Olimpiu Bucur explică: „Dintre toți cei care am hotărât să nu facem deplasarea, am mai rămas doar trei pe poziții”

Mihai Andries 06 Apr. 2015, 23:50 Stiri

Înaintea ultimului meci disputat în campionat  de Gloria Progresul în luna martie, a avut loc un eveniment care s-a soldat cu scoaterea din lot a trei jucători, Olimpiu Bucur, Jarda și Budăcan, pe motiv că ar fi încercat să saboteze deplasarea la Sighetu Marmației, pentru partida cu echipa locală, CSM.

În cazul în care Gloria nu s-ar fi prezentat, ar fi fost a doua oară în acest sezon și ar fi urmat excluderea din campionat. Fără cei trei mai sus menționați, bistrițenii au provocat o surpriză, meciul terminându-se la egalitate, scor 0-0.


Tinuț Budăcan, Traian Jarda și Olimpiu Bucur sunt cei trei jucători care au ținut capul de afiș în evenimentul din curtea Gloriei

La 10 zile după această poveste, unul dintre cei trei fotbaliști mai sus amintiți, Olimpiu Bucur, a trimis un drept la replică, pe care îl publicăm în continuare în forma primită. În textul de mai jos, jucătorul explică ce s-a întâmplat în ziua respectivă și cum, dintre toți colegii care au confirmat inițial că nu vor face deplasarea, au mai rămas doar trei. Ca o notă finală, jucătorul a ținut să precizeze că informația privind excluderea celor trei este eronată. Asta deoarece li s-a comunicat prin intermediul unui post de radio, că este așteptat să revină la echipă, împreună cu cei doi colegi ai săi.

Iată textul integral:

M-am hotărât să fac acest articol deoarece mi s-a pătat imaginea atât mie cât și celor doi colegi cu care am apărut pe liga2.ro cum că am fost dați afară, că am fi vrut sa îi convingem pe colegi să nu facă deplasarea la un meci pe care îl avea de disputat echipa. 

Înainte cu o zi de deplasare, ar fi trebuit sa primim un salariu, sau cel puțin acestea au fost promisiunile. Țin sa precizez că într-un an am încasat 2 (două) salarii, atât de pe clubul vechi cât și de pe cel nou, în total. Am cerut explicații în legătură cu situația, deoarece ne-am săturat să jucăm de plăcere, sau mai bine zis, pur și simplu nu ne mai permitem.

Ni s-a comunicat că primăria Bistrița nu poate finanța această echipă sub nicio formă, oamenii de afaceri locali nu mai doresc nici ei sa sprijine această echipă și că în aceste condiții fiecare are de ales ce vrea sa facă pe viitor, că o să fim înțeleși indiferent de alegerea pe care o facem având în vedere situația clubului.

Evident că toată lumea a fost nemulțumită și, având niște discuții, fiecare a ales ce să facă în funcție de situația în care se află. Într-un final, o parte din echipă am ajuns de comun acord că nu mai are niciun rost să facem deplasarea deoarece echipa nu mai are niciun obiectiv, decât acela de a supraviețui, caz în care pot juca și juniorii clubului.

Dimineața înainte de a face deplasarea, am anunțat antrenorii că nu mai vrem sa mergem o parte din jucători. După intrarea președintelui clubului în vestiar, care a spus „Cine vrea să facă deplasarea, sus în autocar, cine nu, să rămână.”, dintre toți cei care am hotărât să nu facem deplasarea, am mai rămas doar 3 pe poziții, eu, Jarda și Budecan, ca seara să aflăm din presă cum că am vrut să desființăm echipa.

Țin să precizez că am jucat tot returul sezonului trecut la liga a doua, la Gloria, fără a primi niciun ban, iar în vară când s-a înființat echipa nouă nu am fost lăsați să plecăm la alte echipe, am fost oarecum „blocați” pe clubul vechi și am putut semna doar cu clubul proaspăt creat, deoarece pentru a merge la alte echipe, nu primeam actele necesare transferului.

Ca o ultimă idee, vreau să spun că, la un radio local, președintele clubului a spus că suntem așteptați să ne întoarcem la echipă, asta o spun pentru că în articolul respectiv s-a scris că am fost dați afară, asta fiind o informație total eronată. Articolul respectiv a fost făcut la cald doar pentru a ni se face rău că ne-am săturat să fim umiliți.

Mihai Andries 06 Apr. 2015, 23:50 Stiri
Pe aceeași temă