La Pitești e derby pentru promovare: „Nimeni nu este favorită în această întâlnire”

Marius ANGHEL 20 Mar. 2014, 13:25 Stiri

Fotbaliștii de la SCM Pitești vor disputa mâine, de la ora 15, pe stadionul Nicolae Dobrin, cel de-al doilea meci important din acest mini-retur de cam­pionat. Echipa pregătită de Valentin Sinescu va întâlni pe propriul teren pe Fortuna Câmpina, una dintre cele două contracan­didate la promovare. Partida se anunță una foarte grea, având în vedere că cele trei puncte puse în joc sunt vitale pentru ambele echipe.

În jocul din turul campionatului, alb-violeții au reușit să se impună la Câmpina cu 1-0, printr-un gol marcat în ultimul minut de Călin. Antrenorul Valentin Sinescu nu concepe ca echipa pe care o pregătește să facă pași greșiți în acest derbi, având în vedere că ad­­ver­sarul este unul de calibru: „E un meci foarte important pentru noi, cu o încărcătură aparte. Este prima confruntare cu o contracandidată la promovare. Trebuie să dăm dovadă de multă prudență și calmitate, pentru că orice en­­tu­­ziasm se plătește scump. For­tuna a făcut achiziții remarcabile în această iarnă. Au cinci nume noi față de turul campionatului și care au schim­bat configurația meciului. Ju­că­torii lor au calitate în duelurile unu la unu și pot să facă diferența. Iulian Crivac a urmărit ultimele două meciuri ale lor și mi-a confirmat ceea ce eu știam. Trebuie să găsim soluții de blocare a adversarului și să marcăm. Nimeni nu este favorită în această întâlnire, iar șansele sunt de 50% pentru fiecare. Indiferent de rezultat, lupta pentru promovare rămâne deschisă. Este doar o primă bătălie și sperăm să o câștigăm. Am la dispoziție un grup foarte bun, care nu va face niciun rabat de la efort pentru a câștiga. Vineri vor da totul pe teren, în încercarea de a lua toate punctele. Nu știu dacă adversarul își va asuma riscuri. Vali Munteanu, Chipirliu, Buhuși și Camara își pun amprenta asupra jocului adversarului, iar dacă vom reuși să-i blocăm, nu vom avea proble­me. Nu trebuie însă să ne asumăm riscuri necontrolate”, a declarat tehnicianul piteștean, înaintea acestei întâlniri.

Tameș: „Întâiul test de maturitate”

Mijlocașul Iulian Tameș aș­teaptă cu mare nerăbdare meciul de mâine, cu For­tuna. Play-makerul pi­teștenilor spune că acest joc este un barometru care va arăta unde se află echi­pa în acest moment.

Tameș este convins că echipa la care evoluează va reuși în final să se impună în această confruntare dificilă: „Este primul test de ma­turitate pentru noi. Fortuna es­te o echi­pă bună, care s-a întărit în pauza competițională. Noi plecăm cu prima șansă, pentru că jucăm acasă. Trebuie să confirmăm acest lucru și pe teren. Și noi avem o echipă bună și am demonstrat acest lucru. Sunt trei echipe din a­ceastă serie care se bat la promovare. Sunt convins că diferența din­tre ele se va face în play-off”.

Mijlocașul de creație al ar­geșenilor vrea să rămână în sportul-rege după ce își va încheia cariera de jucător: „Peste un an sau doi, când mă voi retrage, mă văd în antrenorat. Am rămas la Pitești pentru cei doi copii ai mei. Indiferent de situație, nu voi mai pleca de aici. Am venit la SCM Pitești pentru că vreau să readucem fotbalul argeșean înapoi în Liga I. Este mai greu acum să aducem oamenii la stadion, fiindcă suntem în Liga a treia. Cu o promovare însă, sunt sigur că spectatorii vor veni mai aproape de noi. Cred în a­cest proiect și sper să-l ducem la capăt. Este greu pentru tot fotbalul românesc”.

Și colegul său Andrei David este conștient de dificultatea acestui meci: „Ne așteaptă un meci foarte greu, dar foarte important. Pentru asemenea întâlniri, noi ne-am pregătit tot sezonul. Vom da totul pe teren, pentru a ne impune. Alături de noi, Chindia și Fortuna sunt cele mai bune echipe din serie. Vom vedea în play-off care va fi situația”.

