alor mei!”

De curând, Muncitorul a  jucat împotriva celor de la Pandurii II Tg. Jiu, fosta echipă a lui Dragoș. Din păcate, Muncitorul a cedat la limită pe terenul din Lupac, scorul fiind de 0 la 1, însă evoluția olteanului împotriva alor săi i-a făcut pe Pandurii II să regrete transferul mijlocașului în Banat. „A fost un meci deosebit pentru mine, m-am întâlnit cu foștii colegi, cu care m-am înțeles foarte bine, din păcate ei au câștigat, dar eu m-am simțit mai bine ca niciodată și le-am demonstrat atât celor de la Pandurii, cât și celor de la Muncitorul că îmi merit locul în echipă”, a subliniat jucătorul.

„Există o mică diferență între Oltenia și Banat”

„Olteanul”, așa cum este strigat de coechipieri, consideră că fotbalul ce se joacă în Banat are un plus de valoare față de ceea ce se joacă în Oltenia „Se simte o mică diferență în ceea ce se joacă aici și ce se joacă în Oltenia. Aici este un nivel mai ridicat, se joacă mult mai rapid și uneori nu prea ai timp să te gândești în momentul în care primești mingea și vezi că ești atacat din toate părțile de adversari. Și, în plus, aici suporterii sunt foarte pretențioși, noi avem o galerie frumoasă ce cântă neîncetat și ne susține indiferent de rezultat, dar mai auzim niște murmure venite din tribună, când greșim sau ratăm”, a povestit Dragoș.

„Îmi doresc promovarea”

Muncitorul se află pe poziția a opta, loc ce nu îi asigură participarea în play-off-ul pentru promovare în Liga a II-a, însă cu un joc mai bun și cu mai multă încredere, în retur Muncitorul poate ajunge acolo unde își dorește. „Vreau să formăm o echipă omogenă și le promit suporterilor că în maximum un an Muncitorul va ajunge acolo sus și, categoric, la anul, ne vom bate pentru promovarea în Liga a II-a. În acest moment sunt câteva echipe foarte bune: FC Caransebeș, spre exemplu, este clar favorită și cred că băieții își vor atinge obiectivul pe care și l-au propus. Sper să ne întâlnim cu ei în eșalonul secund”, a fost de părere tânărul.

Cel care l-a adus la Muncitorul, Viorel Lolea, consideră că Dragoș este un câștig pentru echipa sa. „Este categoric un plus pentru noi, fapt ce l-a și dovedit prin cele cinci goluri marcate până în prezent pentru noi. Are o mare calitate, viteza, este un jucător tehnic și un jucător sub 21 de ani, cu un caracter ieșit din comun, este printre singurii jucători ce rămâne după antrenamente pe teren, exersând lovituri libere ori centrări de pe ambele flancuri”, a declarat Viorel Lolea.

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 05 Dec. 2013, 14:36 Stiri
Pe aceeași temă