Mai bine Daciadă decât cu Capră și Adamescu

Marius ANGHEL 26 Jun. 2017, 20:12 Stiri

Tribuna plină dă bine întotdeauna. Așa te simți cu adevărat fotbalist, cum spun jucătorii. Dă bine mai ales la un meci de baraj pentru promovarea în liga a treia. Modelele propuse de cei din Ploiești și Galați. Coregrafie 3D, cântece, un președinte de club căruia i s-a pregătit momentul retragerii de pe gazon la 40 de ani… Idilic.

Versiunea 2017 a Daciadei de altădată, faza pe orașe. Efortul și patima suporterilor sunt admirabile, nu sunt însă nici pe departe și de ajuns. Numai cu suportul financiar al acestora abia dacă se achită factura la apă. La județ sau în ligile inferioare ar mai merge. Până la urmă, dintr-o chetă, tot se strâng banii pentru o deplasare sau o apă plată după meci. De aici încolo însă orice prag sărit, orice promovare se traduc în modificări ale contractelor jucătorilor, transferări, cantonamente și multe altele. Adică bani, bani, foarte mulți bani.

Suporteri în sus, suporteri în jos. N-am dat peste nicio oficialitate. Cu o excepție, la partida de la Galați, acolo unde pe banca tehnică a adversarilor Oțelului a stat, după o informație de pe banda reportajului TV, primarul din Mircești. Din fericire, măcar pe moment, gustăm din satisfacția că nu ne-am întors de unde am plecat. La clipa în care a fost înregistrat falimentul Petrolului sau al Argeșului. Rechinii au rămas la pândă, n-au de ce să se înghesuie după o promovare în liga a treia! Roata fotbalului se tot învârte și vor scoate iarăși capul din cine știe ce cotlon un alt Capră, un alt Penescu, un alt Adamescu, un alt ghiftuit-înfometat care să pozeze în salvatorul clubului. La Digi 24 rulează serialul „România furată”. Înlocuiți ruinele de la cine știe ce combinat sau de la o făbricuță care ținea în spinare un întreg oraș cu ruinele cluburilor dezmembrate jucător cu jucător și veți avea noul maxireportaj „Fotbalul furat”. Listă lungă pe generic, cu Simota, cu Farul, cu Bacău, cu cârnățarii care au condus Rapidul, cu Iacov de la Progresul…

Parcă e mult mai sănătos să ne bucurăm deocamdată de euforia celor care au trăit acum promovările în liga a treia, chiar și de zelul peluzei gălățene care a încercat să invadeze terenul pe care nu demult ieșise campioana țării. Acum câștigase barajul cu Mircești.


Suporterii echipei Petrolul au făcut o coregrafie de poveste la meciul retur al barajului de promovare în Liga 3. 14.000 de spectatori au asistat la meciul cu Dentaș Tărtășești. Foto: facebook FC Petrolul


9.000 de gălățeni au fost pe stadion la meciul retur al barajului de promovare în Liga 3 dintre SC Oțelul și Unirea Mircești. Foto: Sorin Pană (facebook Sportul Ilustrat)

Editorial scris de Mihai CIUCĂ‚

Marius ANGHEL 26 Jun. 2017, 20:12 Stiri
Pe aceeași temă