Național Sebiș îi lasă drumul liber UTei către Liga 2. Au început restructurările: „Încurajăm și alte despărțiri amiabile”

Marius ANGHEL 08 Apr. 2015, 18:55 Stiri

Național Sebiș, fostul lider al Seriei a IV-a a Ligii 3, a căzut pe locul doi după înfrângerile din ultimele două etape și pare că a abandonat lupta pentru promovare. Cele două puncte care o ține în spatele arădenilor de la UTA Bătrâna Doamnă, dar și faptul că are un joc mai mult disputat în comparație cu nou lider, care totuși nu oferă siguranța tuturor punctelor puse în joc, pare să fi dat peste cap atmosfera în mijlocul grupării din Sebiș. În loc să-și motiveze jucătorii și antrenorii pentru a recupera acest deficit extrem de mic, conducătorii echipei Național pun și mai mult paie pe foc și iau măsuri de reducere a salariilor și de restructurare a lotului. Practic, își pun singuri piedică în realizarea obiectivului de a promova în Liga 2.

Până la finalul sezonului din Liga 3 mai sunt de disputat opt etape, iar Național Sebiș mai are șapte partide de jucat în acest interval, suficient de mult pentru a recupera un eventual deficit de cinci puncte față de UTA Bătrâna Doamnă.

„Cei care mai doresc să se despartă amiabil de clubul nostru trebuie să procedeze ca Roman. Să vină la club, să vorbească oficial cu noi, iar dacă ne înțelegem vom semna pe loc și hârtiile. Deocamdată, Bozian sau alți fotbaliști au spus doar în presă sau pe la colțuri că vor să plece. Nu mai ținem pe nimeni cu forța, din moment ce obiectivul a fost ratat”, a mărturisit, pentru Sport Arad, președintele echipei Național Sebiș, Pavel Cristea.

Miercuri dimineață, Marius Roman, mijlocașul de bandă blocat de Universitatea Craiova și care n-a putut evolua în acest retur pentru Național Sebiș, și-a cerut actele în mod oficial, preferând să devină liber de contract, lucru care de altfel s-a și întâmplat.

Conducerea clubului Național Sebiș a considerat că, din moment ce promovarea e ca și ratată, poate începe restructurările la nivel de lot, iar cei care vor să rămână vor suporta o reducere salarială de 25% până la finalul campionatului. În acest sens, arădenii chiar au anunțat la FRF că vor recurge la acest mod de sancționare a jucătorilor și antrenorilor. Conform sursei citate mai sus, pentru o dezlegare amiabilă de contract vor opta și alți „grei” din lotul sebișean, ca Bozian, Mardare sau Apostol.

Căpitanul Bogdan Bozian declara marți pentru Sport Aradvrea să se despartă de Național Sebiș după aproape patru ani petrecuți la club. Sunt multe lucruri ce mă nemulțumesc, însă despre unele nu vreau să vorbesc deocamdată. Nu e neapărat vorba despre reducerile salariale, ci despre atmosfera de la echipă. Nu mai vin cu plăcere la antrenamente. Nu înțeleg și de ce s-a mers pe această sancțiune, din moment ce obiectivul clubului nu era neapărat promovarea, ci locurile 1-3. Suntem pe 2 acum, deci în obiectiv. În vară aș fi avut 4 ani de când sunt la Sebiș. Am dat cât am putut din mine pentru această echipă, am fost mai de fiecare dată pe locurile fruntașe cu Sebișul. Repet, au fost 4 ani frumoși, plec cu capul sus, sper ca solicitarea mea de a-mi rezilia contractul să fie ascultată, a spus decarul Sebișului, acuzat de președintele clubului că dorința sa de reziliere a fost anunțată doar în presă.


„Din păcate, din punct de vedere mental, nu am reușit să trecem peste înfrângerea cu UTA, ne-a copleșit acea primă înfrângere. Chiar dacă mai sunt destule etape de disputat, trebuie să admit că șansele de promovare au devenit foarte mici”
Adrian Abrudean, antrenor Național Sebiș

„O restructurare trebuie făcută. S-au făcut prea multe greșeli începând cu meciul cu UTA. În loc să ne folosim toată energia pentru un scop comun, noi mergem pe dezbinare și ambiții, care nu-și găseau locul în acest moment al sezonului”
Gheorghe Feieș, primar Sebiș

UTA era promovată de la începutul campionatului. Un club cu un buget de patru ori mai mare decât al nostru, având în spate sprijin important din partea Primăriei municipiului, dar și a altor sponsori puternici, nu avea cum să le lase vreo șansă celorlați. Iar în viață, peștele mare îl înghite întotdeauna pe cel mic. Noi ne-am luptat cât am putut cu armele noastre, însă nu am avut inteligență în această luptă”
Gheorghe Feieș, primar Sebiș


Rezultate înregistrate de Național Sebiș în 2015:

Național Sebiș – ACSO Filiași     0-0
Millenium Giarmata – Național Sebiș     0-3
Național Sebiș – Minerul Mehedinți     3-0
– masa verde
UTA Bătrâna Doamnă – Național Sebiș     4-1
Național Sebiș – CS Minerul Motru     0-1

Rezultate înregistrate de UTA Bătrâna Doamnă în 2015:

UTA Bătrâna Doamnă – ACS Viitorul Municipal Craiova     3-1
Pandurii II Târgu Jiu – UTA Bătrâna Doamnă     0-1
UTA Bătrâna Doamnă – Național Sebiș     4-1
ACSO Filiași – UTA Bătrâna Doamnă     0-1

Meciuri rămase de disputat de Național Sebiș și UTA BD până la finalul sezonului:

etapa 19
Știința Turceni – Național Sebiș
UTA Bătrâna Doamnă – Millenium Giarmata

etapa 20
Național Sebiș – CS Ineu
Minerul Mehedinți – UTA Bătrâna Doamnă
  0-3 – masa verde
 
etapa 21
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Național Sebiș
Vulturii Lugoj – UTA Bătrâna Doamnă

etapa 22
Național Sebiș – FC Hunedoara
UTA Bătrâna Doamnă – CS Minerul Motru

etapa 23
Național Sebiș stă.
Știința Turceni – UTA Bătrâna Doamnă

etapa 24
Național Sebiș – ACS Viitorul Municipal Craiova
UTA Bătrâna Doamnă – CS Ineu

etapa 25
Pandurii II Târgu Jiu – Național Sebiș
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – UTA Bătrâna Doamnă

etapa 26
Național Sebiș – Vulturii Lugoj
UTA Bătrâna Doamnă – FC Hunedoara

Marius ANGHEL 08 Apr. 2015, 18:55 Stiri
Pe aceeași temă