Managerul de la ACS SR Brașov ia măsuri după ce echipa a pierdut al doilea meci în patru etape. „E clar că ceva nu funcționează”. Omul căruia i-a dat atribuții mai mari

Marius ANGHEL 18 Sep. 2018, 11:17 Stiri

Al doilea eșec în patru etape a tensionat atmosfera în tabăra stegarilor. Imediat după jocul pierdut cu Turris Oltul Turnu Măgurele (0-1), antrenorul Florin Stîngă a recunoscut că ceva nu funcționează în jocul echipei.

Înfrângerea cu echipa fiului lui Dragnea nu a fost digerată prea ușor nici de managerul Paul Enache, iar prima măsură a fost luată la nivelul staffului tehnic. „Am decis să-i dăm atribuții mai mari lui Andrei Șanta și să se implice mai mult la antrenamente. El trebuie să colaboreze mai mult cu Florin Stîngă, pentru că este clar că ceva nu funcționează. Voi merge la stadion și o să vorbesc cu cei doi antrenori, dar și cu jucătorii. Trebuie schimbat ceva în programul de antrenamente. Ne așteaptă două meciuri importante și trebuie să recuperăm punctele pierdute. După meciul cu Turris, de nervi, mi s-a spart un vas de sânge la ochi. M-am simțit ca un boxeur făcut KO! Și pentru ce?”, declara Paul Enache pentru Monitorul Expres.

Andrei Șanta spune că primul obiectiv este de a le reda fotbaliștilor plăcerea de a juca fotbal. „Eu o spun foarte clar, nu am vrut și nici nu doresc să fiu antrenorul principal al echipei. Voi încerca să ajut prin experiența mea, astfel că voi discuta mai mult cu Stîngă despre programul de pregătire. În acest moment greu al echipei, jucătorii nu mai au încredere în forțele proprii. Noi trebuie să le redăm plăcerea de a juca fotbal”, a spus Șanta.

„Atunci când pierzi e normal să fie tensiune. Eu sunt principalul vinovat pentru rezultate și cred și acum că lipsa de curaj a jucătorilor în meciurile tari afectează exprimarea echipei. Dacă aș putea să le dau din curajul meu jucătorilor… Cu Andrei Șanta eu spun că am avut o coloborare bună și până acum, pentru că eu nu l-am considerat niciodată doar un antrenor de portari, ci colaboratorul meu. Mă voi consulta mai mult cu el și să sperăm că vom lua cele mai bune soluții pentru a redresa echipa”, a punctat Stîngă.

În etapa a 5-a, ACS SR Brașov va juca vineri, de la ora 17:00, în deplasare, cu CSM Alexandria, echipă clasată pe locul 3 în Seria 3. După patru etape, echipa brașoveană ocupă abia locul 9, cu 6 puncte.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: SR Brașov

Marius ANGHEL 18 Sep. 2018, 11:17 Stiri
Pe aceeași temă