Liderul mai are nevoie de reparații pentru Liga a II-a

07 May. 2012, 23:14 Stiri

Lecturând rezultatele din etapa de vineri, dar și pozițiile din clasament, te gândești fără nici o îndoială, că meciul liderului detașat al seriei a II-a împotriva lanternei roșii a fost un antrenament cu public, în condițiile în care scorul final a fost un sec 5-0 pentru oaspeți.

Din păcate, lucrurile nu au stat chiar așa în teren. În primul rând, până în minutul 84 scorul era de abia 2-0 pentru Unirea! E drept că în nici patru minute au venit trei goluri unul după altul, dar judecând prin prisma jocului practicat de elevii lui Ion Ionescu, dar și ținând cont că scorul a fost deschis de abia în minutul 40, ialomițenii ar trebui să își facă griji serioase pentru Liga a II-a.

Eurogol anticipat de antrenorul gazdelor

După un început de tatonare, în care gazdele au avut șansa de a pune în pericol poarta Unirii, dar s-au pierdut cu firea, jucătorii liderului au mutat treptat jocul spre poarta lui Porumbel. Din păcate pentru ei, s-a simțit din plin lipsa unui atacant pur-sânge care să speculeze oportunitățile ivite la poarta juniorului bucureștean. A fost nevoie de 40 de minute de chin și o fază cursivă cu o suită de pase care s-a terminat în bocancul lui Ivașcă, blondul mijlocaș al Unirii catapultând imparabil balonul în vinclu de la circa 25 de metri. Și asta spre disperarea lui Cornel Nica, antrenorul gazdelor strigându-le elevilor săi pe tot parcursul fazei să nu îi lase pe ialomițeni să tragă la poartă. Și cum de ce îți e frică nu scapi, Unirea a intrat la pauă cu avantaj minim pe tabelă.

Mutarea de 2-0 a lui Ionescu

Unirea a început repriza a doua fără accidentatul Soare, motiv pentru care antrenorul Ionescu a făcut un pic de schimbări pe benzi pentru a-i face loc lui Drăguț în teren. Schimbarea se dovedește de bun augur, căci după nici un sfert de oră de la reluare rapidul mijlocaș îl servește pe golgheterul Viorel Gheorghe pentru golul de 2-0. Însă până atunci Verdeață a avut șansa lui 1-1, balonul care se ducea spre poarta goală fiind respins de un fundaș. Defensiva gazdelor a început să se clatine după schimbarea lui Ionică, fundașul Comprestului nemaifiind în stare să se țină pe picioare.

Ionică, ghinionistul numărul 1 al meciului

Venit cu câteva săptămâni în urmă de la decedata Turris, alături de Petre Ungureanu – căpitanul Comprestului de vineri, Ionică a avut parte de ghinion în partida cu Unirea. Mai întâi, o ciocnire cu Viorel Gheorghe după doar un sfert de oră de joc l-a pus pe jos, moment în care și-a pierdut și o bucată de tricou. Dar lovitura cea mai grea, de la care i s-a tras și schimbarea, a primit-o de la un coechipier după jumătate de oră de joc. Macare urmărit de Ionică a scăpat spre poarta adversă, Porumbel a ieșit hazardat spre balonul care sărea și s-a lovit de propriul coechipier care a fost făcut groggy. Ialomițenii au cerut fault la această fază, deoarece s-a prăbușit și jucătorul lor, dar nu s-a pus problema de așa ceva. În schimb, Ionică a avut nevoie de intervenția medicului, fiind scos în cele din urmă pe tușă. Chiar dacă și-a revenit, el nu a mai rezistat pe teren decât până în minutul 61

Cu un copil de 14 ani și jumătate în teren, Comprest a avut un final apocaliptic

Abandonul lui Ionică a „picat” atunci Nica se pregătea să îl arunce în teren pe juniorul Buțică, în vârstă de doar 14 ani și jumătate. Cum intrarea acestuia fusese deja anunțată, Nica a fost forțat să îl scoată pe Ionică și l-a mutat pe Ungureanu în defensivă. Problemele gazdelor au continuat atunci când, sătul de giumbușlucurile noului intrat Manofu, Nica a decis să îl schimbe pe acesta cu Trică. Replica tinerei „vedete” în timp ce se ducea direct spre vestiare a fost stupefiantă „De mâine nici nu mai vin!”.

Dezastrul a fost completat de intervalul negru de aproape cinci minute, în care Unirea a marcat de trei ori! Mai întâi, Florin Anghel a primit o pasă la limita ofsaidului, a intrat în careu, l-a driblat pe portar și a făcut 3-0 (minutul 84). Noul intrat Dumitru Gheorghe a reușit dubla (85-86). Așa scris povestea unui meci aparent ușor pe lider, dar în realitate mult mai dificil. Ar mai trebui menționată și bara lui Gață din final la o fază superbă pe partea stângă.și impresia generală că, în actuala formulă, Unirea va fi victimă sigură în eșalonul secund.

COMPREST 0-5 UNIREA SLOBOZIA (0-1) Ivașcă 40, V. Gheorghe 59, Fl. Anghel 84, D. Gheorghe 85, 86

Comprest: Porumbel – Chițulescu, Ionică (68 Buțică), Țane, MIrescu – I. Ivan – Gață, Nechita, P. Ungureanu (cpt.), Trestinicu (71 Bonciulescu) – Verdeață (59 Manofu, 77 C. Trică). Antrenor Cornel Nica. Rezerve nefolosite: I. Matei – Bîrțan, G. Zamfir

Unirea: L. Dobre – S. Stan, G. Lazăr, V. Toma, Sescioreanu (61 Ibrian) – C. Roșu, R. Soare (cpt.) (46 Drăguț), Macare, Ivașcă (81 L. Cristea) – V. Gheorghe (71 D. Gheorghe), Fl. Anghel. Antrenor Ion Ionescu. Rezerve nefolosite: R. Oprea – Zevedei, Bozean

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

07 May. 2012, 23:14 Stiri
Pe aceeași temă