Neaga începe promițător proiectul de la SCM Argeș. Piteștenii au avut mulți foști fotbaliști de Liga 1 la reunire

Marius ANGHEL 08 Jul. 2015, 17:26 Stiri
  • Claudiu Ionescu, Dan Săndulescu, Iulian Vladu, Valentin Coșereanu, Adrian Voicu și Monel Cîrstoiu au semnat cu echipa lui Neaga. În total, la reunire au fost zece jucători noi

 

După o vacanță de o lună și jumătate, fotba­liștii de la SCM Argeș Pitești au început, luni seară, antrenamentele pentru noul sezon com­pe­ti­țional. Reunirea lotului a fost programată la stadionul Nicolae Dobrin, iar primul antre­na­ment a fost condus de antrenorul principal Adrian Neaga și de cei doi secunzi ai aces­tu­ia, Adrian Dulcea și Remus Bărbărie.

Prima ședință de pregătire a fost una mai mult de reacomodare la efort, după această pa­uză lungă. Antrenamentul a con­stat în alergări, exerciții fizice și o miuță. Rică Neaga a avut la primul antrenament 25 de jucători, unii dintre ei din lo­tul de anul trecut, dar și multe no­utăți. Obiectivul asumat de tehnicianul alb-violeților constă în promovarea în liga secundă și crearea unui lot pu­ternic și competitiv, care să facă față e­xigențelor eșalonului secund.

Printre noutățile prezente la reunirea lotului de luni seară se numără și zece fotbaliști cunoscuți, care au evoluat la nivelul ligilor I și a II-a. Este vorba de Coșereanu (CSMS Iași), Cla­udiu Ionescu (Metalul Reșița), Avram (Universitatea Cra­iova), Adrian Voicu (fost FC Argeș), Monel Cîrstoiu (fost FC Argeș și Farul Constanța), Alexandru Iordan (Dinamo și Atletic Bra­du), Dan Săndulescu (Ra­pid București), Iulian Vladu (CSMS Iași, Șoimii Pâncota), Beuran (fost la FC Argeș) și Silviu Pâs­laru, care își reziliase contractul cu SCM Pitești.

Lotul a fost completat și cu câțiva juniori de la grupa lui Mihai Ariciu, de la Școala de fotbal Dani Co­man. Printre aceștia s-au regăsit, Bărâcă, Trusescu, Cătălin Barbu, fiul lui Jean Barbu, Ion, Preda și Oprican. De la reunire au lipsit Moisi, Neagu, Vlăs­cea­nu, Na­ciu, Boboc, Dumitrache și Di­ma.

Trial pentru juniori

Antrenorul Adrian Neaga a fixat în linii mari programul de pregătire a echipei. Piteștenii se vor antrena pe plan local, având programat până la sfârșitul săptămânii câte un antrenament, urmând ca, de săptămâna viitoare, să facă și câte două ședințe de pregătire pe zi. Sâmbătă, pe stadionul Nicolae Do­brin, Nea­ga a programat un trial pentru ju­cătorii născuți în 1996. Federația Română de Fotbal a obligat din acest an echipele de Liga a treia să aibă în teren trei juniori sub 19 ani, scopul acestui trial fiind de a-i selecta pe cei mai buni.

Amicaluri cu Rapid, Pandurii și Astra

Principalul alb-violeților își dorește ca, până la startul noii ediții de campi­onat, să joace 6-7 meciuri de verificare. Neaga a fixat până acum un singur amical, cu Rapid București, pe 13 sau 14 august, când la Pitești e pro­gramat un triunghiular. Printre posibilii adversari pe care SCM Pitești îi va întâlni în decursul anului se numără Pandurii Târgu Jiu și Astra Giurgiu.

Tehnicianul argeșenilor a precizat că aceste două jocuri de verificare cu cele două echipe de Liga I se vor juca atunci când programul ce­lor do­uă le va permite. Neaga vrea ca, la startul sezonului, să aibă un lot valoros, dar nu stufos, mizând pe 22-23 de jucători, dintre care trei portari.

Șerban: „Ținta noastră, promovarea”

La reunirea lotului a fost prezent și Dragoș Șerban, directorul clubului SCM Pitești, care a făcut cunoștință cu jucătorii. Acesta a urmărit antrenamentul echipei de pe margine și a rămas încântat de ce a văzut: „Este primul antrenament al echipei și am văzut jucători cu nume, care ne pot ajuta. Ținta noastră e promovarea în liga secundă și trebuie să facem toate eforturile pentru a-l îndeplini. Sunt sigur că la startul noului sezon vom avea o formație puternică, cu care vom îndeplini obiectivul fixat de conducerea clubului”.

Alexe: „Vom face o treabă bună anul acesta”

Directorul sportiv Gabi Alexe are încredere în antrenorul Adrian Neaga: „Am început pregătirea pentru noul sezon competițional cu multe no­utăți în lot. Sunt convins că, dacă vom reuși să păstrăm toți jucătorii de valoare care au fost prezenți la reunirea lotului, echipa va fi foarte puternică și competitivă. Antrenorul Rică Neaga are o relație foarte bună cu acești jucători și sunt convins că vom face o treabă bună împreună. Obiectivul echipei este promovarea în liga secundă și vom face tot ce ține de noi pentru a-l îndeplini”.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 08 Jul. 2015, 17:26 Stiri
Pe aceeași temă