Meciul de baraj, decisiv pentru parteneriatul Minerul – Primăria Drobeta Turnu Severin

Marius ANGHEL 18 Jun. 2014, 14:14 Stiri
Meciul de baraj, decisiv pentru** parteneriatul Minerul - Primăria Drobeta Turnu Severin

Minerul Mehedinți, club cu sediul la Valea Copcii, a defilat în actualul sezon al campionatului județean, dar nu dispune de un buget care să-i asigure participarea în Liga a 3-a. Salvarea ar putea veni de la Primăria Drobeta Turnu Severin, care încearcă să readucă publicul pe Stadionul Municipal, pentru reabilitarea căruia s-au alocat în ultimii ani peste 5 milioane de euro, dar care a rămas fără fotbal, Mehedințiul neavând în prezent nicio echipă în ligile naționale.

Decisiv va fi meciul de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, de sâmbătă, 21 iunie, de la Slatina, unde Minerul va întâlni campioana Ligii a 4-a Gorj, Gilortul Târgu Cărbunești. „În primul rând trebuie să promovăm. După acel baraj, vom avea o discuție concretă. Până acum au fost două runde de întâlniri. Cred că am ajuns la un punct comun, dar nu am stabilit exact în ce va consta asocierea. Oricum, implicarea Primăriei Severin e benefică și hotărâtoare pentru soarta clubului. Să sperăm că proiectul o să fie viabil și o să avem o echipă performantă”, a spus vicepreședintele Minerului, Norocel Ciorăscu.

S-a dorit și un proiect mai mare, cu Marin Condescu manager

Edilul Constantin Gherghe pare și el optimist în privința unei colaborări, însă, dacă Minerul ratează promovarea, Primăria Drobeta Turnu Severin va încerca să importe o nouă echipă, pe modelul Gaz Metan CFR Craiova, transformată ulterior în CS Turnu Severin, dar desființată vara trecută.

„Din punctul meu de vedere și al municipalității, ne manifestăm totala disponibilitate pentru a intra parteneri cu echipa Sindicatelor Miniere. Dânșii ne-au promis că putem fi parteneri, dar așteptăm ca echipa să câștige meciul de baraj, după care ne așezăm la masa tratativelor.  Important e să găsim înțelegere totală, ca să putem avea din nou o echipă de fotbal în Drobeta Turnu Severin”, a precizat Gherghe.

În cazul unei eventuale promovări în Liga a 3-a, noua echipă s-ar putea numi FC Mehedinți, iar președinte va fi Gabriel Boștină! Deși nu mai pare de actualitate, a existat si varianta aducerii divizionarei secunde Rapid CFR Suceava la malul Dunării, situație în care Marin Condescu urma să devină manager general, iar Ștefan Nanu ar fi preluat banca tehnică.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL 18 Jun. 2014, 14:14 Stiri
Pe aceeași temă