Milcov, mai norocoasă ca Dăeștiul! Campioana județului Olt a promovat în Liga 3 | VIDEO

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Jun. 2017, 11:26 Stiri

După 0-0 în manșa tur a barajului de promovare în Liga a 3-a, în mocirla de la Dăești, AS Milcov și Viitorul au disputat, sâmbătă, returul pe sinteticul din cadrul stadionului 1 Mai din Slatina, pe o caldură infernală.

Deși la prima vedere, o comună mică precum Dăești nu poate susține singură o echipă la Liga a 3-a, primarul localității, George Popolan, a dat un semnal clar că vrea promovarea. Jucătorii lui Cosmin Ursu au fost cazați în preziua jocului la Pensiunea Casa cu Nuc de la Brebeni, lângă Slatina, în condiții de lux și au fost anunțați că vor primi o primă consistentă în cazul promovării.

Prima repriză de pe sintetic a fost la fel de echilibrată, ca și manșa tur de la Dăești. Veteranul din poarta Dăeștiului, Țețe Vlădoi, a prins un meci foarte bun și a salvat la șutul lui Precup din lovitură liberă. Momentul psihologic al partidei a fost ratarea uriașă a vâlcenilor din finalul primei reprize, când Simion a preluat în careu, a pivotat și a șutat violent din 6 metri, mingea a șters piciorul unui fundaș al gazdelor și a trecut de puțin pe lângă poarta Milcovului. După trei reprize fără gol, calificarea s-a decis în ultimele 45 de minute.

Cum se întâmplă în astfel de jocuri în care predomină echilibrul, echipa care marchează prima se califică. Milcovul a deschis scorul în minutul 47 cu mult noroc, după ce șutul lui Tudor din 18 metri a fost deviat din brațul lui Fistogeanu și l-a păcălit de bravul Vlădoi. Curat ghinion pentru căpitanul Dăeștiului, Fistogeanu, care a ratat și un penalty în tur.

Condusă pe tabelă, Dăeștiul a măcinat în gol în partea secundă, fără a mai reuși să aibă ocazii notabile. În minutul 88, pe un contraatac în superioritate numerică, Precup a făcut 2-0 și a tranșat soarta calificării.

AS Milcov devine singura echipă din Olt în fotbalul profesionist, în timp ce Vâlcea rămâne cu ACS Șirineasa, asta în cazul în care va găsi resurse financiare pentru a continua la Liga a 3-a. Mult prea puțin pentru două județe obișnuite cu fotbal de Liga a 2-a.

Ionuț Tache: „Băieții au fost dornici să scrie istorie”

Antrenorul echipei AS Milcov, Ionuț Tache, a declarat că această promovare vine cum nu se poate mai bine, în condițiile în care județul Olt nu avea nicio echipă în primele trei ligi ale țării.

„Performanța a venit în urma muncii, în cantonament băieții s-au prezentat extraordinar, în această săptămână i-am simțit foarte montați, dornici de performanță, dornici să scrie istorie. Nu aveam echipă de doi ani de zile în eșalonul superior, mulțumesc suporterilor, conducerii, cât și băieților care au fost ca o adevărată familie. Ne vom pune la masă să discutăm, nucleul echipei este format, trebuie să aducem câțiva jucători Under 19, pentru că așa cere regulamentul FRF. Nu știu dacă este posibilă o nouă promovare, trebuie să luăm totul pas cu pas. Grupul a contat, nu individualitățile. Performanța doar așa poate veni, luptând ca o familie”, a declarat, pentru Gazeta nouă, Tache, care a mai spus că în Liga 3 se va continua cu același nucleu de jucători, urmând a fi aduși câțiva juniori Under 19.

AS MILCOV (OT) – VIITORUL DĂ‚EȘTI (VL) 2-0
Florin Tudor 47′, Gabriel Precup 89′

AS Milcov: Turianu – Burcea (Rezeanu 68′), Căpraru, Ciurea, Cr. Preda – Tudor, Precup, Ioniță, Fl. Marin – Amza, Iordache (M. Ion 46′)
Antrenor: Ionuț Tache

Viitorul Dăești: Vlădoi – Moldoveanu, Nicolaescu, Chiripuș, Fistogeanu – Schinteie, Cosma, B. Preda (Pătrănoiu 52′, M. Vlad 74′), Naciu (Filipoiu 8′) – Simion, G. Neacșu (Pușcatu 70′)
Antrenor: Cosmin Ursu

Stadion: 1 Mai – Teren IV sintetic (Slatina – Olt);
Spectatori: 700;
Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova – Dolj);
Asistenți: Adrian Popescu și Cristian Daniel Pătrașcu (ambii din Craiova – Dolj);
Observatori: Ionuț Borcan (Ploiești – Prahova) și Andrei Simion (București).

Articol scris de Adi Georgescu
Video: Paul Mocanu (Vâlcea 1)
Foto: Gazeta nouă

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Jun. 2017, 11:26 Stiri
Pe aceeași temă