Sinescu: „Vreau să antrenez în Liga I”

Antrenorul Valentin Sinescu vrea să revină în elita fotbalului românesc într-un timp cât mai scurt. Tehni­cianul argeșean nu exclude posibi­litatea de a pleca de la Pitești, dacă ar primi o ofertă tentantă de la un club important din primul eșalon.

Sinescu își dorește să rămână la Pitești dacă autoritățile locale vor dori să ducă până la capăt acest proiect: „Dacă aș primi o ofertă de la un club de Liga I, i-aș da curs. În eventualitatea în care vom promova și dacă voi avea certitudinea că acest proiect de la Pitești are ca obiectiv final revenirea în Liga I, voi rămâne aici. Când ai o oportunitate, trebuie să îi dai curs. Trebuie să trăim fie­care zi, pentru că două treimi din viața zilnică aduc întâmplări neprevăzute. Sunt mulțumit de oamenii de aici cu care lucrez. Greutăți financiare există peste tot, inclusiv la cluburile de Liga I. Noi trebuie să îndeplinim obiectivul pe care ni l-am propus și să facem performanță”.

Și antrenorul Valentin Sinescu este convins că oamenii vor veni la stadion dacă echipa va avea rezultate: „Publicul piteștean este unul de calibru, care a fost obișnuit cu un nivel destul de ridicat. După retrogradarea și desființarea echipei FC Argeș, a intervenit un recul care a lăsat urme adânci. Numai prin rezultate și printr-o promovare putem atrage oamenii la stadion. O echipă de fotbal reprezintă un segment important în fiecare oraș”.

Și-a făcut calculele

Antrenorul lui SCM Argeșul Pitești și-a făcut calculele pentru cele trei meciuri pe ca­re le va disputa cu Fortuna Câm­pina. „Din această triplă pe care o vom juca cu Câmpina mi-am propus să iau minimum 4 punc­te, iar din cea cu Chindia Târgoviște, mi­nimum 6 puncte. Dacă vom ob­­ține aceste puncte, vom pro­mova cu siguranță în Liga a II-a. Trebuie să dăm totul pe teren pentru a obține ce ne-am propus”, a declarat Sinescu.

Dulcea și Tameș, jucători esențiali

Principalul grupării din Trivale are mare încredere în liderii e­chipei, atacantul Adrian Dulcea și mijlocașul Iulian Tameș. „Atât Dulcea, cât și Tameș sunt antrenorii din teren ai echipei. Cuvântul lor contează foarte mult pe teren pentru cei tineri. E foarte important ca aceș­tia să asculte de cei doi, care au o mare experiență în fotbal și nu mai au nevoie de nici o pre­­zentare”, a spus tehnicianul.

Cadoul de la antrenor

În eventualitatea în care SCM Argeșul Pitești va reuși să câș­tige derbiul pentru promovare cu Fortuna Câmpina, antrenorul Valentin Sinescu le-a pregătit o surpriză jucătorilor săi. Tehnicianul piteștean le-a promis jucătorilor săi că le va da încă o zi liberă față de cea pe care o au după disputarea me­ciului. Dacă vor reuși să îi învingă pe prahoveni, jucătorii piteșteni vor reveni luni la antrenamente și nu duminică, așa cum era programat inițial.

O săptămână de pauză

După jocul cu Fortuna, jucătorii de la SCM Pitești vor avea la dispoziție aproape două săptămâni pentru a pregăti în cele mai mici detalii partida de pe propriul teren, cu Chindia Târgoviște, din etapa a 23-a a Ligii a III-a. Alb-violeții ar fi trebuit să joace săptămâna viitoa­re cu FCM Făgăraș, însă ad­­versarul s-a retras din campionat și va pierde toate jocurile cu 3-0 la masa verde.

Amical cu CS Mioveni II

În afară de antrenamentele pe care jucătorii le vor face săptămâna viitoare, Valentin Sines­cu a programat și un meci a­mical pentru a-și ține cât mai bine jucătorii în formă. SCM Pitești va disputa, sâmbătă, un joc de verificare cu CS Mioveni II, care se vrea a fi un bun antrenament pentru jucul cu Chindia, de peste două săptămâni. Ora de disputare a amicalului cu CS Mioveni II urmează să fie stabilită în câteva zile cu antrenorul Mihăiță Ianovschi.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 20 Mar. 2014, 13:25 Stiri
Pe aceeași temă