Metalul îmPUȘCĂ‚ o remiză cu ultimul cartuș! Buzoienii au remizat cu Unirea Slobozia după ce au înscris în minutul 90+5

Marius ANGHEL 25 Sep. 2017, 12:40 Stiri

La capătul unui meci dramatic, cu răsturnări de scor și gol marcat la ultima fază, Metalul Buzău a izbutit, sâmbătă, să smulgă o remiză norocoasă (scor 2-2), pe teren propriu, cu una dintre candidatele la promovare din Seria a 2-a a Ligii 3, Unirea Slobozia. Meciul a contat pentru etapa a 5-a.

Deși avea în față o adversară puternică, formația buzoiană nou-promovată nu a părut deloc timorată, începând partida destul de bine, iar după câteva minute izbutea să deschidă scorul. În urma unui contraatac, M. Ion a centrat în careu, iar Tănase (8) l-a învins pe portar cu un șut la colțul scurt și astfel gazdele anunțau musafirii că vor avea viață grea. Ialomițenii au replicat puțin mai târziu prin Adăscăliței (26), când mingea șutată de acesta, de la marginea careului, a ocolit cu puțin ținta, spre norocul ,,metaliștilor”. Oaspeții au forțat în ofensivă și au restabilit egalitatea după ce la o lovitură liberă de la 18 metri executată de Toma balonul a întâlnit bara transversală, iar Soare (30), aflat pe fază, a reluat cu capul în poartă.

Chiar în finalul primei reprize, buzoienii puteau prelua din nou conducerea, însă goalkeeperul Unirii a avut un reflex uimitor la șutul lui D. Stan (44), scoțând in extremis o minge pe care scria gol.

În partea secundă a partidei desfășurate pe stadionul „Cornel Negoescu”, echipa din Slobozia a devenit tot mai periculoasă în atac, iar la unul dintre ele, Bucă (63) a tras de la 16 metri, dar, cu o intervenție providențială, portarul Toader a reușit să respingă în corner. La faza următoare, oaspeții au întors rezultatul în favoarea lor, grație aceluiași Soare (64), care și-a trecut în cont „dubla”, marcând din 2 metri cu o lovitură de cap. Peste doar câteva minute, ialomițenii au fost pe punctul de a se desprinde, numai că goalkeeperul gazdelor s-a opus la șutul lui Bucă (68).

Chiar dacă și-a mai creat și alte ocazii, Unirea nu a mai concretizat niciuna și când se părea că toate cele trei puncte vor lua drumul Sloboziei, chiar la ultima fază a meciului, calculele au fost date peste cap de M. Pușcă (90+5), acesta egalând după ce a reluat în poartă, mingea respinsă de Dumitrescu. Astfel, Metalul a scos o remiză la care nu mai spera și râmâne neînvinsă după cele cinci jocuri disputate până acum.

La finalul etapei, Metalul Buzău se situează pe locul 5, cu 11 puncte, în timp ce Unirea Slobozia e abia pe locul 8, cu 7 puncte. În runda următoare, Metalul joacă vineri, de la ora 17:00, în deplasare la FC Voluntari 2, iar Unirea Slobozia întâlnește sâmbătă, de la ora 17:00, pe teren propriu, pe Înainte Modelu.

METALUL BUZĂ‚U – UNIREA SLOBOZIA    2-2
Radu Tănase 8′, Mădălin Pușcă 90+5′ / Romeo Soare 30′, 64′

Toader – Spătaru (C. Pușcă 35), Păun, M. Pușcă, M. Ion (Manea 68), D. Stan, Iacob (D. Păun 78), Tănase, Lungoci, Grăjdan, Trăistar
Antrenor: Valentin Stan

Dumitrescu – Ene, Ibrian, Soare, Drăguț (Topor 70), Adăscăliței, Apostol (Teodorescu 54), Toma, Răduca (Gherasim 89), Năstase (Marin 90+3), Bucă
Antrenor: Enache Costea

Articol și foto de Adi SOARE

Marius ANGHEL 25 Sep. 2017, 12:40 Stiri
Pe aceeași temă