Luceafărul Bălan a dat calculele peste cap. A întors „satelitul” Olimpiei și a obținut o promovare istorică

Marius ANGHEL 28 Jun. 2015, 14:23 Stiri
  • La capătul unui meci nebun, campioana județului Sălaj, Luceafărul Bălan, a revenit, sâmbătă, de la 0-2 în timpul manșei retur a barajului și a făcut scor cu Olimpia II, reprezentanta județului Satu Mare, a câștigat cu 5-2, astfel a întors rezultatul din tur, 1-2, și a obținut o promovare istorică în Liga 3.


Încă de la meciul tur, șansele Luceafărului de a promova în Liga a 3-a au crescut simțitor cu golul marcat în deplasarea de la Satu Mare, în fața „satelitului” întărit de la echipa din Liga 2. Campioana județului Sălaj avea nevoie de o victorie în returul de sâmbătă cu Olimpia II, de pe stadionul din Gâlgău Almașului.

Meciul sezonului pentru sălăjeni a avut loc pe Gâlgău Arena, acolo unde cocheta bază sportivă a devenit neîncăpătoare, fiind luată cu asalt de sute de suporteri, din toate colțurile județului. Cu toții au sperat la un meci mare, dar până să se ajungă acolo, returului barajului de promovare a fost dramatic.

Luceafărul Bălan a început timorat, la fel ca la Satu Mare, iar după primul sfert de oră, o neînțelegere între Toth Karoly și portarul Petcu a fost speculată de către Patrik Pop și Olimpia II a deschis scorul. În defensivă, echipa lui Marius Pașca a fost de nerecunscut și, după șase minute, sătmărenii își măreau avantajul printr-un șut al lui Gabriel Cădar.

Eliminarea portarului Olimpiei a dat peste cap tot jocul și rezultatul

Șansele de promovare ale campioanei din Sălaj erau aproape imposibile în acele minute și puțini mai credeau într-o revenire. Însă, sâmbătă după-amiază, la Gâlgău Almașului a avut loc o „minune” și Luceafărul a întors scorul. Gabriel Buda a scos un penalty, dar și o eliminare a portarului Raul Cherecheș, astfel că Mihai Bode a înscris pentru 1-2. Având superioritate numerică, sălăjenii au crezut și mai mult și jocul s-a mutat la poarta adversă, fără a mai puncta pe tabelă în prima repriză.

Reveniți de la vestiare, jucătorii lui Marius Pașca au marcat rapid prin Andrei Teglaș și au egalat la doi, după o recentrare în fața porții a lui Gabriel Buda. Deja sătmărenii erau în corzi, iar Bălanul prindea și mai mult curaj. În minutul 66, Mihai Bode a scos o lovitură liberă, pe care tot el a executat-o rapid, oaspeții acuzând că mingea a fost în mișcare, însă acest lucru nu a mai contat, deoarece Denis Haidiner a validat golul de 3-2.

Cum Olimpia II marcase de două ori în deplasare, Bălanul mai avea acum nevoie de o victorie la două goluri diferență pentru a promova, iar reușita de 4-2 a venit până la urmă, tot de la Mihai Bode, după un penalty obținut de același Gabriel Buda. Ultimele 20 de minute au fost electrizante după ce echipa din Satu Mare a început să pună presiune la poarta lui Petcu, solicitând și ea o lovitură de pedeapsă.

Campioana Sălajului a început să resimtă lipsa pregătirii fizice și n-a putut să-și țină adversarul la distanță, chiar dacă acesta evolua în inferioritate numerică. Presiunea Olimpiei a fpst însă fără rezultat, deoarece Luceafărul Bălan a marcat pentru 5-2 prin Flaviu Porumb, după un contraatac, iar promovarea era decisă.

VEZI desfășurarea LIVE-TEXT a meciului

LUCEAFĂ‚RUL BĂ‚LAN (SJ) – OLIMPIA II SATU MARE (SM) 5-2 (1-2 în tur)
M. Bobe (29 – penalty, 63, 70 – penalty), A. Teglaș (56), F. Porumb (89) / P. Pop (15), Cădar (21)

Marcel Petcu – Vlad Lazăr, Marius Rus, Toth Karoly (cpt.), Vlad Negrean (Mihai Molnar 66), Gabriel Buda, Flaviu Bărnuțiu, Maior Istvan, Andrei Teglaș (Adrian Pop 69), Mihai Bode (Rareș Pintea 76), Marius Haiduc (Flaviu Porumb 46)
Rezerve neutilizate: Marius Groza – Bogdan Noje
Antrenor: Marius Pașca

Raul Cherecheș – Iacob Ciul, Bogdan Faur (Daniel Pop 60), Valter Heil (cpt.), Flaviu Ionescu, Gulya Richard (Cristian Kerezsi 28), Romario Rus (Raul Ștef 44), Darius Lukas, Gabriel Cădar, Denis Chivari, Patrick Pop (Daniel Griszhaber 75)
Rezerve neutilizate: Csik Mark, Tamas David, Peter Templi
Antrenor: Mircea Bolba
Eliminat: Raul Cherecheș (27)

Stadion: Dumbrava (Gâlgău Almașului – Sălaj); Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Cristian Ștefan Petrean și Alin Gabriel Saraol (ambii din Deva – Hunedoara); Observatori: Lorant Szanto (Târgu Mureș – Mureș) și Iosif Cavai (Cluj-Napoca – Cluj).

VEZI o GALERIE FOTO de la meci pe Sportul Sălăjean

Marius ANGHEL 28 Jun. 2015, 14:23 Stiri
Pe aceeași temă