Le pasă de fotbal!

Marius ANGHEL 14 Mar. 2013, 14:19 Stiri
Le pasă de fotbal!

Primăria Municipiului Hunedoara, membru fondator al Club Sportiv FC Hunedoara este în grafic în ceea ce privește susținerea financiară și logistică a activității echipei de fotbal a orașului.

La finalul lunii februarie, cu o săptămână înaintea începeri returului campionatului Ligii a III-a la fotbal, Primăria Hunedoara a virat în contul CS FC Hunedoara 82 de mii lei. Această sumă ridică la peste 266 mii lei contribuția în bani a Primăriei Hunedoara pentru ca buna desfășurarea a activități echipei de fotbal FC Hunedoara în campionatului în curs.

Conform unei Hotărârii a Consiliului Local Hunedoara din vara lui 2012 Primăria Hunedoara se angaja să contribuie în sezonul competițional 2012-2013, în total, cu suma de 750 mii lei. Adică, 478 mii lei direct către echipă iar restul de 272 mii lei pentru întreținerea și reparațiile bazei sportive.

Astfel, o parte din cei 750 mii lei au fost deja virați de Primăria Hunedoara direct în contul bancar al FC Hunedoara. Mai exact 266 mii lei în timp ce cu alți aproximativ 155 mii lei s-au achitat cheltuielile cu întreținerea Bazei Sportive „Michael Klein” în perioada iulie – decembrie 2012 (curățenie, gaz, apă, canal, pază, salubritate, telefon, etc;), locul în care echipa al cărei principal finanțator este Alina State își desfășoară activitatea zi de zi și își dispută meciurile considerate „acasă”.

Un calcul simplu scoate în evidență că acum, la jumătatea campionatului, Primăria Hunedoara este la zi cu banii față de FC Hunedoara (266 mii lei + 155 mii lei = 421 mii lei).

Nici FC Hunedoara nu a rămas datoare. La începutul returului se clasează pe locul 1 în Seria a V-a, cu 35 puncte, la 10 puncte distanță de ocupanta locului 2, Olimpia Satu Mare. FC Hunedoara are ca obiectiv pentru sezonul 2012-2013, promovarea în Liga a II-a.

FC Hunedoara, victorie la „masa-verde”

Vineri, 8 martie, s-au reluat campionatele Ligii a III-a la fotbal! În Seria a V-a liderul FC Hunedoara a stat deoarece conjudețeana Jiul Petroșani s-a retras din competiție la finalul turului însă și-a trecut în cont încă 3 puncte „la masa-verde”. În cele 5  meciuri ale etapei a XIV-a s-au înscris 16 goluri, 5 fiind marcate de jucătorul lui FC Zalău, Ștefan Teglaș.

Rezultatele primei etape a returului: Seso Câmpia Turzii – Unirea Dej 0-0, ,FC Zalău – Plimob Sighetu Marmației 7-1, SSP Cluj Napoca – Șoimii Pâncota 1-1, Național Sebiș – FCM Turda 5-0, Olimpia Satu Mare – Europa Alba Iulia 1-0. CS Oșorhei a stat.

FC Hunedoara nu este programată în campionat nici în runda următoare deoarece nu are adversar și va juca primul meci oficial în 2013, abia pe 22 februarie, în deplasare, cu Olimpia Satu Mare.

Articol scris de Sami Tamaș

Marius ANGHEL 14 Mar. 2013, 14:19 Stiri
Pe aceeași temă