Mehedințiul încearcă să reediteze surpriza din urmă cu 11 ani!

Marius ANGHEL 19 Jun. 2013, 14:10 Stiri
Mehedințiul încearcă** să reediteze surpriza din urmă cu 11 ani!

Recolta Dănceu și FC Podari dispută astăzi meciul decisiv pentru promovarea în Liga a III-a. În 2002, Mehedințiul și Doljul s-au întâlnit ultima dată în meci de baraj, iar Real Vânju Mare, deși pleca cu șansa a doua, a învins Chimia Craiova, pe terenul din Motru, după golul marcat în prelungiri de Ovidiu Pătrulescu.

În următorii trei ani s-a promovat direct, astfel că Minerul Valea Copcii Mehedinți (2003), Auxerre Orșova (2004) și Agromec Șimian (2005) au acces în Divizia C fără baraj.

Din 2006, de la reintroducerea actualului sistem de promovare, doar CS Termo Severin, în 2010, a pătruns în Liga III-a, după ce a învins cu 2-1 FC Chișoda (Timiș), pe terenul din Caransebeș. Anul trecut, la Reșița, campioana Mehedințiului, Pandurii Cerneți, a fost surclasată cu 3-0 de Vulturii Lugoj.

Unirea Vânători (2006), Pandurii Cerneți (2007), Victoria Devesel (2008), Agromec Șimian (2009) și Dunărea Pristol (2011) pierduseră și ele meciurile de baraj disputate cu Petrolul Țicleni (0-2 la Craiova), CS Becicherecu Mic (2-5 la Caransebeș), Dacia Orăștie (0-1 la Motru), Ralbex Turcinești (0-2 la Craiova), respectiv Gloria Reșița (0-1 la Motru).

Așadar, campioanele Mehedințiului au pierdut ultimele două baraje disputate la Motru, iar, pe același teren, în 2002, Doljul rata promovarea.

Tăerel, specialist la baraj

Dacă la PC Podari, echipă antrenată de Victor Naicu, evoluează jucători cu mare experiență, precum atacantul craiovean Laurențiu Boroiban, care a jucat la Gaz Metan Severin, din lotul Dănceului, doar fundașul severinean Cosmin Tăerel (foto) se poate lăuda cu două participări la baraj, după ce a promovat cu Aversa București și CS Termo Severin.

„Nici cu Termo, în 2010, nu eram favoriți, pentru că echipa din Chișoda provenea dintr-un campionat mult mai puternic decât al Mehedințiului și îl avea pe Romică Buia antrenor-jucător, dar am câștigat. Înainte cu trei ani, eu mai promovasem și cu Aversa București. Sper să înving și pe Podari, deși întâlnim un adversar foarte bun. Noi ne-am îndeplinim deja obiectivul pentru acest sezon  și am scris istorie pentru Dănceu, care nu mai câștigase niciodată campionatul județean. Sper să reușim mai mult decât atât și să promovăm”, a spus Tăerel.

La echipa sa, primarul Stelică Stăncioiu e președinte, antrenor și jucător!

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL 19 Jun. 2013, 14:10 Stiri
Pe aceeași temă