Motru are antrenor nou și din vară ar urma să devină satelitul Pandurilor

Mihai Andries, Mircea OGLINDOIU 15 Jan. 2015, 22:04 Stiri
Motru are antrenor nou** și din vară ar urma să devină satelitul Pandurilor

Fostul antrenor de la Pandurii II Târgu Jiu, Claudiu Mocioi,  a preluat banca tehnică a Minerului și a fost prezentat jucătorilor la reunirea lotului, de luni. Pe finalul turului, Gabi Zahiu își dăduse demisia din funcția de „principal” al Minerul Motru, iar interimatul a fost asigurat de „secunzii” Liviu Cojocaru și Petre Gheorghe.

MInerul devine Pandurii Minerul Motru

La începutul acestei săptămâni, Claudiu Mocioi a fost instalat pe banca tehnică, dar cea mai importantă noutate de la reunire a reprezentat-o noua decizie a CEO, care a anunțat ca Minerul Motru va deveni din vară satelitul prim-divizionarei Pandurii Târgu Jiu. După încheierea actualului sezon, Pandurii II Târgu Jiu se va desființa, iar toți jucătorii tineri vor fi mutați la Motru, unde există și un teren sintetic  omologat.  Din vară, noua echipă se va numi Pandurii Minerul Motru și va avea misiunea de a  lansa cât mai mulți jucători către Târgu Jiu.

Și juniorii Pandurilor vor juca la Motru

„A fost o sedință la finalul anului trecut, la care a participat conducerea județului, președintele Consiliului Județean Gorj – domnul Călinoiu, primarii din Târgu Jiu și Motru, domnii Cârciumaru și Hanu, precum și directorii de la cele două unități miniere, alături de directorul general, domnul Ciurel. S-a decis să fuzionăm cu Pandurii II și să facem o echipă mai puternică, la Motru. Până la finele acestui sezon vom merge în aceeași formulă, iar din vară se vor relua discuțiile. Dacă se va concretiza, noua echipă se va numi Pandurii Minerul Motru și va avea  sediul la Motru. Din vară, stadionul din Târgu Jiu va fi complet reabilitat, iar  juniorii republicani de la Pandurii vor juca aici la Motru, unde noi avem un teren sintetic de bună calitate”, a declarat directorul sportiv al Minerului, Mihai Cernica, pentru Ediție Specială.

Trașcă a plecat la muncă în Anglia

Până atunci, echipa sa va trebui să se salveze de la retrogradare, iar pentru a-și îndeplini obiectivul are nevoie de o pregătire de iarnă corespunzătoare, chiar dacă aceasta se va face pe plan local. Minerul Motru ar putea aduce și 2-3 jucători de la Minerul Mehedinți, club  aflat în pragul desființării. La capitolul plecări, s-a reziliat contractul fundașului Claudiu Trașcă, care a decis să plece în Anglia, la muncă.

Echipa preluată de Mocioi va începe și seria amicalelor, iar sâmbătă dimineața ar putea juca, pe terenul sintetic din localitate, cu gruparea din Liga a V-a Mehedinți, Viitorul Căzănești, condusă chiar de antrenorul care s-a ocupat de juniorii republicani ai Motrului, Fane Stoenac. Pe 21 ianuarie se va organiza un triunghiular la Motru, la care mai participă CS Filiași și FC Podari, iar pe 14 februarie, pe același teren, Minerul va întâlni CSM Râmnicu Vâlcea. Vizita medicală este programată pe 4 februarie, la Policlinica Sportivă din Craiova

Cernica: „2014 a fost un an groaznic

„Avem un nou antrenor, pe domnul Mocioi. Obiectivul va fi salvarea de la retrogradare, mai ales că am mai și fost depunctați cu 2 puncte.  O să-i plătim jucătorului Dicu și restanțele salariale, ca să nu riscăm să ni se mai ia încă 2 puncte. În întreaga istorie a Minerului Motru, de 52 de ani, nu am mai fost sanționați în asemenea mod. Din păcate, 2014 a fost un an groaznic, în care ne-am confruntat cu mari probleme financiare. Pe lângă aspectele de ordin financiar, am suferit și la nivelul lotului. Avem nevoie de 4-5 jucători. Din seria noastră, retrogradează o singură echipă, plus încă una cu cel mai slab punctaj dintre cele aflate pe locul 12 în toate seriile. Chiar dacă Minerul Mehedinți se va desființa, așa cum se aude, noi vrem să ne salvăm de la retrogradare pe teren, pe criteriu sportiv”, a afirmat Cernica.

CLASAMENT SERIA A IV-A

1. Național Sebiș            12      9        3        0        21-4 30               
2. CS Becicherecu Mic   12      8        4        0        36-9  28     
3. UTA Bătrâna Doamnă        12      8        3        1        28-11 27               
4. Millenium Giarmata   12      7        2        3        14-8  23               
5. Vulturii Lugoj            12      6        2        4        7-9  20               
6. ACSO Filiași              12      4        5        3        17-12 17               
7. Pandurii II Târgu Jiu  12      5        2        5        15-16 17               
8. FC Hunedoara            12      4        3        5        11-17 15               
9. CS Ineu                      12      4        0        8        9-27  12               
10. Minerul Mehedinți   12      2        2        8        6-18  8                          
11. Știința Turceni                   12      1        4        7        7-19  7       
12. Minerul Motru*        12      1        4        7        14-23    5                 
13. ACSVM Craiova     12      0        4        8        8-20  4

*Echipă depunctată cu 2 puncte   

 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

 

Mihai Andries, Mircea OGLINDOIU 15 Jan. 2015, 22:04 Stiri
Pe aceeași temă