Minerul Mehedinți și-a reluat pregătirile cu 17 jucători

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 10 Jul. 2014, 18:38 Stiri
Minerul Mehedinți** și-a reluat pregătirile cu 17 jucători

La prima ședință de pregătire de după promovare, antrenorul-jucător Cristian Boboescu a avut la dispoziție doar componenții pe care a mizat în meciul de baraj, de la Slatina, cu Gilortul Târgu Cărbunești.

Astfel, la antrenamentul efectuat miercuri seara, pe Stadionul „Municipal” din Drobeta – Turnu Severin, au participat: Valentin Lascu, Mirel Manafu –  Cristinel Baciu, Bogdan Merluță,  Alexandru Marinaș, Claudiu Iordache, Daniel Vladu (j) – Florin Drăcea, Dan Dragotescu, Adelin Făiniși, Laurențiu Prundeanu, Andrei Enea, Marius Cioabă, Ștefan Rascotă (j) – Cristian Boboescu, Mario Porcescu și Ionuț Manda, în timp ce Eduard Ilinca a absentat, fiind plecat din țară.

Așadar, doar 17 jucători au fost prezenți la reunirea lotului, dintre care unul e și antrenor, iar doi sunt juniori, care nu au evoluat nici măcar în Liga a IV-a Mehedinți.

Clubul cu sediul la Valea Copcii așteaptă oficializarea parteneriatului cu Consiliul Local Drobeta Turnu Severin și Consiliul Județean Mehedinți, pentru a-și contura bugetul care să-i permită perfectarea primelor transferuri.

Momentan, lotul e unul subțire, atât din punct de vedere numeric, cât și valoric, pentru pretențiile anunțate de factorii locali, care speră ca echipa să promoveze în Liga a II-a la finele sezonului 2014-2015.

Așteaptă banii de la bugetul local

Din lipsă de fonduri, nou-promovata nu a stabilit nici locația cantonamentului de vară. Antrenorul Boboescu e totuși încrezător în noul proiect, dar n-a putut uita situația din urmă cu 3 ani și jumătate, pe când era atacant la FC Drobeta, echipă care fusese preluată de șase luni de Primăria Severin.

„Sunt optimist, dar, în același timp, și puțin sceptic, până când toate lucrurile nu vor fi puse la punct. Sper să nu se repete istoria defunctei FC Drobeta, care în sezonul 2010-2011 a rezistat doar un tur în Liga a III-a. S-a pornit la fel, cu gânduri de promovare și, în timp ce ne pregăteam pentru retur, în cantonamentul de la Donji Milanovac, Gaz Metan CFR Craiova a fost adusă la Severin, iar noi am fost dați la o parte și echipa s-a desființat!”, a rememorat Boboescu.

Minerul nu-și mai schimbă denumirea

Deși au trecut aproape trei săptămâni de la disputarea meciului de baraj pentru promovare, Minerul Mehedinți încă nu a semnat actele de asociere cu autoritățile de la malul Dunării. Dacă edilul Constantin Gherghe declarase că dorește ca Primăria Severin să preia în totalitate clubul, căruia voia să-i schimbe și denumirea, sindicaliștii  de la Valea Copcii au propus un parteneriat egal, în care și Consiliul Județean Mehedinți să dețină 33% din procente.

Totodată, Minerul a stabilit ca Mihai Topală, secretarul general al clubului, să devină președinte, Gheorghe Doinea să rămână director sportiv, Florin Udrea să-și păstreze funcția de administrator-delegat, iar Cristian Boboescu să se ocupe în continuare de banca tehnică.

Vicepreședintele Norocel Ciorăscu ar urma să devină membru în Consiliul de Administrație. Anterior, Gherghe avusese o discuție cu Gabi Boștină, în privința preluării postului de președinte al clubului. „E mai bine un parteneriat în trei, cu Consiliul Local și Consiliul Județean, cum e la Pandurii Târgu Jiu. În principiu, eu cred că ne-am înțeles. Președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu, a fost de acord cu propunerea noastră. Nu cred că e bine ca una din părți să aibă majoritate la club. Dacă va beneficia de un buget corespunzător, echipa poate promova vara viitoare. Minerul are un lot valoros și nu mai are nevoie de multe achiziții!”, a spus Ciorăscu.

Implicarea CJ pare să nu fie pe placul CL, după cum se poate interpreta din declarația viceprimarului Vâlcu. „Din păcate, în acest moment suntem într-o oarecare întârziere. Noi am avut inițial o discuție cu conducerea echipei, am avut discuții avansate și la Federația Română de Fotbal, însă, între timp, a intervenit și Consiliul Județean, cu cotă egală. Acum nu mai putem schimba sediul și numele clubului, așa cum doreau și severinenii, să avem o echipă care să poarte denumirea orașului. Noi ne bucurăm că și CJ Mehedinți a venit alături, numai că ne-au întârziat, deoarece se mișcă destul de greu. Până acum nu au dat nicio hotărâre de consiliu județean”, a precizat viceprimarul Severinului, Romulus Vâlcu.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 10 Jul. 2014, 18:38 Stiri
Pe aceeași temă