Andone îi răspunde lui Brașoveanu, după ce acesta din urmă ceruse dreptul la replică. Șanse aproape nule de amânare a ultimele două etape ale Ligii 2 din 2016

Marius ANGHEL 17 Nov. 2016, 19:38 Liga 2

UPDATE: Bogdan Andone, antrenorul Olimpiei Satu Mare, nu a rămas fără răspuns după ce reprezentantul cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, Auraș Brașoveanu, a cerut un drept la replică față de declarațiile lui Andone de ieri, în privința dorinței de amânare a ultimelor două etape ale Ligii 2 din 2016.

Antrenorul Olimpiei crede în continuare că Auraș Brașoveanu ar trebuit să susțină idea nedisputării celor două etape, prime din retur, în acest an, deoarece integritatea jucătorilor e în pericol, iar calitatea jocului are de suferit din cauza terenurilor aproape impracticabile.

„Nu-mi doresc polemică cu nimeni, nici măcar cu domnul Brașoveanu, și aș vrea să închei acest dialog expunând câteva fapte. În primul rând, condițiile din Liga 2, și s-a văzut în toată țara, nu cred că mai permit disputarea celor două etape din retur în luna decembrie, punându-se în pericol integritatea jucătorilor și scăzând dramatic calitatea jocului de fotbal. Și Liga 2 face parte din fotbalul românesc, jucătorii, antrenorii și cluburile trebuie respectate! Astfel, domnul Brașoveanu ar trebui să susțină idea nedisputării celor două etape.

În încheiere, vreau să-l informez pe domnul Brașoveanu că sunt posesor de Licența PRO, iar până în prezent am activat ca antrenor secund la cluburile: Rapid București, Concordia Chiajna, Al Shaab (Emiratele Unite Arabe), Astra Giurgiu, cu ultima echipă fiind campion al României”, a spus Bogdan Andone, ca drept la replică față de dreptul la replică al lui Auraș Brașoveanu.


 

Amânarea ultimelor două etape programate în acest final de an, primele două din returul Ligii 2, are șanse mari să nu se producă. Cu toate că antrenorii majorității cluburilor din eșalonul secund transmiseseră între ei că sunt de acord cu această decizie de reprogramare pentru la primăvară a celor două etape din retur stabilite să aibă loc în luna decembrie, conducătorii echipelor nu au fost în asentiment cu ei. Doar patru echipe, FC Brașov, UTA Bătrâna Doamnă, Olimpia Satu Mare și Foresta Suceava trimiseseră până miercuri seară, la Federația Română de Fotbal, adrese prin care cereau amânarea, cu toate că antrenorul Olimpiei Satu Mare comunicase pentru Liga2.ronu mai puțin de 15 cluburi sunt de acord, în urma discuțiilor pe care le avusese cu antrenorii acestora.

Dorința antrenorilor nu a fost însă și pe placul conducătorilor. Ba, mai mult, au apărut și schimb de replici în urma acestui subiect. După ce și-a motivat dorința de a nu mai juca etapele 20 și 21 în 2016, iar Auraș Brașoveanu și-a spus-o pe a sa, Bogdan Andone a avut o replică acidă la adresa reprezentantului cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, acuzându-l că însăși el are un interes și de aceea nu este de acord cu amânarea. „Domnul Brașoveanu să nu uite că a desființat două echipe, Dunărea și Farul, prin managementul lui „bun”. Dânsul e pus în Comitetul Executiv să apere interesele cluburilor de Liga a 2-a, nu să facă lobby pentru două sau trei. Ar trebui să aibă mai mult respect pentru jucători și antrenorii care au studiat jocul de fotbal și nu luptele în noroi și mocirlă”, a spus Andone pentru Liga2.ro.

„80 la sută din cluburile nominalizate nu i-au spus că vor trimite hârtii ca să amâne campionatul”

Reacția antrenorului Olimpiei nu l-a lăsat indiferent pe Auraș Brașoveanu, care acum este și președinte executiv la Dacia Unirea Brăila, club care încă este în competiția Cupei României. Acesta a dorit un drept la replică.

„Nu vreau să apăr interesele a patru echipe, pentru că până la această oră (n.r. – miercuri seară) doar atâtea au trimis cerere de amânare a campionatului, printre care și Satu Mare. Deci până acum au trimis doar Foresta, Olimpia Satu Mare, UTA și FC Brașov. Mesajul pe care el (n.r. Bogdan Andone, antrenorul Olimpiei) l-a comunicat este unul mincinos, pentru că eu am vorbit cu echipe pe care le-a nominalizat, iar 80 la sută din ele nu i-au spus că vor trimite hârtii ca să amâne campionatul, gen Mioveni, gen Sepsi, gen Timișoara, altfel ați și văzut poziția echipei Timișoara. Mai mult de atât, tocmai plecând de la faptul că apăr interesele tururor, și nu a două – trei, adică lor, am spus că nu mă amestec, dar se pare că nu știe să citească sau nu înțelege limba română, iar vis-a-vis de cele două echipe (n.r. Dunărea Galați și Farul Constanța) nu le-am desființat eu. Dacă vrea să fie acid, să fie cu cei care înoată în noroi, tocmai pentru a-și apăra un club cu interes propriu. Iar eu nu am fost pus în Comitetul Executiv, am fost ales.

