Național Sebiș a pierdut la „masa verde” meciul câștigat pe teren cu 5-1 cu ACS Poli. Motivul și cum arată acum clasamentul Seriei a 4-a a Ligii 3

Marius ANGHEL 17 Nov. 2019, 15:34 Stiri

La omul sărac nici boii nu trag spune proverbul ce se potrivește mănușă pentru situația celor de la Național Sebiș. Cu restanțe bănești importante, fotbaliștii de pe Crișul Alb au aflat chiar în preziua deplasării de la Târgu Cărbunești că au pierdut punctele din meciul cu ACS Poli.

Pe teren, cu ACS Poli, „alb-albaștrii” arădeni au câștigat cu 5-1, dar, la un moment dat, nu au avut pe teren cel puțin doi fotbaliști născuți în anul 2000 sau mai mici, iar oficialii trupei de pe Bega au sesizat acest lucru și au depus și o contestație. Punctual, în minutul 65, Claudiu Vereș (jucător născut în anul 2000 a fost înlocuit cu Laurențiu Roman (fotbalist născut în anul 1998). Pe teren se mai afla doar Balha, fotbalist din categoria U19 pentru Național Sebiș.

Prin urmare, în ședința de pe 15 noiembrie, Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF a confirmat ceea ce era de așteptat încă de la finalul disputei din cadrul etapei cu numărul 11 a Seriei a 4-a a Ligii a 3-a: „În baza art. 26 din ROAF admite contestația clubului ACS Poli Timișoara În baza art. 34 din RD coroborat cu art. 83/18 din RD și art. 45 pct. 11 și 12 din ROAF clubul CS Național Sebiș se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei ACS Poli Timișoara) și i se aplică penalitate sportivă de 1000 lei”.

sâmbătă, 2 noiembrie, ora 14:00
rezultatul obținut pe teren: Național Sebiș – ACS Poli Timișoara  5-1
Florin Chitaș (1), Adrian Balha (5, 38, 90), Eduard Cornea (44) / Remi Ochea (42)

Dănuț Șomcherechi: „Nu am putut să-i fac să fie lucizi și concentrați la joc”

Antrenorul Naționalului susține că elevii săi au fost extrem de afectați de pierderea la „masa verde” a punctelor pe deplin meritate cu „alb-violeții” lui Silviu Bălace și nu s-au concentrat cum ar fi trebuit pe deplasarea de la Târgu Cărbunești. „Din păcate, nu am reușit să ne revenim din punct de vedere mental după acea întâmplare nefericită de la meciul cu ACS Poli. Vineri, înainte de plecarea spre Târgu Jiu, jucătorii mi-au arătat pe siteul federației că deja am fost depunctați. În plus, ne-a lipsit o piesă extrem de importantă în atac, Susan. Apoi, cu toate discuțiile pe care le-am avut cu ei înainte de meci și la pauză, nu am putut să-i fac să fie lucizi și concentrați la joc. Am început foarte bine, în secunda 15 Balha a irosit o mare mare ocazie, singur cu portarul, în loc să șuteze a pasat într-un adversar. Până în minutul 20, Vereș a avut două ocazii de gol și, în loc să avem noi un 2, 3-0 liniștitor, Pop a făcut un fault în careu și după penalty-ul transformat de gazde nu am mai reușit să revenim în joc. Nu am mai contat în atac, am avut doar trei rezerve la dispoziție, nu mai vorbesc de faptul că nu au intrat cu nici un plus pe teren. Pe Codrea l-am și mutat din mijlocaș central, în fundaș stânga, pentru a-l duce pe Hojda în centru. Adversarii noștri au fost ambițioși, s-au agățat de fiecare minge, ne-au simțit că suntem bulversați și au reușit și al doilea gol după un corner. Asta este situația, o înfrângere neașteptată și rușinoasă, pe care va trebui să o uităm și să scoatem maxim de la ultimele două partide Sau, cel puțin acasă cu Filiași, în ultima etapă la Craiova nu ne putem propune foarte multe, dar vom merge să jucăm fotbal”, a punctat Dănuț Șomcherechi, antrenorul sebișenilor.

Așadar, după ultimele evenimente, Sebișul a căzut până pe locul 14 al clasamentului, în plină zonă retrograbilă, la egalitate de puncte chiar cu echipa în fața căreia a pierdut la „masa verde” prin decizia FRF, ACS Poli, care are însă un golaveraj mai slab, astfel că se află pe locul 15.

Vezi CLASAMENTUL Seriei a 4-a

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 17 Nov. 2019, 15:34 Stiri
Pe aceeași temă