Juventus e pe drumul cel bun! Trică are încredere că poate forma o echipă care să joace fotbal adevărat

Marius ANGHEL 31 Oct. 2012, 23:12 Stiri
Juventus e pe drumul cel bun!** Trică are încredere că poate forma o echipă care să joace fotbal adevărat

Eugen Trică s-a apucat de treabă în Colentina în urmă cu patru luni, cu dorința de a construi o echipă competitivă, care să practice un fotbal constructiv, un proiect pe termen mediu care necesită multă muncă și răbdare. De la începutul lunii iulie, prin mâna tehnicianului au trecut peste 150 de jucători, cei mai mulți veniți în probe, selecția durând aproape două luni.

Antrenorul lui Juventus a răspuns, după ultimul antrenament, la câteva întrebări:

– Domnule Trică, vom începe abrupt. Sunteți mulțumit de evoluția echipei?
– Dacă luăm în considerare faptul că am început, practic, de la zero formarea unui lot de jucători, sunt mulțumit în primul rând de atitudinea băieților, deoarece au înțeles că trebuie să strângă din dinți și să muncească foarte mult.

– Totuși, rezultatele din acest tur nu sunt strălucite…
– Normal, mi-aș fi dorit să câștigăm toate meciurile, dar Juventus se află încă în stadiul de consolidare, relațiile de joc nu sunt încă sudate pe deplin, astfel că majoritatea golurilor a fost primite în urma unor erori personale. În timp, acestea se vor împuțina, iar rezultatele pozitive se vor înmulți. Mai ales că, ușor-ușor, vom rezolva și din problemele pe care le întâmpinăm la finalizare. Cel mai bun exemplu este meciul cu Rapid II. Am dominat jocul, în cea mai mare parte, ne-am creat foarte multe ocazii, n-am reușit să băgăm mingea în poartă, iar gazdele au înscris trei goluri din cinci contraatacuri.

– Venind vorba de Rapid II, ați început sezonul având în primul 11 câțiva jucători cu multă experiență. De ce ați renunțat la ei, după meciul de la Chitila?
– Am încercat, la începutul sezonului, să aduc și câțiva jucători care să transmită tinerilor din lot ceva din experiența lor. Din păcate, nu am obținut ce mi-am dorit, astfel că am revenit la proiectul inițial. Nu a fost vina nimănui, pur și simplu metoda nu a funcționat și am decis de comun acord că ar fi inutil să continuăm.

– Ce vă propuneți până la finalul turului?
– Nimic special. Să ne păstrăm atitudinea pozitivă, să intrăm pe teren cu multă încredere, să ne facem jocul timp de 90 de minute, indiferent de scor, pentru că doar așa vom putea progresa. Urmează un meci extrem de dificil la Buzău, însă acesta reprezintă și un bun prilej pentru a demonstra că putem mult mai mult decât arată linia de clasament.

– În pauza de iarnă, aveți în vedere întărirea lotului?
– Toate echipele își propun asta, însă vom vedea ce va fi la momentul potrivit. În mod cert, avem nevoie de jucători pe 2-3 posturi deficitare, dar și de dublări. Acest ultim aspect s-a făcut deja simțit. Paul Iordache s-a accidentat și n-am avut soluții viabile la ultimul meci, cu Viitorul Axintele, pentru înlocuirea lui.

– Totuși, ce obiectiv concret v-ați propus?
– Am semnat în vară un contract pe doi ani, având ca obiectiv promovarea. În primul an, dorim formarea unei echipe competitive, care să obțină promovarea în Liga 2 la finele sezonului viitor.

– Vă mulțumim pentru amabilitate și mult succes pe viitor!
– Și eu vă mulțumesc și vă asigur că avem suficientă răbdare, putere de muncă și încredere pentru a crea în Colentina o echipă care va juca fotbal adevărat.

Sursa: Sport B

Marius ANGHEL 31 Oct. 2012, 23:12 Stiri
Pe aceeași temă