Luceafărul Oradea a renunțat la locul din Liga 2 în favoarea celuilalt club condus din umbră de Sarcină! EXCLUSIV | Unde va juca Energeticianul în noul sezon și cum își va schimba numele

  • Informația publicată în exclusivitate de Liga2.ProSport.ro a fost confirmată, ulterior, de președintele clubului bihorean Luceafărul Oradea, Lucia Vladimirescu, aceasta explicând că echipa va renunța la locul din Liga 2 din „motive financiare”. În realitate, din sursele Liga2.ProSport.ro, altul este motivul.
  • În aceste condiții, locul în Liga 2 al Luceafărului va fi luat de prima echipă aflată sub linia menținerii în campionat, adică ultima retrogradată din sezonul recent încheiat. Energeticianul este aceasta și va prelua exact programul pe care îl avea formația bihoreană.
  • Luceafărul Oradea nu se va desființa însă, ci va face un schimb de locuri cu Energeticianul. Formația bihoreană urmând să treacă în Liga 3. Se demonstrează astfel și unul dintre motivele pentru care FRF întârzie să publice seriile noului sezon.
  • Este cunoscut faptul că Nicolae Sarcină conducea din umbră, prin persoane apropiate, cele două cluburi care au evoluat în sezonul recent încheiat al Ligii 2, lucru pe care FRF nu l-a dovedit în urma contestației făcute de ACS Poli. Energeticianul, club care a jucat la Petroșani, e condus de ginerele său, Alin Zgripcea, iar Luceafărul Oradea, club care evolua acasă la Sânmartin, o are președintă pe Lucia Vladimirescu, o parteneră de afaceri.

 

Mutarea nu este deloc una surprinzătoare, zvonuri existând încă de la încheiarea campionatului trecut. Echipa favorită a lui Nicolae Sarcină și în care a investit masiv în ultimii doi ani, Energeticianul, a picat în Liga 3, în timp ce Luceafărul, care a supraviețuit la limită din punct de vedere financiar, s-a clasat în prima jumătare, pe locul 8.

Cum speranța ca altă echipă dintre cele rămase în Liga 2 să se retragă s-a risipit, gen Daco-Getica, Pandurii sau Sportul Snagov, toate cu probleme la dosarul de certificare, Sarcină a decis să-și sacrifice unul dintre cluburi. Astfel, a dictat ca Luceafărul Oradea să se retragă din eșalonul secund, iar locul acesteia îi revenea automat, potrivit regulamentului FRF, ultimei clasate pe locurile retrogradabile din sezonul recent încheiat, adică fix Energeticianului.

Sursele Liga2.ProSport.ro spun că Sarcină, prin interpușii săi, va lua lotul Luceafărului Oradea și îl va transfera la Energeticianul, iar această echipă se va muta la Drobeta Turnu Severin, după ce în ultimii doi ani și-a jucat meciurile de pe teren propriu la Petroșani, deși în acte are sediul social la Târgu Jiu.

ACS Șirineasa → ACS Energeticianul → Viitorul Târgu Jiu

Sarcină nu se va opri însă aici. Potrivit surselor Liga2.ProSport.ro, vrea să schimbe din nou denumirea clubului pe care îl conduce prin ginerele său. Astfel, după ce l-a preluat ca ACS Șirineasa, l-a redenumit în vara trecută ca ACS Energeticianul, acum vrea să-l numească Viitorul Târgu Jiu. Însă, pentru asta, îi trebuie aprobare și de la FRF.

Până la finalizarea noului stadion din Târgu Jiu, acolo unde visează să-și mute echipa, Energeticianul, viitoare Viitorul Târgu Jiu, își va desfășura meciurile de pe teren propriu la Drobeta Turnu Severin, pe stadionul Municipal.

