Irimia: „Vreau o promovare pe final de carieră!”

Marius ANGHEL 23 Dec. 2013, 17:37 Stiri
Irimia:**

Veteranul, căpitanul și goalkeeper-ul Șoimilor Pâncota a tras linie după prima parte a sezonului 2013-2014. Cristi Irimia și colegii săi din Podgorie savurează vacanța de pe podiumul din C5.

– Cristi, ce e de spus despre prima parte?
– Am început mai rău campionatul, iar din Cupa României am ieșit prematur. Există, într-un fel, o explicație: lipsa de omogenitate a lotului. Ținând cont că față de campionatul trecut, la începutul acestui an competițional mai erau maxim șase titulari în primul unsprezece, era și normal să suferim la omogenitate. După cinci-șase etape, am început să ne revenim și să avem și rezultate bune.

– Ați avut o serie de 8 meciuri fără înfrângere.
– Important e că am crescut de la joc la joc. A venit înfrângerea de la Zalău, ne-am dus acolo cu trei sferturi din echipă suspendată, altfel făceam un rezultat bun. Un parcurs bun, speranțe sunt și pe viitor, rămâne să vedem ce ne rezervă perioada următoare. Politica de transferuri, conducerea lucrează la acest capitol. Sperăm să ne clasăm cât mai sus. Obiectivul nostru nu cred că e promovarea, dar eu mi-aș dori să promovez, mie mi-a plăcut mai mult locul 1. Mai ales acum, că sunt și la final de carieră – de fapt, eu de zece ani sunt la final, dar nu-și dau seama adversarii! – mi-aș dori ca încheierea să fie cu o promovare, așa e frumos. La urma urmei, toate cele șase din play-off vor avea șanse la locul 1.

– Și apropo de sistemul play-off / play-out, se simte un campionat mai puternic?
– Pare, la prima vedere, să fie un campionat mai puternic. În fond, în play-off joci un minicampionat doar cu primele șase. Și formatul acesta, cu 11 echipe, ar trebui să producă un campionat cu valori mai concentrate, cel puțin teoretic. Dar fotbalul românesc se pare că e într-un regres total. Dacă era progres, nu mai jucam la 40 de ani.

– La ce ne așteptăm când se reia întrecerea?
– Cred că va fi o primăvară interesantă în Liga III seria V. Urmăresc îndeaproape ce se întâmplă la colegele noastre, am văzut că se fac clasamente, topuri, pe seama Pîncotei. Pe mine m-a amuzat topul lui Sandu Țamboi. Oricum, cei de la Sebiș știu ce-i așteaptă, să nu doarmă liniștiți nici măcar o noapte! Au văzut că nu ajung la poartă la noi. Doar când vrem noi!

– Premieră pentru tine, ești coechipier cu cei doi fini ai tăi. Mai ai și alți fini, să știm la ce transferuri să ne așteptăm?
– E o situație inedită pentru mine. Am mai fost în aceeași situație la Ineu, în divizia B, dar atunci nu erau amândoi finii mei, doar Pașcalău era! Mai am fin, dar nu e cu fotbalul, e inginer. Și cu nașul Norbi Varga am jucat la Telecom și la ACU, în divizia C. În final, vreau să transmit sărbători fericite iubitorilor de fotbal – și nu numai – din Arad! Să ne vedem la anul sănătoși, cu toții, tot binele din lume pentru pentru toți!

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 23 Dec. 2013, 17:37 Stiri
Pe aceeași temă