Managerul bun la toate revine și în funcția de antrenor! Național Sebiș s-a despărțit de Alin Chița după startul slab de campionat în care visează promovarea

Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 13:26 Stiri

Considerată favorită la promovare în fiecare nouă ediție de campionat a Ligii 3, echipa arădeană Național Sebiș dezamăgește în debutul acestui sezon. Gruparea manageriată de atotștiutorul Călin Cojoraru (foto principal) se află abia pe locul 6 în Seria a 4-a după 7 etape desfășurate până acum și e la opt puncte în spatele liderului ACS Șirineasa.

Remiza scoasă in extremis sâmbătă la Reșița, 1-1 cu CSM Școlar, a dus la schimbarea antrenorul Alin Chița, numit în vară în această funcție. Doar trei luni a durat mandatul lui Chița, fostul fundaș al echipelor FC Argeș, Poli sau UTA despărțindu-se de formația ieșeană după ce a purtat o discuție cu managerul Călin Cojocaru.

„Am reziliat de comun acordul cu Național Sebiș, fără ceartă sau alte probleme, mă despart în relații bune cu oamenii de la club. Sigur, când pui suflet te doare, mai ales că nici nu eram pe locul 10, ieșiți din obiectiv, ci undeva în față. Nu doresc să intru în alte discuții, nu cred că jucătorii îmi pot reproșa ceva. Toți au primit șanse, mai puțin Livan, care nu a apucat să evolueze deloc în cele șapte etape scurse până acum. Eu zic că am făcut tot ce a ținut de mine să avem rezultate, aș face lucrurile la fel dacă ar fi să o iau de la capăt, dar, bineînțeles, acest lucru nu este posibil. Le doresc baftă sebișenilor, de la conducerea orașului, la cea a clubului, jucătorilor și viitorului antrenor, sper din tot sufletul să-și atingă obiectivele”, a declarat, pentru site-ul clubului din Sebiș, Chița, posesor al licenței UEFA PRO.

Alin Chița a bifat la Național Sebiș trei victorii, un egal și două înfrângeri, iar în Cupă a câștigat, pe teren, doar partida cu bihorenii de la Diosig. Cu Șoimii Lipova a pierdut cu 1-2, însă a beneficiat de o pomană din partea FRF și a trecut la „masa verde” în turul următor, acolo unde au fost umiliți pe teren propriu de UTA Arad, cu 1-4.

Cojocaru – Merșca, noii antrenori

Locul lui Alin Chița pe banca Naționalului va fi luat cel puțin până la finalul turului de cuplul Călin Cojocaru – Cosmin Merșca. Managerul bun la toate Cojocaru revine astfel și ca antrenor, funcție pe care a mai ocupat-o fără succes la Sebiș.

„Clubul ACS Național Sebiș anunță despărțirea oficială de antrenorul Alin Chița, căruia îi mulțumește pentru munca depusă și îi urează mult succes în activitatea de tehnician.

Din această săptămână și până la finalul turului de campionat, echipa va fi antrenată de Călin Cojocaru și Cosmin Merșca. Obiectivul celor doi este o clasare pe podiumul seriei a IV-a a Ligii a 3-a până la pauza de iarnă.

După partida de la Reșița, jucătorii echipei noastre au primit liber până în miercuri seara, primul antrenament al săptămânii fiind programat joi dimineață, de la ora 10″, e anunțul clubului Național Sebiș pe site-ul oficial.

La finalul meciului de la Reșița, managerul Călin Cojocaru a fost aproape să se ia la bătaie cu omologul său de la CSM Școlar, Viorel Lolea, doar intervenția forțelor de ordine oprindu-i pe cei doi să nu treacă de la fotbal la box.

Național Sebiș va sta în etapa a 8-a a Ligii 3, iar până la finalul turului va juca împotriva echipelor Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (d), Centrul Național de Pregătire Timișoara (a), CSM Lugoj (d), Gloria Lunca Teuz Cermei (a), AFC Hermannstadt II (d), ACSO Filiași (d) și Internațional Bălești (a).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 13:26 Stiri
Pe aceeași temă