Iată explicația oficială a președintelui clubului Luceafărul Oradea, Lucia Vladimirescu, pentru decizia retragerii din Liga 2. „După doi ani în care am finanțat Luceafărul, am decis să retragem echipa din Liga a 2-a, din cauza faptului că nu am mai avut resurse financiare suficiente. În 2017 am preluat un club aproape desființat, i-am asigurat finanțarea și ne-am clasat în fiecare an pe locul 8. Nu am plecat până acum pentru că am tot sperat ca autoritățile locale să vină alături de noi, pentru că nu e ușor să susții o echipă în Liga a 2-a. În toată această perioadă am depus adrese la Consiliul Local și la Consiliul Județean. Am sperat, am așteptat, însă nu ne-au oferit niciun sprijin. Când am dorit să jucăm aul trecut cu Astra în Cupa României pe stadionul Iuliu Bodola am fost refuzați. Echipa Luceafărul va continua în Liga a 3-a la Sânmartin, iar jucătorilor care doresc le-am oferit posibilitatea să continue în eșalonul doi”, a declarat Lucia Vladimirescu (foto mic), pentru bihon.ro.

Potrivit bihon.ro, Luceafărul a încheiat un parteneriat cu Viitorul Oradea (clubul de copii și juniori condus de Dorin Mudura și Sorin Toma) și ar urma să devină o școală de fotbal care să promoveze tinerii juniori bihoreni.


 

Deși sâmbăta trecută a disputat ultimul amical al verii, pe terenul de la Sânmartin, cu Șoimii Lipova (scor 5-0), și urma să pună la punct ultimele detalii pentru startul noului sezon, Luceafărul Oradea și-a schimbat planurile în această săptămână. Astfel, clubul controlat din umbră de gorjeanul Nicolae Sarcină nu va mai disputa meciul cu Sportul Snagov, din prima etapa a noului sezon, în Bihor, ci în Mehedinți, la Drobeta Turnu Severin!

Informația a fost confirmată și de antrenorul Cristian Lupuț, care a evitat să ofere însă prea multe detalii. „Tot ce știu e că sâmbătă jucăm la Severin. Momentan suntem la Oradea, iar, joi, probabil, urmează să ajungem acolo. Mai multe detalii nu cunosc, întrebați pe doamna președinte Lucia Vladimirescu. Nu știu care sunt motivele acestei decizii,  de a muta echipa. Eu știu că trebuie să pregătesc meciul cu Snagov. Se anunță o partidă dificilă, împotriva unui adversar imprevizibil. Sper să debutăm cu dreptul”, a spus, pentru Liga2.ProSport.ro, antrenorul Cristian Lupuț.

Partida Luceafărul Oradea – Sportul Snagov este programată sâmbătă, la ora 11:00.

Tot pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin va juca, în noul sezon, și U Craiova 1948 SA, echipa de Liga 3, patronată de Adrian Mititelu.

Caseta tehnică a ultimului amical disputat de Luceafărul Oradea:

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – ȘOIMII LIPOVA 5-0 (2-0)
Au marcat: Patrick Peter 16′, George Paraschiv 41′, Vasile. Pop 57′ – penalty, Rogerio 67′, Andrei Ludușan 74′

Luceafărul: Anca Trip – Dunca, Oros, Yabre, Ciul – Mitrică, Prejmerean, Hăjmășan, P. Peter – Vas. Pop, G. Paraschiv
Au mai jucat: Moga – Chiorean, C-tin. Roșu, Ludușan, Core, Băican, M. Balogh, Rogerio, Parnău, Creț, Porumb
Antrenor: Cristian Lupuț

Șoimii: Pădure – Savin, Polgar, Bercu, Filimon, M. Vlad, M. Popa, Lazea, Istrate, Banyoi, Sulea
Au mai jucat: Buta – Nagy, Dolga, A. Popa, Prună, Dobrean, Simion, D. Rusu, Trabalka, Obrad
Antrenor: Flavius Sabău

Articol scris de Mircea OGLINDOIU și Marius ANGHEL

Pe aceeași temă