Metalul – game, set și meci la Chiscani! Trupa buzoiană începe să arate din ce în ce mai bine

Marius ANGHEL 16 Sep. 2017, 15:42 Stiri

Buzoienii de la Metalul își continuă parcursul bun din turul acestei ediții de campionat al Ligii 3, vineri bifând o nouă victorie, a treia din cele patru jocuri disputate până acum. De această dată, Metalul s-a impus în deplasare, cu scorul de 6-2, în fața echipei Sportul Chiscani, într-un meci pe parcursul căruia arbitrul a acordat trei lovituri de pedeapsă, dintre care două pentru oaspeți.

Primii care au reușit să marcheze au fost brăilenii, iar asta se întâmpla chiar în debutul partidei, când, scăpat de sub supraveghere, Techiu (4) a fructificat cu șut din întoarcere la colțul scurt pasa lui Gaspar. ,,Obrăznicia” gazdelor a fost însă taxată de buzoieni după câteva minute, centrarea lui Ion fiind finalizată de Iacob, care a reluat mingea în poartă din 8 metri. Ceva mai târziu, autorul golului egalizator a ,,recidivat” după ce a întors un adeversar ca pe o clătită și apoi a șutat sub transversală.

Era minutul 33, iar ,,metaliștii” își anunțau adversara că nu trebuie să își facă iluzii în ceea ce privește punctele puse în joc. Același Iacob, care avea să devină omul meciului, a fost faultat de portar în suprafața de pedeapsă, iar D. Păun (39) a transformat penalty-ul și astfel victoria oaspeților prindea contur.

În repriza secundă, brăilenii au beneficiat și ei de o lovitură de la 11 metri, după ce, la un contact cu M. Pușcă, Nuțu a căzut, iar arbirul a indicat punctul cu var. A executat Boariu (54), care a redus din diferență. Însă, Metalul a înscris imediat prin căpitanul Benga (58), al cărui șut cu efect dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri l-a învins pe goalkeeperul gazdelor.

Chiar în finalul partidei, Lungoci (90; 90+3) și-a trecut în cont o ,,dublă”, după ce mai întâi a reluat cu capul din apropiere centrarea lui Bardaș și mai apoi din penalty, acordat pentru un fault la Iacob.

Cu cele trei puncte asigurate, Metalul Buzău acumulează în total 10 și urcă pe locul 2 în clasamentul Seriei a 2-a. În schimb, Sportul Chiscani rămâne fără niciun punct acumulat în acest sezon, la fel ca și Înainte Modelu și Victoria Traian.

SPORTUL CHISCANI – METALUL BUZĂ‚U    2-6
Sorin Techiu 4′, Liviu Boariu 55′ – pen. / Alin Iacob 15′, 33′, Dan Păun 40′ – pen., Patrick Benga 58′, Valentin Lungoci 90+1′, 90+4′ – pen.

Sportul Chiscani: Tudorel Turiac – Antonio Gașpar, Paul Ghețu, Marius Moroianu, Aurelian Dumitrana, Georgian Bălan, Liviu Boariu, Gigel Costache (cpt.), Georgian Chihaia, Sorin Techiu, Cristian Vlad
Rezerve: Mădălin Pascu – Daniel Mirescu, Ionuț Guțu, Emmanuel Ndigwe, Marius Boga, Gigel Bordei, Claudiu Rădoi
Director sportiv: Georgel Pascu

Metalul Buzău: Costel Toader – Andrei Grăjdan, Sebastian Trântaru, Patrick Benga (cpt.), Costin Halangă, Mihai Ion, Dan Stan, Mădălin Pușcă, Dan Păun, Alin Iacob
Rezerve: Silviu Crețu – Ștefan Păun, Ion Spătaru, Cătălin Bardas, Răzvan Tănase, Marian Manea, Valentin Lungoci
Antrenor: George Timiș

Articol și foto de Adi SOARE

Marius ANGHEL 16 Sep. 2017, 15:42 Stiri
Pe aceeași temă