Se crede prea important dacă se simte vizat, își dă mai multă importanță decât are ca să fie vizat. Eu nu am intrat niciodată în polemică cu antrenorii altor cluburi și nu o să intru nici acum. Farul a trăit cu doi ani mai mult tocmai datorită managemantului meu așa prost, iar Dunărea s-a desființat după ce am plecat eu, la trei luni, pentru că cei care au rămas nu au știut să asigure un management care să mențină clubul în viață

Eu am dat dovadă de respect față de toți competitorii, indiferent că se numesc jucători, antrenori sau oficiali și nu cred că îi pot permite domnului Andone, care se autointitulează antrenor înainte devreme, până la urmă, că până una alta nu am mai auzit să fi antrenat prin altă parte. Până una alta trebuie să ne respectăm între noi”, și-a început Brașoveanu dreptul la replică.

Potrivit antrenorului Olimpiei, cluburile care, din informațiile sale, ar fi dorit amânarea celor două etape, în urma discuțiilor personale sau ale altcuiva din conducerea Olimpiei cu antrenorii acestora, erau: Olimpia, FC Brașov, Sepsi, UTA, Mioveni, Foresta, Afumați, Călărași, Berceni, Clinceni, Balotești, ASU Poli, Metalul, Luceafărul și Unirea Tărlungeni. Restul care nu ar dori erau: Chindia, Brăila, Vâlcea și Juventus.

„Olimpia Satu Mare nu s-a prezentat la nicio adunare a Ligii a 2-a”

Auraș Brașoveanu a avut o replică și pentru conducătorii Olimpiei, reproșându-le acestora că nu au venit niciodată la o ședință a cluburilor din Liga 2 pentru a-și exprima propunerile. Totodată, i-a adresat

„Până una alta, Olimpia Satu Mare nu s-a prezentat la nicio adunare a Ligii a 2-a, ca să își apere propriul interes și nu o să stea Brașoveanu să îi apere interesul Olimpiei Satu Mare în detrimentul celorlalți. De altfel, ați și scris foarte clar și concis, că nu mă voi amesteca în a-I susține pe unii sau pe alții, ci voi aștepta ca majoritatea să ia o decizie, că așa e normal.

Dânșii pun presiune pentru a-și îndeplini un obiectiv, a-și apăra un interes propriu. Celelalte cluburi, atâta timp cât nu au trimis, ce să înțeleg? Eu am respectat și respect în continuare antrenorii și jucătorii. Pentru cunoștința dumnealui personală, să îl sune pe Emilian Hulubei, reprezentantul AFAN-ului, să întrebe și să vadă că aproape de fiecare dată am susținut proiectele AFAN, ceea ce înseamnă că respect antrenorii și jucătorii. Ar trebui o conlucrare mai strânsă între jucători – antrenori și cluburi, pentru că toți trec printr-o perioadă grea și atunci, dacă nu ai o unitate de grup, nu vom reuși să ne atingem obiectivele, pentru că, până la urmă, avem obiective comune.

Dacă este atât de interesat de management domnul Andone, să se uite în propria curte, pentru că jucătorii lui nu se antrenează. La Farul s-au antrenat tot timpul jucătorii cât am fost eu manager. El își gestionează echipa de seniori și atât. Nu îl interesează tot ce se întâmplă în spate. Dacă eu nu îmi gestionez propria situație, de ce mă uit în curtea altuia? Până una ala, jucătorii lui nu s-au antrenat. Iar, în ideea în care nu se antrenează, riscă să piardă meciurile pe care trebuia să le dispute, sau să joace cu juniorii și atunci ce să înțeleg? Că sunt eu vinovat că are el probleme și nu-i apăr propria problemă? De fapt, asta e problema dumnealui. Nu vrea să riște să joace cu juniorii, de asta vrea amânarea, să nu riște ca jucătorii lui să copieze modelul Berceni și să nu se prezinte”, a mai declarat Brașoveanu.

În final, Auraș Brașoveanu a dorit să-i pună și o întrebare lui Bogdan Andone, punându-l astfel în situația sa sau a celorlalte trei cluburi din Liga 2 care încă sunt în competiția Cupei României: „Dacă nu ar fi pierdut cu Mioveni în Cupă ar fi avut aceeași atitudine? Vorbeam de interes personal. De asta și Liga a 2-a este în situația în care este, tocmai pentru că fiecare își apără propriul interes”.


 

„Fotbalul a devenit practic o luptă în noroi, cum s-a întâmplat și la meciul cu UTA, la meciul nostru și la Sepsi, pe zăpadă. La Timișoara terenul e practic impracticabil, ăla de la Politehnică… E o mocirlă de când am jucat noi cu Olimpia, de trei săptămâni. Sunt condiții impracticabile, nu avem condiții de pregătire. Vrem ca cele două etape din retur să nu se mai joace acum, să fie reprogramate pentru la primăvară. Să se bage și două intermediare, nu va mai fi nici meciuri de Cupa României pentru că din Liga a 2-a cred că, practic, nu mai rămâne nimeni în competiție. Să le muți în primăvară nu ar fi un impediment să joci două etape intermediare prin aprilie sau martie”, spunea ieri, pentru Liga2.ro, Bogdan Andone motivele pentru care vrea amânarea ultimelor două etape din 2016.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 17 Nov. 2016, 19:38 Liga 2
Pe aceeași temă