„Nedved” din Banat a preluat-o pe ACS Poli. Silviu Bălace, pentru prima dată antrenor la seniori: „Avem obiectivul de a ne menține și de a reda jucătorilor plăcerea de a juca fotbal”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Sep. 2019, 12:45 Stiri

Într-o situație cu aproape zero perspective de redresare a situației clubului, ACS Poli a reușit, totuși, să convingă un nou antrenor să o preia. Formația timișoreană retrogradată în doi ani din Liga 1 în Liga 3 va fi antrenată de Silviu Bălace (40 de ani), fostul căpitan al vechii Poli de dinainte de „marea schismă” din 2012.
Cel poreclit „Nedved din Banat” din cauza coafurii care îl făcea să semene cu celebrul ceh a acceptat provocarea de a antrena pentru prima dată la seniori.

Ca jucător, Silviu Bălace a evoluat la Universitatea Craiova, Chindia Târgoviște, Electroputere Craiova, Rocar București, CSM Reșița, Poli Timișoara, Dinamo București, FC Vaslui, CS Turnu Severin și ACS Poli. De la aceasta din urmă s-a retras în 2015 și, ulterior, a întemeiat, alături de un asociat, clubul de copii Galaxy Timișoara. La acesta, Bălace a activat ca antrenor. Acum face pasul la seniori, după ce administratorul special al ACS Poli, Petre Mușat, l-a ofertat.

Până acum, după a doua retrogradare consecutivă a echipei, antrenor principal a fost Petre Vlătănescu, dar și managerul sportiv Pavel Velcotă.

„Domnul Mușat mi-a oferit această oportunitate, este o muncă enormă pentru mine, dar mi-o doresc. Îmi doresc să pun pasiune în tot ceea ce fac și consider că sunt pregătit, că am șanse de reușită. Sunt jucători cu calitate, dar avem enorm de muncă împreună. Cum am spus, timpul ne presează, este campionatul început și trebuie să luăm totul din mers. Până în iarnă sper să îi capacitez pe acești copii și să intre lucrurile pe făgașul normal. Avem obiectivul de a ne menține și, totodată, de a reda jucătorilor plăcerea de a juca fotbal. Mai este nevoie de completări în lot și ar fi bine să avem încă trei-patru jucători cu experiență. Vor fi greu de adus, dar nu rezolvăm nimic dacă ne plângem, trebuie să luăm situația așa cum e și să scoatem maximul din ea, să obținem rezultate”, spune Bălace.

Fostul fundaș stânga vede ACS Poli, aflat în insolvență, ca pe o rampă da lansare spre un nivel mai bun. Fostul căpitan din perioada Marian Iancu spune că și-a rememorat cariera când a cugetat la propunerea ACS-ului.

„M-am gândit zilele astea la acest lucru. Ca jucător, am venit în două perioade destul de grele și, culmea, am plecat în două perioade bune. Când am ajuns în 2003 am reușit să redresăm echipă, apoi a venit Marian Iancu la club și eu am plecat într-o perioadă de vârf al lui Poli. Am revenit când echipa era în Liga a 2-a, o perioadă grea, la un început de drum, și am ieșit din fotbal în 2015, când echipa revenise în prima ligă. Acum este o perioadă și mai grea, sunt aici într-o nouă postură, ca antrenor, acesta fiind primul pas la un nivel mai înalt pentru mine. Îmi doresc să readuc spiritul băieților, pentru că am văzut că sunt puțin dezamăgiți, și-au pierdut încrederea în ei, și vreau să le readuc entuziasmul pentru fotbal, pentru că sunt tineri”, a mai precizat Bălace.

Noul antrenor va debuta sâmbătă la ACS Poli pe bancă, cu ocazia deplasării la Progresul Pecica, în meciul care contează pentru etapa a 3-a a Ligii 3, Seria 4. În primele două runde, echipa timișoreană a remizat în deplasare la Fortuna Becicherecu Mic (1-1) și a pierdut acasă cu ACSO Filiași (1-2). În acest moment, echipa se află pe locul 10 din 16 în Seria a 4-a, cu un singur punct acumulat.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 Sep. 2019, 12:45 Stiri
Pe aceeași temă