Metalosport a promovat mult mai greu decât anticipa

Metalosport** a promovat mult mai greu decât anticipa

Campioana Ligii a IV-a gălățene, Metalosport, și-a jucat sâmbătă viitorul apropiat, în partida de baraj pentru promovarea în eșalonul al treilea cu FC Gârceni, câștigătoarea competiției similare vasluiene. Disputa a avut loc la Odobești – județul Vrancea, pe un stadion cu un teren foarte bun dar cu tribune mult prea mici pentru grupul numeros de suporteri ai echipei gălățene. Susținerea fanilor a contat mult, pentru că Metalosport a avut parte de un meci foarte greu, pe care l-a tranșat în favoarea sa abia spre final.

Jocul a fost surprinzător de echilibrat, în condițiile în care informațiile dinainte de meci anunțau ca mare favorită formația gălățeană, presiunea mizei uriașe punându-și amprenta pe jocul din prima parte a celor de la Metalosport.

FC Gârceni, care și în urmă cu un an pierdea barajul în fața unei alte formații gălățene, Sporting Liești, a deschis scorul în minutul 26. Apoi, gălățenii au schimbat registrul tactic și au pus stăpânire pe joc, înmulțindu-se fazele ofensive la poarta vasluienilor. Egalarea a venit aproape imediat după reluare, în minutul 48, prin golul marcat de Serian, același experiment jucător înscriind și golul promovării, în minutul 80.

De subliniat că ambele formații au avut câte o „bară” la capitolul ocazii de gol.

Jocul de la Odobești a fost caracterizat de fostul mare arbitru internațional Nicolae Rainea, președinte de onoare al Asociației Județene de Fotbal. „Gălățenii au câștigat pe merit, descurcându-se mai bine în momentele cheie. A fost un joc specific de baraj, în care s-a resimțit din plin în joc presiunea mizei partidei. Nivelul bun al întâlnirii a fost posibil și datorită calității excelente a gazonului, plus un arbitraj foarte bun”, a spus Nicolae Rainea.

Metalosport, echipă antrenată de Pavel Vlad, a jucat în formula: Popovici – Lupu, Popa, Sandu, Ivanov (căpitan) – Mocanu, Smadu, Mihu – Frunză, Serian și Tache. După pauză au mai intrat Tudose, Ciochină, Vicleanu și Manolache.

Pentru Metalosport Galați sezonul încă nu s-a încheiat, sâmbătă având de jucat finala fazei județene a Cupei României, în compania celor de la Gloria Ivești. Meciul va fi găzduit de Stadionul „Nicu Nour” din Liești.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă